Jár bármiféle pénzbeni vagy egyéb segítség/segély egy kislányát egyedül nevelő anyukának? (tudásbázis kérdés)
2007? Nem értem.
Nem azt írtad, hogy 2 hetes?
Remélem segítettem én is valamit valakinek!
Pusszancs és szép napot!
Köszönöm! Most rákerestem és meg is találtam, bemásolom:
GYES (havi ellátás)
Összege 2007-ben azonos az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegével (24.687 Ft –, ikergyermekek esetén dupla összegű (49.373 Ft) Nyugdíjas igénylő esetén nem vonnak nyugdíjjárulékot, ebben az esetben a gyes összege 26.980 illetve 53.960 Ft. Töredékhónap esetén egy naptári napra a havi összeg harmincad része jár. Az ellátás időtartama 8,5 % nyugdíjjárulék levonása mellett, szolgálati időnek számít.
2007 márciustól:
A gyes összege nettó 24.824 (nyugdíjas igénylőnek 27.130), ikergyermek esetén 49.648 (nyugdíjasnak 54.260)
GYET:
A tgyás lejártától a gyermek 2. életéve betöltésének napjáig jár és a díj összege a naptári napi átlagkereset 70 %-a, 2007-ben maximum 76.339 Ft. A maximális érték a minimálbér kétszeresének a 70%-a, vagyis az előbb említett összeg.
Ha a gyermekgondozási díjat ugyanazon gyermek után és ugyanazon személy számára ismételten állapítják meg, úgy a díj összege azonos lesz az első ízben megállapított díj összegével.
Néhány gyakoribb ellátás összege:
2006-os minimálbérből (évi bruttó 750.000 Ft jövedelem, kieső idő nincs) számított bruttó GYED 30 napos hónapban 39.483 Ft, ugyanez 31 napos hónapban 40.799 Ft.
Maximális gyed: bruttó 91.700 Ft
Nettó: 76.399 Ft
3 vagy több gyerek utáni családi kedvezménnyel nettó 83.905Ft.
2006-tól a minimálbér kétszereséből megállapított és a maximális gyed egybeesik, vagyis a 180-nál több bérezett napból, minimálbér kétszeresét meghaladó bér után ugyanannyit kap a kismama, mint a 180-nál kevesebb bérezett napból, minimálbér kétszeresét meghaladó átlagból megállapítva. A +180 napból megállapított gyed viszont a következő évben emelkedik az akkori maximumig, feltéve, hogy az átlag ezt engedi, míg a minimálbér kétszereséből megállapított akkor sem változik, ha jövő évben nő a minimálbér
Ezek sajnos még tavalyi adatok, de sokat nem hiszem, hogy vátztak. Jó dolgokat lehet találni a csaladinet.hu - n. Felhívják a figyelmet arra is, hogy érdemes megnézni mikor mit vesz igénybe valaki.
Mikusk! Mégegyszer köszönöm, ari vagy!
Szia Mikusk!
A terhességi-gyermekágyi segély a bruttó vagy nettó jövedelem 70%-a? Ezt nem találtam sehol leírva. Van neki maximum értéke? Előre is köszike a választ!
További ajánlott fórumok:
- A jó anyukának zsíros a haja
- Ti segitenétek egy 3 családos anyukának?
- Mi lenne az az egy (CSAK EGY!) tanács, amit egy frissen szült, első gyermekes anyukának adnál?
- 140 kg-ról lefogyni? Bármiféle tanácsot elfogadok
- Mikor látom az unokahugi kislányát, fáj a szívem. Szülni...
- Utálom a krémlevest, bármiféle legyen, utálom!