Jelzálog és végrehajtási jog (beszélgetés)
Ez a hitele a páromnak megvolt már mikor mi összekerültünk. Tavaly megkaptuk az elszámolást ès kerestúnk egy kedvezőbb lehetőséget. Nem én lettem volna a kezes csak ugye a teso munkahely hijján szoba sem jöhetett igy èn a páromat nézve elmentem kezednek.
Mostmeg már megy a kapkodás de ugye mi nem tudunk már több hitelt felvenni. Tesoja nem kap ugye munka nélkül ìgy a csodát várja. Ja ès flegmán megkaptam mikor mondtam hogy ha a bank szerzödèst bont viszik azt is ami az èn nevemen van illetve bárlistára tesznek, az volt a válasz ez ezzel jár. Mikor mondtam hogy ha szerzödèst modosít valószinű nem irom alá akkor is visznek mindent mert ez ezzel jár. Csak pislogott.
Szia!
Van egy jogász aki ezekkel az ügyekkel foglalkozik. A facebookon van neki csoportja, keress rá, és kérj tőle tanácsot. Mindig napra kész a tudása.
Ha találtok ti magatok egy olyan vevőt, aki többé kevésbé a reális piaci áron hajlandó megvenni, bankkal-NAV-val egyeztetni, hogy a vevő először a rápakolt terhelt fizeti ki, és azok után kapjátok meg a különbözetet, ...
Árverésnél ugyanis megelégednek a hitelezők azzal, ha a vevő hajlandó annyit fizetni, amennyi a rajta levő teher, és hogy a tulaj majd pénz nélkül mihez kezd, azzal akkor már a kutya sem fog törődni.
Árverésnél abszolut nem szokták nézik, hogy az ingatlan valódi piaci ára mennyi!
Az a baj nem nagyon dolgozik, max 6-8-9 hónap. "büdös a munka". nem tudunk páromnak is nekem is még ezen kivül is hiteleink vannak személyi kölcsönök, áruhitel stb
Sajnos ebből nincs kiút.
Az a bosszantó az embert egy semmirekellő naplopó sodorta ilyen kilátástalaán helyzetbe.
Sziasztok. Köszönóm a hozzászólásokat. Igen nagy bátorság ez hitelkiváltás volt. 1 db ingatlanrol van szo. A párom anyja 50%, párom tesoja ès a párom 25-25% tulajdonosok. Páromé a jelzáloghitel .
A bank azt mondta megprobálnak becsatlakozni a navval. Mert ez hogy vègrehajtási jog van bejegyezve alapbol szerződèsbontással jár. Ha vecsatlakozik akkor szerződèst kell modositani. Az ingatlan 25milliora becsültèk. A hitel 10,5 millio
Szerintem, ha ti rendesen fizetitek a törlesztőrészleteket, a bank nem mondja fel a szerződést.
Bár tőled elég nagy bátorság volt a mai világban úgy kezességet vállalni, hogy semmi részed az ingatlanban.
Ez most két külön ingatlan, vagy egy ingatlan, amire a párod vette fel a hitelt?
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. A páromnak van jelzáloghitele amin én vagyok a kezes. Nem vagyunk összeházasodva . Nem vagyok a házba bejelentve. Az anyja meg a testvére a zálogkötelezett. A tesojának van 700ezres adó-tb tartozása. Decemberbe kért részletfizetést,mire letiltották volna a fizetését otthagyta a munkahelyet. A tulajdoni lapra bejegyeztették a végrehajtási jogot. Elméletileg fel van függesztve a vègrehajtás mig a nav el nem dönti hogy engedi e a részletfizetést. Mivel nem biztos hogy hosszutávon van munkahelye. Nem tudom ilyenkor a bank mit lép? Felmondja a szerzödést ? Vagy csak modositja? Lehet azt már nem akarom aláirni. Közel 20 èv. Önhibánkon kívúl kerültün ilyen helyzetbe. Nem tudom mi lenne a megoldáy
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek jogos zárolni egy bankszámlát végrehajtás céljából? A számlára csak a gyes és a családi pótlék megy rá.
- Diákhitel mizéria - Mit lehet tenni, ha az ügy már átkerült végrehajtóhoz?
- Mit vihet el a behajtó / végrehajtó?
- Ha jön a végrehajtó..?
- Gyámhivatali határozat végrehajtása rendőrségi segítséggel! Hogyan zajlik?
- A végrehajtó elvitte az autót!