Játék 2 éves gyereknek (beszélgetés)
:) a kisfiam nem üti annyira, így teljesen épp maradt, és fülemet is kíméli :)) de a barátnőm kisfia rendesen üti, mint a kovács a vasat :))))
sógyurmát fogalmam sincs hogy kell csinálni, mi rendes gyurmával játszunk, eddig meg egyáltalán nem gyurmáztunk.
A xilofont nekünk is rapityomra törte, pedig szerette. De ha rájött az öt perc"dac" földhöz vagdosta:( rossmannos volt párszáz forintért, lehet, hogy jobb minőséget kellett volna venni.
Só liszt gy. recepteket köszi, kipróbáljuk, kíváncsi leszek, mit alkot.
a xilofont szétverte.Pontosabban a műanyag pőcök törött el ami a fémlemezkéket tartotta.
A tegnapi főzős gyurma nem lett jó.
Ragacs maradt.És kidobtam.
Mit nem csináltam vajon jól?
közepes lángon csináltam géppel kevertem folyamatosan.
0,5 kg liszt
4 ek só
6 dl víz
3 ek olaj.
Először simárakevertem és otána elkezdtem főzni.
Mindaddig amíg már kézzel alíg bírtam elkeverni.
És félretettem.De amint kihült még a tészta odaragadt a kezemhez.
És nem lehetett vele gyurmázni.
:((
jók ezek a kalapálós játékok is (ez is fajáték - pl. fakopáncsban lehet kapni, de máshol is)
Meg a xilofont is szeretik - gyerekfüggő, hogy ki milyen erősen üti :)))
1 bögre só
1 bögre liszt
fél bögre víz
Mi így használjuk. Ha kicsit lágy lenne, lehet még bele tenni lisztet.
mi szoktunk nyomdázni is, és kéz és láblenyomatot is készítünk :)
főleg ez utóbbi tetszik neki, még jó, hogy könnyű letakarítani :)))
Én most csináltam főzős gyurmát.Hát olyan az egész mint egy nagy gümecs.Kicsit ragacsos kicsit csomós.De megvárom míg kihül.
Akár hogyan kevertem a géppel,nem lett sima.
Még nagyon jó játék ezek a kis műanyag labdák is (ha van sátor is lehet golyófürdőt csinálni) Nálunk kicsi a hely, így sátor nincs, de így is eldobálgatja a labdákat és szereti összepakolni is őket.
Akkor jók az építőkockák (fából) ezeket jól fel lehet építeni és annál már csak lerombolni jobb :)))
Meg a golyópálya is jó játék.
:)))
kétszer engem is ért meglepetés! Szerencsére mindenhonnan lejött!
Ne is mondd, mindennel firkálja a falat, a fürdőruhám csattjával is:( Kapott aszfaltkrétát, hát mindent firkált, ami függőleges.
A formabedobóst tényleg szereti.
igen az is nagyon jó!
Jó még a horgászós játék is, tele van sikerélménnyel :)
A kisfiam már két és fél (is elmúlt:) mostanában kezdtünk festeni, zsírkrétával rajzolni, eddig filctollal és krétával rajzolt táblára.
Jó még a dupló, és a fatáblás forma kirakósok is.
Vonatozni is szeret, bár az még nem köti le olyan sokáig.
Van neki egy éneklő mondókázós plüsskutyája azzal is szeret játszani.
Ti milyen játékokkal kötöttétek le 2 éves gyereketeket?Akár sajátkészítésű akár bolti.
Mert nálunk a hinta a csúszda és a séta jön be a legtöbbet.
További ajánlott fórumok:
- Te mennyire engednél 9 éves gyereknek 18 év feletti öldöklős, zombis, gyilkolós, verekedős filmeket, pc játékokat nézni, játszani?
- Mi a véleményetek arról, aki 2-3 éves gyereknek regisztrál az iwiwen?
- Hány éves kortól adjunk a gyereknek mobiltelefont? Egyáltalán adjunk neki?
- Alkalmas 8 éves gyereknek játékra ez a gép? (például Minecraft meg hasonlók)
- 5 éves gyereknek számítógépes játék
- Olyan játék címre lenne szükségem, ami ps2-re vagy pc-re van és gyereknek való mászkálós (mint régen a Mario, csak gyerekesebb)