Jár-e még az egyszeri szülési segély? (tudásbázis)
Kapsz a terhesgondozótól egy papírt, hogy hánszor voltál terhesgondozáson. MIn 4 bejegyzett alkalomnak kell lennie. Utána ezzel, kiskönnyvel, és egyéb papírokkal ( szem. ig, lakcímkártya, adókártya, taj kártya, és gyerek szül. anyakönyvi kivonata) kell menni a magyar államkincstárhoz.
Ja, ha folyószámlára kéred, akkor kell a banktól igazolás.
Nálam így volt.
Kiskönyvet a nőgyógyászodhoz visszaviszed, aki ad egy igazolást, amivel oda kell menni, ahol a gyest is intézik. ( nem jut eszembe a neve, bocsi)
Ki kell tölteni egy nyomtatványt, és kész. Kell hozzá a gyerek anyakönyvi kivonata, és taj száma, ha jól emlékszem.
Igen.
Februárban még járt,ekkor szült a lányom.
De itt már semmi sem biztos.
Meghatározott számú terhesgondozói igazolás kell hozzá a kiskönyvben.
Legalábbis erre emlékszem.
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, ha majd eljön az ideje akkor mire van szükség ahhoz, hogy azt az egyszeri támogatást megkapjam? Köszönöm előre is a válaszotokat.
Köszönöm pirko!
Azt hittem, hogy a babakötvény bevezetésével, elvették ezt az egyszeri támogatást.
Kedves norahhh!
Jár az anyasági támogatás 2006-ban az összege:25.800.-Ft 225%-a azaz:58.050.-Ft Ikergyermekekre 300%.
Pirko
Amikor a gyermekeimet szültem akkor ez járt.
Felváltotta ezt a babakötvény, vagy mindkettő jár?
További ajánlott fórumok:
- Kapott már valaki egyszeri gyermekvédelmi segélyt? Én nagyot csalódtam..
- Egyszeri segély! Kinek adnak és miért? Hogy lehet igényelni?
- Tudja valaki, létezik-e még olyan, hogy egyszeri születési segély? És az kb mennyi?
- Gyes, családi pótlék, egyszeri anyasági segély igénylés papirokat hol kell beadni?
- Egyszeri szülési támogatás
- 10 hetes terhes vagyok és munkanélküli, januárig kapom a munkanélkülit! Tud valaki segíteni, hogy a szülésig jár-e valami?