Járt már így valaki a felelősségbiztosítással? (tudásbázis)
Megígértem, hogy leírom, mi lesz.
Röviden: ma reggel megérkezett az igazolás!
Tegnap a kérdésem kiírása előtt ismételten hívtam a biztosítót. Immár harmadszor. Ez persze minden alkalommal min. 10 perces hívást jelent, mert alig lehet elérni őket.
Szóval tegnap már nyomatékosan kértem az igazolást. Nem voltam bunkó, viszont nagyon határozott, illetve azt is kértem, hogy a hívásomat kezeljék panaszbejelentésként és kérek írásbeli visszaigazolást a panaszom befogadásáról.
Erre ma reggelre itt az igazolás.
Tegnap meg még 30 napokról beszélt az ügyintéző. (ez verte ki nálam a biztosítékot, meg az, hogy mára azt ígérte, hogy elküldi a korm. rendeletet, ami alapján az okmányirodának el kellene fogadnia csekket)
Én köztisztviselő vagyok, gyakran találkozom az emberek negatív megítélésével a hivatalokkal szemben. Na, az ilyen ügyek miatt. Pedig a biztosító nem hivatal, hanem kőkeményen piaci szereplő, akinek az lenne az érdeke, hogy megtartsa az ügyfeleit. Főleg a pontosan fizetőket...
Na, az tuti, hogy váltok.
Bár én totál meg voltam róla győződve, hogy a K&H azért megbízható.
ezt kell tenned
aztán válts biztositót majd jövőre
Döbbenetes amit írsz, tényleg!
Kíváncsi vagyok, mire jutsz velük, kérlek majd írd meg!
Biztosítónál dolgozom, igaz, már nem ezen a területen, de rémlik valami, hogy a biztosítónak kell lejelentenie a BM felé a díjrendezettséget. Ha ez nem történik meg, előfordulhat ilyesmi.
Hát csak járjanak utána a saját házuk táján, ha valóban díjrendezett!
Ha valóban fennáll a díjnemfizetés (2011 évre), akkor még fedezettlenségi büntetést is kirónak rátok, ami akár napi 600,-Ft is lehet.
Ezzel kezdődik és folytatódik a forgalomból kivonással.
Én ezt nagyon megszívtam (76eFt büntetés) egy eladott autó után.
Valóban elmulasztottam jelezni a biztosító felé, hogy az autót eladtam, hiába küldtem meg utólag az adás-vételit, az új tulaj nem íratta át, ezért a biztosító szemében én vagyok a tulaj és jogos a büntetés.
Nem tudsz mit csinálni, a biztosító állam az államban !
Az ügyintézőnek a Központi Gépjármű-nyilvántartó dobta ki a kocsi adatait díjnemfizetés miatt.
Na, hogy oda hogyan kerültünk, azt passzolom.
Sajnos nincs helyben, sőt nem is tudom van-e irodájuk, mert egy bankról van szó. (K&H)
Idegesítően udvarias arctalan hangokkal beszélek telefonon, akiknek érzésem szerint fogalmuk sincs róla, mi a teendő.
Még nem jártunk így, nem is szeretnénk. :-)
Sztem menjetek be személyesen a biztosítóhoz és követeljétek, h adják ki az igazolást ott helyben.
Más ötletem nincs.
A férjemnek van egy kisteherautója- ez a munkaeszköze. Két hete jött egy határozat az Okmányirodától, hogy ideiglenesen kivonják az autót a forgalomból. Kötelező biztosítás díjnemfizetés miatt. Soha nem volt díjelmaradásunk.
Most harmadszor hívtam a biztosítót, ők nem értik, mert díjrendezett.
Az erről szóló igazolást 30 napon belül akarják kiadni. Addig a kivonásról szóló határozat jogerős lesz, a rendszámot leveszik.
Mi van ilyenkor??
További ajánlott fórumok:
- Vállalom a felelősséget az életemért
- Fogbaleset - kinek a felelőssége szerintetek?
- Kisgyermekes anyák másképp - belépés csak saját felelősségre
- Leányanya, avagy a felelősségtelen anya?
- Ha valakinek a macskája védett madarat öl le, a gazdi felelősségre vonható?
- Tudja valaki, hogy OT-s rendszámú autóra melyik biztosítóval lehet kötelező felelősségbiztosítást kötni?