Irritál hallani, mikor a pizza-t valaki pizzának ejti. (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ahány nemzet, annyi kiejtés. Érdekességként írom, hogy például a szlovének “picának” ejtik, ráadásul a pica leírva is helyes náluk.
Egyébként én magyarul beszélve “pidzának” ejtem, de sokkal többször hallom a “pizzát”. Nem zavaró számomra, tudom mire gondolnak alatta, és ez a lényeg.
De szeretném ha ez lenne a legnagyobb problémám! 🙏
Mellesleg ha felhívnám az a...-i pizzériat és így rendelnék, akkor biztosan engem néznének furának.Az emberek döntő többsége pizzának ejti,nincs ezzel semmi baj.
fonetikusan pidzá a kiejtése. de kevesen tudunk olaszul.
én azért nem nevetem ki aki pizzát, gnoccsit, lambordzsinit mond, mert pl.én nem tudok franciául és szerintem ugyanilyen cikis hibákat vétek amikor francia dolgokat próbálok kiejteni.
Mielőtt a kardodba dőlnél, mind a kettő helyes.
Pizza, vagy piddza.
Csak utána kellene nézni, Mielőtt gutaütést kapsz.
És ha pizzát rendelek, pizzának is mondom.
Én fővárosi vagyok és pizzának ejtem. :D :D
De amúgy megfigyeltem, hogy ha pidzát eszem, akkor az sokkal kifinomultabb dolog, azt lehet késsel-villával, ha meg pizzát, akkor két kézzel tolom befelé az orcámba :D :D :D
nehogy komolyan vegyen bárki is :D
Az ítélkezéssel töltött nap fájdalmas nap.😀
A fővárosban minden mást helyesen ejtenek ki, azért erre vagy kiélezve? A szlengek nem zavarnak?
További ajánlott fórumok:
- Mit hallgatsz most, vagy mit hallgattál utoljára? (zenét, amit te akartál hallani)
- Szerintetek ciki, ha nyilvános wc-ben hallani, ahogy csurgatsz? :)
- A 3 mondat, amit a nok a legjobban utálnak hallani egy ferfitol?
- A 3 mondat, amit a férfiak a legjobban utálnak hallani egy nőtől?
- Mi az a mondat, amit SOHA nem akarsz hallani egy férfitól?
- Van köztetek olyan aki hirtelen elkezdte látni hallani, stb (egyszóval megtapasztalni) azt a világot, ami nem mindenkinek látható?