A játékfüggőség mennyire ártalmas egy család életében? (beszélgetés)
Rámehetnek egész emberéletek is ...most az jutott az eszembe , hogy egy olyan 24 éve ,jött be egy nő a boltba (ahol dolgoztam ,akkor még nem volt telefonja mindenkinek )
hogy akasztott embert talált ...később kiderült , hogy kártyázott . Csatlakozom az előttem szólókhoz, nagyon veszélyes :-( Egy másik ismerősöm börtönbe került miatta (játékgép)..
Ezen változtatni nem fogsz tudni, ez olyan költő kérdés fórum.
Ami infót fórumokon"csepegtettél"ez már az elején se volt jó kapcsolat. Én ilyen emberrel nem tudtam volna élni.
Elnézést, amiért eddig nem reagáltam, sajnos sok minden más bajis van az életben. Bár EZ A BETEGES JÉTÉKFÜGGÖSÉG is az.
Igen , valaki kérdezte , a férjem , akiről szó van.
Szerencsére még a házat nem játszotta el, persze lehet csak azért , mert nem az ő nevén van.
Amúgy mivel én tényleg kisnyugdíjas vagyok, az ő nyugdíjának a harmadát kapom, nem hagy beleszólást mennyit és mikor teszi fel."Mert ez most biztosan bejön"
Volt, hogy 50 ezer ment el egy meccsel.
Megalázó helyzet, ha az embernek kérni kell!!!
Pláne majdnem 70 évesen.
Mert a játék szórakozásról szólt, társaságról, vidámságról, elektronikai eszközök híján hosszú téli esték unaloműzéséről. Mai játékok? Nyerés, elsőség, győzelem, ranglista, pénz-pénz-még sok pénz.
Nem azért, mert rászoruló. Azaz mégis: gyógyszerre szorul, kezelésre.
Pedig hidd el, nem hülyeség!
Téli estéken kollégiumban sokat kártyáztunk, társasoztunk. Filléres alapon. És nem lett egyikőnkből sem játékfüggő.
Meg jelent ez a kép előttem.
Munkácsy Mihály: Tépéscsinálók
Ilyen estéken előkerült a magyar kártya és a maguk termelte bort itták. Anekdotáztak, meséltek.
Volt mikor babszemekkel játszottak.
Itt azért a szegény embert nem kapta el játékőrület.:)
Vagy tud valaki határt szabni, vagy nem. Vagy mellette kell lenni és ennyit játszhatsz, többet nem, vagy észre sem veszed és még ezt, még azt és mennek akár a százezrek is.
Mi az hogy filléres, meg jelképes. Hülyeség. A nyeremények látsazat, a sok millió elkalandozik az emberek fejében és máris adóssága lehet.
"Ahol. ha vegeter egy meccs akar milliokat is lehet vessziteni"
Pontosan annyira ártalmas, amennyit veszít.
Ha csak filléreket, mert kicsiben, csak a játék öröméért csinálják, akkor nincs gond.
Ha nagyban teszi, és felteszi rá a házat/lakást, összes bankbetétet, akármit,... nem kis gond!
Gondom nem tudsz reagálni mert nem vagy olyan helyzetbe(egyedül)
Sejtem ki vagy, bár töröltethetted a fórumaid. Ha valóban a férjed függő, te ebbe helyzetbe semmit de semmit nem tudsz csinálni, max gondolkodol mi lenne ha..
Aki nem vehet magának amit megkívántam, mert kisnyugdíjas..... És te ebbe az emberben vagy, voltál szerelmes...
Az ultizás, ha csak a játék öröméért és a társaságért történik, filléres, jelképes összegekben játszva, meg jót is tesz.
De ha a pénznyerési vágy hajtja a játékost pl tippmixelve, arra rámehet a család, ház, minden.
Mennyire lehet veszelyes a jatekfuggoseg egy csalad eleteben. Černém miota až eszemet tudom imadott ultiznipokerezni. Vagy akarmilyen kartyajatekot jatszani.
A i persze penzbe kerul. Něm beszelve a tipmix-rol. Ahol. ha vegeter egy meccs akar milliokat is lehet vessziteni
További ajánlott fórumok:
- Igaz, hogy ártalmas a nedves WC-papír?
- Szerintetek igaz az, hogy csak egy nagy szerelem létezik az ember életében?
- Fontosnak tartjátok-e gyermekeitek életében a konfirmálást, bérmálkozást?
- Egy anya egész életében felelős a gyerekéért? Ha pl. beteg a gyerek?
- Mikor és hogyan csap le egy nő életében az érzés?!Anya akarok lenni!!
- Mennyire fontos egy 2 éves gyermek életében a napirend?