Isten és a matematika (beszélgetés)
Elég érdekes írás leírja, hogy kb a teremtés matematikai alapokon nyugszik.
A matematika tudománya a Biblia szempontjából
A Turing díat 1966 óta ítélik oda, ez kb. az informatikai Nobel díj.
A háborús munkák meg sose voltak nyilvánosak, érthetően.
Nehéz ügy ez az állatkísérlet, én nagyon-nagyon ellenzem, borzalmasnak tartom. Az egészségügyben talán szükség van rá, de sokszor annyira értelmetlen pl. kozmetikai ipar stb.
Arról nem is beszélve mikor embereken kísérleteznek, erre is van példa bőven. A világháború is jó lehetőség volt erre. Akkor volt a Philadelphiai kísérlet is, na az még egy érdekes sztori. Arról is készült egyébként film.
Ez a film nem ismerős, nem hiszem, hogy láttam, de nyilván rengetegen próbálták megfejteni az enigma titkát.
Igen ebben a filmben is teljesen titokban kellett tartani, hogy mivel foglalkoznak, de szerencsére nekik sikerült megfejteni.
Itt van róla leírás is.
Neumann János szintén a számítógép egyik atyja, valamint a kavantummechanika elméleti kutatásával is foglalkozott, meg sok minden mással is.
Ráadásul magyar származású, mint sok más nagy koponya.
Róla szerencsére legalább lehetett többet hallani.
Most néztem meg a Kódjátszma című filmet. Nem tudtam miről szól, csak véletlenül esett rá a választásom és az az igazság, hogy régen fogott meg ennyire egy film. Mind a történet, amely igen fajsújos a második világháború kimenetelét tekintve ( Enigma kódok megfejtése), mind Turing zsenialitása és tragikus sorsa miatt nagy hatással volt rám.
Sosem hallottam erről az Alan Turing nevű emberről, pedig nem kis dolgot tett le az asztalra, ráadásul a modern számítógépek egyik atyjaként tekinthetünk rá, valamint a mesterséges intelligencia egyik első elméleti megalapozója volt. Szóval azt hiszem sokkal nagyobb figyelmet és elismerést érdemelne.
Ami még felmerült bennem a film kapcsán, hogy mennyi olyan titok lapulhat a mélyben, amit gondosan elrejtettek a szemünk elől. Ez a történet is 50 évre titkosítva volt.
Ezért van az, hogy mindenki másképp érzékeli a külvilágot, mindenkiből mást vált ki ugyan az a szituáció.
Egyébként az állatkísérletektől nagyon pipa tudok lenni. Kár, hogy nincs erre egy jobb megoldás.
További ajánlott fórumok:
- Középiskolai felvételi matematikából 2010-ben
- Hol találhatok Zrínyi matematikaverseny feladatokat?
- Felmentés matematikából
- Harmadik osztályos matematikában tudna valaki segíteni?
- Egy kis matematika
- 4. osztályos matematika - Tudja-e valaki, hogy igaz vagy nem az az állítás, hogy a vonalak pontokból állnak?