Az elmúlt években mire tanítottak a kudarcok? (beszélgetés)
Azt elhiszem!
Remélem semmi komoly! Rendben vagy?
Érdekes...kevés dolgot tekintek kudarcnak az életemben, annak ellenére, hogy bizonyára sok rosszat okoztam magamnak is, és másoknak is. Hiszem, hogy ezeknek megvan a miért-je.
Sokan sok mindent változtatnának az életük eseményeiben, ha lehetne. Nekem csupán két dolog van. Az egyiket utólag meg is változtatom, a másikat sajnos már nem tudom.
A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés, stb. erősebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna.
Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele.
A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy emberből van, és nem sikerülhet minden.
Ha ő becsülettel mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeret furdalása, így nyugodtan alszik.
Engedd, hogy a kudarc
Rávilágítson a legfőbb
tanulságra:
Minden naplemente
Egy nagyon, nagyon fényes
És erőteljes napfelkelte kezdete.
A kudarc nem azt jelenti, hogy selejt vagyok,
Hanem azt, hogy nem arattam sikert.
A kudarc nem azt jelenti, hogy nem értem el semmit,
Hanem azt, hogy tanultam valamit.
A kudarc nem azt jelenti, hogy bolond voltam,
Hanem azt, hogy volt bennem hit a kísérletezéshez.
A kudarc nem azt jelenti, hogy dicstelenné váltam,
Hanem azt, hogy volt merszem próbálkozni.
A kudarc nem azt jelenti, hogy nem értettem a lényeget,
Hanem azt, hogy valamit másképp kell csinálnom.
A kudarc nem azt jelenti, hogy alábbvaló vagyok,
Hanem azt, hogy nem vagyok tökéletes.
A kudarc nem azt jelenti, hogy elvesztegettem az időt,
Hanem azt, hogy van ürügyem az újrakezdéshez.
A kudarc nem azt jelenti, hogy fel kell adnom,
Hanem azt, hogy még jobban kell igyekeznem.
A kudarc nem azt jelenti, hogy sohasem fog sikerülni,
Hanem azt, hogy türelmesebbnek kell lennem.
A kudarc nem azt jelenti, hogy Istenem elhagytál engem,
Hanem azt, hogy Neked bizonyosan van egy jobb ötleted.
Kudarc
Hogyan győzhetem le a kudarctól való félelmet?
Tudnod kell, mi a kudarc, és mire képes a kudarc.
A félelem el kell hogy hagyjon, ha tudod, hogy a kudarc nem egy szégyenletes, ártalmas, romboló és fájdalmas dolog.
Érezd, hogy a kudarc természetes dolog.
Amikor a gyermek járni tanul, gyakran megbotlik és elesik.
De nem érzi úgy, hogy a botlás kudarc.
Úgy érzi, természetes dolog egy pillanatra felállni, és azután újra elesni.
Ha ebben a fényben szemléled a kudarcot, és nem úgy gondolsz rá, mint ami valóságellenes vagy teljesen távoli a valóságtól, akkor egyáltalán nem lehet félelem.
A kudarcot úgy tekintjük, mint egy elvárásainkkal vagy Isten-megvalósításunkkal szemben álló valamit.
De a kudarc nem áll szemben megvalósulásunkkal.
Amit mi kudarcnak nevezünk, az Isten szemében csupán egy tapasztalat.
A kudarcot mindig tekintsd tapasztalatnak.
Ne tekintsd végterméknek, vagy egy tapasztalat csúcspontjának, hanem inkább a tapasztalat folyamatának.
Tévedsz, ha úgy gondolod, hogy a kudarc tapasztalatod vége.
Egy hosszú versenyen előfordul, hogy valaki lassan indul, de azután fokozatosan felgyorsít, és eléri a célt.
Ha úgy gondolja, nem érheti el a célt, mert lassan indult, azzal sajnálatos hibát vét. Ha nincs kudarc, természetesen a leggyorsabban futsz.
De ha mégis kudarcba ütközöl, tekintsd olyan tapasztalatnak, amely még csak a kezdet. A vége siker lesz. És akkor ki mondhatja azt, hogy kudarcot vallottál?
"Az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, az óév elmúlt."
/Bill Vaughan/
Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok! :o))
További ajánlott fórumok:
- Téged mire tanítottak az évek?
- Milyen változásokat észleltélt az elmúlt években?
- Ti hogyan tanítottátok meg a gyerekeket egyedül enni, bilire szoktatni és rávenni hogy próbáljon beszélni?
- Ki, hogyan tanította meg gyermekét kétkerekű kerékpározni?
- Majomszeretettel neveltek fel. Nem tanítottak velem...
- Hogyan alakult az elmúlt években a forint alapú lakáshiteled?