Iskolakezdés nehézségei (beszélgetés)
Szia!
Milyen lett a féléves értékelés a gyermekednél?
Szia!
októberben volt 8 éves de régóta járunk így már az oviba is.
Akkor a lehető legjobb kezekben van.
Amit tehetsz, hogy hallgatsz a vele foglalkozó pedagógusokra, és nem görcsölsz rá arra, hogy mi nem megy. Azt dicsérd, ami sikerült, azt emeld ki, ami a legjobban megy. A többi majd alakul.
A tábláról való másolás rettentő nehéz. Még a füzet is új, és a függőleges síkot kell átfordítani magában vízszintesbe. Türelem, sok dicséret, és a pedagógusokkal való együttműködés hoz majd eredményt.
az borzasztó sok egy kisgyereknek. Megkérdezhetem, hogy hány éves most?
Mi augusztusban töltöttük a 6 évet.
Hát igen, mi meg 6,40-es busszal megyünk és a
16,40-es busszal megyünk haza, ami azt jelenti hogy legkésőbb 6,00 kelés, és 17,15 mire hazaérünk.
Szia!
Én is ebben a cipőben járok a kisfiammal!
Kiválóan olvas, de írni nem akar és ha nyaggatom, akkor azt mondja hogy fáj a feje, mert annyira akaratos, hogy nem hajlandó írni.
Nekem is azt mondta a tanító nénije, hogy ne aggódjunk fog ez menni, mert még kicsik.
Az sem mind1, hogy milyen idős, be töltötte-e már a 7 évet vagy még csak a 6ot? Az egy év nagyon sokat számít az ilyen kicsiknél.És az a baj, hogy mi pl. 4kor jövünk haza a napköziből és reggel 7kor megyünk a buszhoz akkor már olyan fáradt, hogy nem akar tanulni egyáltalán csak hisztizik!
Türelmet tudok javasolni, mert nekem is azt ajánlottak!
Ne felejtsük el, hogy a gyerekek sem egyformák :)
Majd menni fog neki. Ez nekik még borzasztó nehéz, bármilyen hihetetlen is nekünk. A lányomék két vagy három hete kezdték a betűket összeolvasni... én már anyáztam. felhívtam az ismerősöm, aki alsósokat tanít, azt mondta, ne aggódjak, mert ennél nehezebb dolog nincs is az első osztályban.
Úgyhogy amíg a tanító néni nem panaszkodik, addig nincs gond. Ne aggódj ezen.
Ja, három hete még anyáztam, most meg simán olvassa a két-három betűs szavakat.. a négy betű még nem megy annyira. majd fog.
Sziasztok!
Lányom most kezdte az ált. iskolát. Nagyon jól megy az olvasás. Az írás kevésbé megy jól, a számolás nem megy, a tábláról való másolás sem megy. Ezen kívül az a gondom, hogy ha elő van írva 2 vagy több betű felváltva már nem tudja másolni, ebből következik, hogy ugyan kiszámolja hogy pl. 2+2=4 de már ezt lemásolni nem tudja. Tiszta káosz van a fejében.Nem érti, hogy ha 5-t kell írni akkor ki marad egy kocka, ha számtani műveletet írunk akkor nem marad ki. Tudnátok segíteni, hogy hogy tudnám ezt tudatosítani a lányomba? Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből
- Mosási nehézségek...
- Az iskolakezdés nehézségei