Jelentkezni szeretnék felsőfokú szakképzésre még febr.15-ig de júniusban betöltöm a 23-at. Így még felvehetnek? (tudásbázis)
És ha diploma birtokában levelezőre jelentkeznék akkor is járna vajon?
25 éves leszek mire befejezem az elég idős kor munka nélkül nem? Te dolgoztál már?
A jelentkezés számít, nem a kezdés??
Akkor jövőre is ráérek
Ha a Bsc fizetős, sztem mehetsz államilag finanszírozottra nappalin. De, ha kicsúszol az időből (kreditrendszer áldása), mert ugye az okj-s is államilag finanszírozottnak minősül tudtommal, akkor a plusz félévek már fizetősek lesznek.
Bnőm eü fősulira járt 4 félévet, aztán ment át orvosira, és az a 4 félév volt neki fizetős, de csak minimumot kértek tőle. Kb. tizenpárezret. Annó ezt félévismétlési díjnak, v minek hívták.
Olvastam, hogy valaki elvégzett egy középszintűt aztán ingyen az emeltet, mert ha egymásra épültek utána FSZ képzést utána meg főiskolát majd Ma-t.
Kár, hogy későn tudtam meg hogy igy is lehet :(
Meg állítólag aki estin végzi az első szakmát annak is ingyenes a második.
ha Bsc (vagyis főiskolai szintű) képzésre jelentkezel, akkor az még ingyenes is, és nappalira is mehetsz! Állam bácsi 12 félévig biztosítja az államilag finanszírozott képzésben való részvételt.
Ez tuti, mert én majd még ezután szeretném az Msc-t megcsinálni, és utána néztem, hogy nekem még a fősuli után maradt annyi félévem, hogy az Msc is belefér az államilag finanszírozott kategóriába!
De most fősulira, vagy Okj-s képzésre akarsz menni? Mert ez se mindegy a kérdésed szempontjából!
persze, FSz képzésre akármeddig csak az OKJ-k esetében van korhatár és az is csak államira szól.
ha akarod 80 évesen is tanulhatsz állami FSZ képzésen, legalábbis én igy tudom
Sokkal egyszerűbb, ha a kiválasztott iskolát hívod..
Amúgy 23 alatt kell lenned, mikor elkezded a sulit, akkor ingyenes (ha nem változtattak rajta; én is ilyenre jártam)
További ajánlott fórumok:
- 2000-ben érettségiztem. Szeretnék jelentkezni költségtérítéses felsőfokú oktatási intézménybe. Kell felvételi vizsgát írni?
- Felsőfokú szakképzés: Reklámszervező szakmenedzser OKJ
- Mit jelent az, hogy felsőfokú szakképzés egy főiskolán?
- Gyógy- és fűszernövénytermesztő feldolgozó felsőfokú szakképzés
- Szerintetek ha nem vesznek fel egyetemre, akkor középiskolába, 2éves szakképzésekre meddig lehet jelentkezni?(pesten)
- Ha van egy emelt szintű OKJ-s végzettségem, jelentkezhetek még Felsőfokú szakképzésre államilag támogatott formában?