Mikor jöttél rá, hogy az élet nem csupa móka és kacagás? (beszélgetés)
Csak mostanában, ahogy öregszem. Nem látványos, de érzem, hogy ez már nem az igazi, korábbi céljaimnak, ter -veimnek nincs már értelme, több nyelv tanulását is abbahagytam.
Nem vagyok boldogtalan vagy beteges, de fiatalabb koromban minden más volt.
Atyaég!:(
Apád, nagyapád? Akiknek a szemefénye kellett volna, hogy legyél. Akiknek óvni, vigyázni kellett volna téged.
Szörnyű ezt olvasni. Anyukád? Testvéreid? Nem tudtak segíteni?
Igen, ismerek.
Olyan ember, akinek mindig van valami kifogása a hozzá közeledőkkel kapcsolatosan. Senki nem felel meg neki. De jól elvan magában, mert a szülei vagyona biztosítja neki a gond nélküli életet. Egyik ok, hogy hozzá csak a vagyon miatt kedvesek az emberek.
Szerintem az a gyerek, akit nem óvnak még a széltől is, hamar rájön, hogy mi a valóság és mi a mese.
Aki 2-3 évesen dédelgeti a kis cicát/csibét/kacsát és azt mégis el kell temetni. Vagy az oviban megkapja az első pofont egy másik ovistól.
Ez a "ráébredés" aztán kitolódhat egészen felnőtt korig, mikor a 40 éves egyedülálló nő még mindig a szőke hercegre vár, amit megígértek neki valamelyik esti mese végén.
Ne jutottam még el abba a korba, hogy a múltamat elemezgessem.
Gyermekkoromban is voltak feladataim, dolgom, felelősségem, de szívesen tettem. Ezek nem traumatizáltak. Inkább megerősítettek abban, hogy "meg tudom csinálni".
Az életet játszani kell és nem görcsölni a szembejövő problémákon, hanem megoldani!
Azt tapasztalom mostanában itt több fórumozó hozzászólásából, hogy nagyon sok embernek voltak/vannak gyerekkori traumái. Ahogy olvasom, többnyire a szülői háttérnek köszönhetően.
Nekem ilyen traumám nincs.
Azt, hogy mikor jöttem rá, hogy az élet nem csupa móka és kacagás - pontosan nem tudom. Talán középiskolás koromban.
Azóta is folyton tapasztalom. Az élet nem csupa élet és kacagás. Bár panaszra nincs okom, nincs mindig okom kacarászni és mosolyogni. Az élet ennél sokkal bonyolultabb.
Te jó ég! Mintha én írtam volna!
Ehhez a témához nem szólok hozzá többé, mert jön majd a sok negatív élmény amiket mások átéltek szüleiknek köszönhetően. Nekem pedig már ennyi is elég volt hogy felszínre kerüljenek bizonyos emlékek.
Szia! Szép életet kívánok!
További ajánlott fórumok:
- Mennyi idő ismerkedés után jöttél össze a pároddal?
- Te hogyan jöttél össze a pároddal?
- Te hol, hogyan és mikor jöttél össze a Pároddal/Szerelmeddel?
- Anyukád tanított főzni vagy magadtól jöttél rá?
- Te hogyan jöttél rá miben vagy sikeres? Nekem mit ajánlanál?
- Mitől lehet, hogy a kislányom kacagása állandóan csuklásba torkollik?