Computherm 098-as, elég régi típusú termosztát van felszerelve. Össze-vissza ugrál a hőfok, fél percenként mást mutat. Mi lehet a baja? (tudásbázis)
Értem amit írsz....
Szerintem ha fűt akkor hagyd,ha esetleg túl fűtene akkor kézileg kikapcsolod a kazánt.Előző napok is hidegek voltak,természetes hogy többet fűt.
Esetleg kérdezz meg a környékeden lévő szakembert.
Lehet az is hogy nincs semmi baj!
Most újra bekapcsoltam, 22,5 fokot mutatott. Direkt nem nyúltam hozzá, magától lement 21-re, majd vissza ugrott 22-re. Most 21,5.
Azért írtam, hogy összew-vissza ugrál. Tegnap estig nem volt semmi baj, kikapcsolt 22,5-nél ahogy szokott. De ma már ki sem kapcsol, ha eléri, 22-re van beállítva. Egész este ment, mert kicsi gyerek van, a gatyám is ráfizetem a gázszámlára.
Akkor lehet hogy ebben a hidegben nem tudja a fűtésetek felfűteni a lakást.Két érték között ha ugrál az normális,lehet a kezed melegétől lett 22.
Azt írtad össze vissza ugrál.
A fűtés működik, csak mivel a hőfok nem emelkedik, ezért folyton megy.
21-et mutat, ha megmozgatom feljebb ugrik 22-re, majd pár másodperc múlva újra 21.
Az elem alkáli, Ener..., délelőtt vettem.
A honlapon én is jártam, de mivel kifutott termék a termosztát, nem ír róla.
Ehhez szakember kell, mert nem lehet tudni.
Nekünk a múlt héten be sem kapcsolt a termosztát, vezérlést kellett átépíteni. A férjemnek jó pár órába telt mire megcsinálta.
A kazán nem okozhatja hogy olyan hirtelen változzon a hőmérséklet kijelzés.
Nem írod,hogy működik-e a fűtés?
Lehet hogy csak rosszul jelzi a hőmérsékletet de a kazánt kapcsolja rendesen.
- Elem feszültség 2x 1,5 V (csak alkáli elemmel használható)
Lehet.
A kazán és a termosztát között nem jó valami , nem adja a jelet. Az érzékelővel lehet gond.
További ajánlott fórumok:
- Irodagépek, felszerelések
- Melyik konyhai felszerelés az,amelyiket utálod mosogatni?
- Mit lehet olyan fiúval kezdeni, akinek elvileg tetszem, de mikor odajön hozzám zavarba jön és össze-vissza beszél hülyeségeket?
- Szaktanári figyelmeztetés adható felszerelés hiánya miatt?
- 19 hós kisfiam össze-vissza ver. Mit csináljak vele?
- Szokott össze-vissza verni a szíved?