Jársz szoláriumba? (beszélgetős fórum)
Ezt adom én is :)
Nap manapság már károsabb !!!
Kedves Asztrid22!
Sajnos téged nagyon rossz szoláriumba küldhettek ha ennyire ellene vagy az egészséges barnulásnak:).
Nem tudom tudod e hogy az egyenlítőhöz közeli emberek szenvednek LEGKEVÉSBÉ bőrrákban.Érdekes és orvosilag is kimutatható hogy a fehér bőrű embereknél sokkal több bőrrákost diagnosztizáltak mint barnább árnyalatú társaiknál. Sajnos sikerült annyira elvékonyítanunk az ózon rétegünket hogy nem egészséges a napozás ez is megállapított tény!!!A szoláriumban viszont kis mennyiségekben kapod a megfelelő sugárzást és ha hozzáértő ember áll a pult mögött akkor bepirosodni sem fogsz és ekcémád sem jön ki vagy ha allergiás vagy akkor megfelelő készítménnyel orvosolja a bajodat:).Azért "értek" hozzá ennyire mert évek óta szolizom és nagyon fontos volt számomra az elején hogy semmiképpen ne kérosítsam a bőrömet így sok szoliban jártam már és bőrgyógyásznál és igen mind2 a magát fújja de ha van egy kis sütni valód megtalálod a kettő közötti átmenetet.:) Remélem megváltozik a béleményed kicsit és egyszer együtt is elmehetünk egy jó szoliba barnulni!:)
Sziasztok! Én most tévedtem csak erre az oldalra, de szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy a SZOLÁRIUMMAL NAGYON VIGYÁZZATOK!
Természetesen a szolit én is megpróbáltam, leírom dióhéjban a tapasztalataim. Csak igen rövid időre mentem azon pár alkalommal mikor gondoltam kipróbálom, mivel alapvetően világos bőröm van. Egyből elkezdtem szeplősödni, pigment foltosodni. A napfénytől soha nem volt ilyen problémám, hiába égtem le. Abba is hagytam azonnal a szoliba járást.
Kérlek, csak egyet gondolj végig, mielőtt bemész, és kiteszed a bőröd ennek a kínzásnak. Hogy amíg a nap éltet, hiszen a növények többsége fotoszintézis(napfényt átalakítja, tápanyaggá, vitaminná, )útján képes a létezésre, addig ha beteszel egy növényt a szoláriumba, és rácsukod a tetejét, nos a szegény növényke szép lassan fonnyadni kezd és elpusztul. Ahogy a te bőröd sejtjei is. Szerinted a Te bőröd, hogy viseli a szoláriumot ezek után? Lehet akármilyen bio, meg csoki cső, meg miegymás. De ez csak a szolitulajok jól megkomponált marketingja, hogy ott hagyd a pénzed, és nem menjenek tönkre. Nekem sajnos egy barátnőm járt így. Minden figyelmeztetés ellenére ment, hogy trendi legyen, és egyszer csak, nemrég rákos bőrelváltozást állapítottak meg nála. A szoláriumtól. Pedig ő még nem is vitte túlzásba. Most kemóra jár, és már kihullott az összes haja. . . . Amerikában, ahonnan kiindult a dolog ez már NEM CUKI, HANEM CIKI!!!
Gondold át, megéri???