Az elmúlt években mire tanítottak a kudarcok? (beszélgetős fórum)
Azt elhiszem!
Remélem semmi komoly! Rendben vagy?
Érdekes...kevés dolgot tekintek kudarcnak az életemben, annak ellenére, hogy bizonyára sok rosszat okoztam magamnak is, és másoknak is. Hiszem, hogy ezeknek megvan a miért-je.
Sokan sok mindent változtatnának az életük eseményeiben, ha lehetne. Nekem csupán két dolog van. Az egyiket utólag meg is változtatom, a másikat sajnos már nem tudom.
A kudarc az az állapot, amikor az illető zsebében volt az energia, amellyel megoldhatta volna a kihívást, azonban a lustaság, a gyávaság, a kifogások keresése, a hanyagság, a tunyaság, a nagyképűség, az önzés, stb. erősebb volt, így nem tette bele mindazt, amit tudott volna.
Így a nap végére marad a keserű szájíz, valamint a folyamatos önmarcangolás, hogy miért nem tette bele.
A nem sikerült meg azt jelenti, hogy valaki megtett mindent, amit tudott, azonban azt is tudja, hogy emberből van, és nem sikerülhet minden.
Ha ő becsülettel mindent beletett, mindez persze rosszul esik, de a nap végére nem marad lelkiismeret furdalása, így nyugodtan alszik.
Engedd, hogy a kudarc
Rávilágítson a legfőbb
tanulságra:
Minden naplemente
Egy nagyon, nagyon fényes
És erőteljes napfelkelte kezdete.
A kudarc nem azt jelenti, hogy selejt vagyok,
Hanem azt, hogy nem arattam sikert.
A kudarc nem azt jelenti, hogy nem értem el semmit,
Hanem azt, hogy tanultam valamit.
A kudarc nem azt jelenti, hogy bolond voltam,
Hanem azt, hogy volt bennem hit a kísérletezéshez.
A kudarc nem azt jelenti, hogy dicstelenné váltam,
Hanem azt, hogy volt merszem próbálkozni.
A kudarc nem azt jelenti, hogy nem értettem a lényeget,
Hanem azt, hogy valamit másképp kell csinálnom.
A kudarc nem azt jelenti, hogy alábbvaló vagyok,
Hanem azt, hogy nem vagyok tökéletes.
A kudarc nem azt jelenti, hogy elvesztegettem az időt,
Hanem azt, hogy van ürügyem az újrakezdéshez.
A kudarc nem azt jelenti, hogy fel kell adnom,
Hanem azt, hogy még jobban kell igyekeznem.
A kudarc nem azt jelenti, hogy sohasem fog sikerülni,
Hanem azt, hogy türelmesebbnek kell lennem.
A kudarc nem azt jelenti, hogy Istenem elhagytál engem,
Hanem azt, hogy Neked bizonyosan van egy jobb ötleted.
Kudarc
Hogyan győzhetem le a kudarctól való félelmet?
Tudnod kell, mi a kudarc, és mire képes a kudarc.
A félelem el kell hogy hagyjon, ha tudod, hogy a kudarc nem egy szégyenletes, ártalmas, romboló és fájdalmas dolog.
Érezd, hogy a kudarc természetes dolog.
Amikor a gyermek járni tanul, gyakran megbotlik és elesik.
De nem érzi úgy, hogy a botlás kudarc.
Úgy érzi, természetes dolog egy pillanatra felállni, és azután újra elesni.
Ha ebben a fényben szemléled a kudarcot, és nem úgy gondolsz rá, mint ami valóságellenes vagy teljesen távoli a valóságtól, akkor egyáltalán nem lehet félelem.
A kudarcot úgy tekintjük, mint egy elvárásainkkal vagy Isten-megvalósításunkkal szemben álló valamit.
De a kudarc nem áll szemben megvalósulásunkkal.
Amit mi kudarcnak nevezünk, az Isten szemében csupán egy tapasztalat.
A kudarcot mindig tekintsd tapasztalatnak.
Ne tekintsd végterméknek, vagy egy tapasztalat csúcspontjának, hanem inkább a tapasztalat folyamatának.
Tévedsz, ha úgy gondolod, hogy a kudarc tapasztalatod vége.
Egy hosszú versenyen előfordul, hogy valaki lassan indul, de azután fokozatosan felgyorsít, és eléri a célt.
Ha úgy gondolja, nem érheti el a célt, mert lassan indult, azzal sajnálatos hibát vét. Ha nincs kudarc, természetesen a leggyorsabban futsz.
De ha mégis kudarcba ütközöl, tekintsd olyan tapasztalatnak, amely még csak a kezdet. A vége siker lesz. És akkor ki mondhatja azt, hogy kudarcot vallottál?
"Az optimista azért várja az éjfélt, hogy az új év elkezdődjön, a pesszimista pedig azért, hogy megbizonyosodjon róla, az óév elmúlt."
/Bill Vaughan/
Mindenkinek nagyon Boldog Új Évet Kívánok! :o))
További ajánlott fórumok:
- Téged mire tanítottak az évek?
- Milyen változásokat észleltélt az elmúlt években?
- Ti hogyan tanítottátok meg a gyerekeket egyedül enni, bilire szoktatni és rávenni hogy próbáljon beszélni?
- Ki, hogyan tanította meg gyermekét kétkerekű kerékpározni?
- Majomszeretettel neveltek fel. Nem tanítottak velem...
- Hogyan alakult az elmúlt években a forint alapú lakáshiteled?