Jó tatár bifsztek recept (beszélgetés)
Akinek nincs daráloja de van apritógépe azzal is remekül meg lehet csinálni.
Szoktam késziteni de 4- tojást teszek egy kg húshoz de minden adaghoz egy-egy tojásárgájával tálalom
Nagyon jól hangzik a recept!
Kipróbálom én is.
nem mert a hús az meg 1 kg.És 10 dkg-onként kell 1 tojás.Legalább is én így tudom.
Nem tudom milyen húst küldött az ember,de nagyon zsíros és mócsingos.Nem olyan az íze sem.De nem rossz és fasírt is nagyon finom lett belőle:)
Én magam is sovány marhahúsból készítem hasonlóan,csak sajnos elég ritkán, mert a párom nem kedveli annyira, hogy sűrűn készítsem el. De azért nagyon jó kis kaja.
10 tojás - nem elírás ez???
Mi így csináljuk:
1 kg felsál
Ezt lehártyázom, csíkokra vágom és egy tálban olajjal ellepem, a tálba reszelek még hagymát és két gerezd fokhagymát. Alufólia alatt ezt két napig a hűtőben tartom.
Ezután leszűröm az olajat a húsról és a húst ledarálom a hagymát és a fokhagymát is darálom a hússal.
Hozzáadom a következőket:
só
bors
erős paprika
édes paprika
ketchup
mustár
10 tojás
Összekeverem és hűtőben táralom. Pirítós kenyérrel tálalom.
Igen ez az.
Meg ahogy olvastam legalább 3* le kell darálni nem?
Hát akkor majd egyszer :D Vagy majd ha haza megyek....mamának ha jól tudom van darálója! :)
Bocs de ha a hentes darálja le és benne van a darálóban egy kis sertés hus és nyersen megeszed a többivel az veszélyes a kutyáknak sem szabad nyers disznóhust adni mert férgesek lesznek töle.Arról nemis beszélve hogy a hentesnél jó ha hetente kimossák 1* a darálót amibe minden cfatot beletesznek.
Étterembe,de halottam már olyan hentesről is,aki rendelésre megcsinálja,de lehet csak "csókosoknak":)
Hol?
Bár az mégse lehet olyan! Vagy étteremre gondolsz?
Meg vannak, helyek,ahol készen is lehet kapni.
Uhhhhh, már több mint egy éve, hogy először ettem és sajnos azóta sem sikerült :S:S:S :(
Néztem én is a neten de még nem találtam olyan receptet ami számomra könnyen elkészíthető, pedig isteni finom, imádom!!!!!!!
Nekem nincs hús darálom, akkor hogy tudom megcsinálni?
Már nekem is rá kell szánnom magam. Akkor milyen husit vegyek?
Hát megmondom őszintén,hogy ha most megcsinálom,akkor fogalmam sincs,hogy éjszaka hogy fogok aludni:).Lehet 1kor még lejövök pirítóst sütni:).
kérem szépen,nagyon szeretem de a párom és a fiam nem.......
csorog a nyálam...
A kész bisztek max 2 napig hütöben tárolhato.Azt nemszoktam légmentesen lezárni a pácolt hust kell hogy közte nelegyen levegö mert az romlasztaná meg de ahogy az olajjal leöntött husit nyomdosod látod ahogy jön föl a légbuborék.
Sokat beszélünk róla, én csak nyelek nagyokat! Valaki küldjön már át egy adagot:-))) Köszi!
A hús ára nem lényeg,azt olcsóbban,néha ingyen kapjuk.
Tehát a kész bifszteket is légmentesen zárjam le,mert megromlik?
Nálunk a bifsztek ünnepi eledel.Annak szeánsza van!mi nem szoktunk bele olajat tenni.a kenyér pirítás az én dolgom,és a kenyér vajazása is,a papa dolga az ízesítés.kecsap,mustár,bors,wolcseszter szósz,hagyma,só,bors,tojássárgája,és vesepecsenye.
Isteni.
Én 25 éve csinálom mindenki nagyon szereti.Marhahus mivel a bélszin nagyon drága és azt inkább sütöm ha telik ráigy tiszta in nélküli marha comb , fehérpecsenye is jo.Én pácolom vékony szeletekre vágom a hust mindkét oldalát bekenem mustárral,belenyomdosom a szeleteket egy edénybe felöntöm étolajjal akkor is megnyomdosom hogy a beszorult levegö kijöjjön mert az megromlassza teszek a tetejére babérlevelet egészborsot.Igy áll akár 1 -2 hétig is érik még sose volt romlott.Ledarálom az olajbólkivett husokat legalább3*.Füszerek ..örölt bors sok mustár ketchup 1 tojás vörös hagyma fokhagyma aprora vágva ,piros paprika örölt wochester szosz.Én a vajat a piritósra teszem.MIndent összekeverek és kész.
Az olajban az egész bifszteket kell pácolni,ha darált akkor már nem! Én csak vajat szoktam tenni bele.
A legfontosabb: marhahús 3x átdarálva!!!
A bélszínt magát kell jól beolajozni, abban állni hagyni, és így olajosan ledarálni. Ennyi olaj kell. Aztán tojássárgása, hagyma(reszelve, pirospaprika, só, bors, vajdarabka(!)..stb meg a többi fűszer. Nekünk kb 15 éve bevált . Finom lesz .
Én sem szoktam olajat beletenni.
Apróra vágott vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, tojássárgája, vaj, vorcseszterszósz, mustár, pirospaprika - és ezeket jól összedolgozni.
Mi így szeretjük, piritóssal.
Ma akarok először csinálni és van,aki azt mondja,hogy olaj kell bele,de a neten egyik recept sem írja.Ti hogyan készítitek??
További ajánlott fórumok: