Iskolába menet megtámadták a lányom.... (beszélgetés)
Kedves jucusmucus!
Megkérdezhetem merre történt az eset?
"gondolom nem nézel olyan tv csatornát, ahol kényes kérdéseket boncolgatnak."
Hm. Valóban NEM a tv-csatornákat nézegetek, aztán pedig keverem az ügyvédet az ügyésszel.
59-es hsz-ben javítottam. Most utánanéztem pár dolognak.
Egyébként marha nagy naívság lenne azt hinni, hogy több évtizedekig tartó rendőrállamban nem alakult ki olyan zárt körű kapcsolatrendszer, ahol a régi cimborák ügyeit elmossák az elvtársak. Sajnos itt már családok tartják markukban az igazságszolgáltatást generációról generációra.
Egy kicsit olvasgass Bauer Miklósról és társairól is. Nem hasra ütésre találtam ki azt, amit írtam. De gondolom nem nézel olyan tv csatornát, ahol kényes kérdéseket boncolgatnak.
Annyiban azonban tévedtem, hogy nem ügyészként, hanem ügyvédként dolgoztak tovább sok volt ávh-s tiszt a rendszerváltás után.
Azon kívül a mai napig mindenhol az AVH-sok gyerekei ülnek a legkomolyabb helyeken. Ezek az emberek szívből gyűlölik a magyarokat, mindent elkövetnek azért, hogy folyamatos stresszben éljen a társadalom.
Nem véletlenül tárgyalják Hagyó és Cuslag ügyét Kecskeméten. Egy budapesti bíró már szabadlábra helyezte volna mind a 2 bűnözőt.
És mi van ha a súlyos ítélet nem volt igazságos? Most gondolj bele nem MC-t szúrják le, hanem valami Szürkekisegér Munkanélküli Jánost? Akkor max. az ítélőtáblai büntetést kapták volna meg elsőfokon is.
Áldozat és áldozat között sem szabad különbséget tenni, sem pozitív, sem negatív irányba, sem kor, nem, nemzetiség, foglalkozás, "érték" alapján. Az elsőfokú ítélet meghozatalakor baromi nagy volt a társadalmi nyomás, ez látszott az ítéleten is, másodfokra picit elült a por és lejjebb vették a büntetést (drasztikusan, nekem van egy magánsejtésem is a dolog mögött, de ezt megint hagyjuk). Szóval kétirányú utca ez
1956-ban feloszlatták az ÁVO-t. Tehát elmondásod szerint vannak ma aktív ügyészek, akik 56 évvel ezelőtt már nagykorúak voltak és dolgoztak, s most, 74-80 évesen rettegésben tartanak bírókat, tömegével.
S mindezt komoly bírósági tapasztalatodra alapozod, meg a történelmi ismereteidre.
A bíróságokra politikai nyomást gyakorol egy bizonyos párt. (akikről szó van)
Ha belegondolunk, hogy a mai napig olyan ügyészek dolgoznak benne, akik régen ÁVO-sok voltak, hát szerintem megkérdőjelezhető a szakértelmük és a pártatlanságuk. Nem egyszer láttam már, hogy a nagy felháborodást kiváltó bűncselekmények tárgyalásán a bíró/bírónő remegő hangon mondott ítéletet, mert mellette ült egy olyan ügyész, aki régen ÁVÓ-sként szolgált.
Egyébként ha beírod a google-ba, hogy Apró Piroska, néhány információt lehet róla olvasni, hogy ki ő és milyen befolyása van minden téren, a legfölsőbb szinteken.
Uramatyám. :(
Engem is elkaptak a barátnőmmel egyszer 3-an. Az volt az iszonyú nagy szerencsém, hogy volt a barátnőmnél gázspré és lefújta őket miután pofozkodásba és a hajunk rángatásába kezdtek.
Ez nagyon durva, hogy a megtámadott adatait kihirdetik a tárgyaláson. Nem csoda, hogy nem nagyon fordul senki a rendőrséghez.
Engem egyszer megvertek. Rendesen helyben hagytak és miután kiélték rajtam a dühöngésüket, röhögve továbbálltak. Senki nem szólt bele, senki nem védett meg. Látszott rajtam rendesen (karmolások, vérző orr, stb.), de még feljelentést sem tudtam volna tenni, hiszen azt sem tudtam, hogy néznek ki. Ahogy valaki írta már, mind egyforma. Aztán arra is gondoltam, hogy mi lenne, ha feljelenteném őket és esetleg be is tudom azonosítani? Megtudnák, hogy én voltam, hol lakok és akkor megkeserítették volna az életünket.
Magyarországon nem létezik védelem. Itt egy tárgyaláson a tanúknak és sértetteknek az összes adatát közlik. Tudom, mert egyszer ellopták a pénztárcámat és elkapták őket, így volt tárgyalás, ahol a bíró azzal kezdte a vallomásomat, hogy felsorolta az összes adatomat ott a vádlottak és a családjuk előtt. A nevemet, születési adataimat, anyám nevét, a lakcímemet azért nem mondta el, mert szóltam neki, hogy legalább azt ne mondja el, hogy hol lakok! És a vallomásom végén mondtam, hogy több tárgyalásra ne hívjanak, inkább visszavonok mindent. Elég félelmetes volt az egész, hiszen ez egy egész csapat volt kb. 10-en voltak, ott ültek bilincsben, a családjuk meg ott szorongott a tárgyaló teremben. Legalább 50-en voltak. Egy kicsit sem hiányzott, hogy bármelyik is megtaláljon....
Így hajnalok hajnalán, azt tanácsolom a férjed üljön a seggén és ne utcai-harcoskodjon
Nem nézel tv-t, olvasol híreket?
A rokonság majd gondolkodás nélkül agyonveri és annyi, vagy legjobb esetben őt itéli el a biróság önbiráskodásért.
Mármint mi?
Az, hogy nem teszek feljelentést egy kisebbséghez tartozó ellen?
Tehetnék, főleg ha azt akarnám, hogy ne legyen egy nyugodt percem sem.
Mert max. csak ennyit érnék el a flejelentéssel semmi mást, mert úgy is lezárják az ilyen ügyeket egy kézlegyintéssel vagy azzal, hogy ismeretlen tettes ellen tett feljelentés miatti nyomozás nem hozott eredményt, így nincs értelme tovább folytatni...
Hát ez az!
és nem beszélve arról, hogy mi lesz ha meg tudják, hogy a rendőrség be lett avatva? Meghúzzák magukat? Nem vagyok benne biztos. Sőt! Majd nekik áll feljebb, hogy igazságtalanul lettek vádolva és ezen felbuzdulva megkeserítik majd nem csak a gyerek életét.
Nem tudom mi a jobb, nem tudom mit tennék. Ha ez egy kicsi falu, akkor meg főleg nem tudom mit tennék.
A fiamtól elszedtek mindent úgy fényes nappal, hogy az eseménytől kb 5 lépésre több ember várta a buszt. Odanyomták az oldalához a kést és mondták neki, hogy pakoljon. Mit tudott volna tenni? Inkább adjon oda mindent, minthogy leszúrják. És mit értem volna el egy feljelentéssel? Semmit. Úgy sem keresték volna. 1 hónap múlva lezárták volna a nyomozást, mondván eredménytelen volt. Ez Pesten történt, a fiam arra sem emlékezett, hogy néztek ki.
Itt nem az én szám íze szerint kell dönteni, hanem igazságosan. Hogyha egy bíró kimond egy súlyos ítéletet, akkor ne jöjjön már egy akasztani való bíró, aki nevetségesen lecsökkenti olyan gyilkosok büntetését, akik előre megfontolt szándékkal öltek.
Nem tudom, ha te családtagoddal történne egy ilyen tragédia, neked hogy tetszene a másodfokú ítélet.
További ajánlott fórumok:
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Gyermekünk óvodában, avagy hány évesen engedjük iskolába?
- örök kérdés a ruha, így iskolába?
- 18 éves lányom élettársi kapcsolatban él, iskolában sok hiányzása van, azt szeretném tudni jár-e neki ellátás?
- Hogy győzhetem meg 13 éves lányomat, aki rövidlátó, hogy hordja a szemüvegét az iskolában is?
- Hol lehet halasztást kérni, hogy még ne menjem kislányom iskolába?