Ki, hogyan tanította meg gyermekét kétkerekű kerékpározni? (tudásbázis kérdés)
Leszedtük a pedálokat, leengedtük az ülést, amennyire csak lehetett és úgy hajtotta, mint a kismotort...
Villámgyorsan megtanult bicajozni... Egy parkolóban, ahol lejtett egy kicsit az aszfalt mindig ott indítottuk el, miután visszakerült a pedál és lendületből simán ment neki... Egy pár óra gyakorlás és ment mint a veszedelem:)
Teljesen magátol egy délután.
Elkezdtük a nyeles tologatással, de ő mondta, hogy majd ő egyedül akar.
Teljesen ráérzett a lényegre és könnyen megtanult.
Pedig azt hittem napokba kerül majd.
Hurrá,Bencus pár hónapja megtanult kerékpározni.Igaz,6 éves múlt-kellett még egy év,hogy lendületet kapjon.
Már remekül megy neki.Már csak egy 20-as cangát kell vegyek neki.Lehet,gyereknapra megkapja:)
Nagyon köszönöm az ötletet.
Bár én nem néztem utána szakkönyvekben,de nekem is ez a megoldás a legszímpibb.
Úgyhogy meg is kérem a páromat,hogy szerelje le a pedálokat-ugyanis az én fiamnak is nagyon rossz az egyensúly érzéke.
Ez a pedál nélküli megoldás a legjobb. A lányomnag elég vacak volt az egyensúly érzéke, és mi is úgy indultunk neki, hogy a pótkerekek leszerelésével a pedáloktól is megszabadultunk. Így hajtotta kb 1 hónapig, ami a nagyobb barátainak is tetszett, így büszke volt, hogy elkérik a járgányát.
Ez idő alatt megtanulta egyenesben tartani, kormányozni a bicajt, és mikor már kisebb lejtőn sokáig nem tette le a lábát, és még kormányozott is, akkor visszaszereltük a pedálokat.
Ezt az egyik 9 éves barátja tette meg, és amíg én visszavittem a villáskulcsot, addig lányom felült a bicajra, a kisrác pedig meglökte, hogy mehetsz. És ment. Eleinte kacskaringósan, majd egyre irányítottabban.
Sok könyvben megnéztem különben ezt a biciklitanítást, de a szakkönyvek mind ezt a pedálleszedős módszert ajánlják, a söprünyeles helyett.
Kitartás, és sok dícséret, menni fog.
(A páromnak beígértek egy régóta áhított villanvasutat, estére tudott bicajozni. Ha elég jó a motiváció, még a csillagokat is leszedik.)
Ez tök jó..-)
Csak nincs aki elkapja a másik oldalon.:-(
14-es bringánk van,úgyhogy elég kicsi.
Már próbáltam,hogy letekertem az ülést,és pedál nélkül hajtotta magát,mint a kismotoron.
Már azt is hallottam valakitől,hogy lejtőn próbálkoztak.De itt mifelénk nincs lejtős terület.
Ötleteket várok,kedves anyukák-apukák.
A seprűnyeles technika nálunk nem célravezető,mert olyan a bringánk,hogy nem lehet rögzíteni sajnos.:-(
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Hány éves korig lehet gyermeket vállalni?
- Kétkerekű kerékpáron hány éves kortól tudnak megtanulni biciklizni a gyerekek? Pótkerékkel v. nélküle jobb-e megtanítani?