Anyukád tanított főzni vagy magadtól jöttél rá? (beszélgetés)
édesanyám tanitgatott a fözés fortélyait elsajátitani. de amikor mar ugy erezte hogy egyedul is boldogulok akkor megamra hagyott a konyhában... volt amikor sikerrel jártam, de volt amikor nem. peldaul a kb. 4-5 cm magas pizza tésztán jokat nevettunk. nem gondolkodtam, mennyi hozzávalo is kell a tésztához, hogy ujjnyi vastag pizza tészta alapot kapjak. ráraktam a tolteleket, es majdnem kifolyt a sutőbol. nevetséges volt de finom!!! es senki nem szidott le a csaladban hogy mennyire nem lett dekorativ az életem elso pizzája. legkozelebb mar odafigyeltem, elgondolkodtam. nekem kellett rajonnom, kijavitanom a hibát. akkor mar sikerrel.
lassan de biztosan megtanultam fozni.szeretek regi bevalt recepteket kesziteni de nem idegenkedem azoktol sem amiket elsore, akar a sajat fantaziamra hagyatkozva kell elkeszitenem. szeretek kiserletezni. sikerrel.
Is-is...
Az üvegtésztás csodáimat pl anyu tanulta tőlem :)
Mindenhonnan ragad az emberre, de azért az alapokat anyukámtól lestem el :)
Idges lettem, hogy nincs itthon süti
és megcsináltam életem első muffinját.
Másnap kaptam egy muffinkönyvet alapreceptekkel.
Muffintól indultam, már egész szépen megy a sütés, bár még csak 2 éve kezdtem. A főzéssel ugyan nem állok hadilábon, de komoly kajákat nem csinálok. Tésztát, husikat, rakott dolgokat, ilyesmit.
Anyutól lestem el az alapokat, meg a főzés szeretetét.
És sokat bújtam szakácskönyveket is.
További ajánlott fórumok:
- Téged mire tanítottak az évek?
- Az elmúlt években mire tanítottak a kudarcok?
- Mi az a nem alapvetően szükséges dolog, amit nem sajnálsz magadtól még most, az ínségesebb időkben sem?
- 2009-ben mit vársz magadtól?
- Ti hogyan tanítottátok meg a gyerekeket egyedül enni, bilire szoktatni és rávenni hogy próbáljon beszélni?
- Ki, hogyan tanította meg gyermekét kétkerekű kerékpározni?