Inzulint felírhat a háziorvos lejárt javaslattal? (tudásbázis)
Nem vagyok benne biztos, hogy felírják.
Ezzel szakorvoshoz szoktak küldeni.
Ja, értem!
A tesóm is jár x időnként diabetikushoz, de nem tudtam, hogy ezért.
Kell lobogtatni a lejárt javaslatot?
egyébként nem értem, hogy mit kell ezen újítgatni, hiszen ezt már életed végéig kell használnod...
Jobb gyógyszertárakban adnak recept nélkül is olyan gyógyszert, ami fontos a betegnek és ha meghozza a receptet, visszaadják a pénzt és a recepten lévő többi dobozzal is megtoldják.
Ezt ők szokták ajánlani.
De akkor azonnal, a holnapi reggelen, fel kell hívni a szakorvost, aki kiírta először a receptet, jelezni kell, hogy baj van, ezért szoktak ők is segíteni.
Egyébként a háziorvosnak kutya kötelessége szólni, hogy lejár az engedély, legalább 1 hónappal előtte.
Ha csak három havonta jársz, akkor pedig mikor utoljára voltál, főleg ezzel a betegséggel kapcsolatosan kell jobban figyeljenek.
Általános támogatással szerintem igen, de azt úgysem fogják kiváltani, baromi drága lenne.
Ha nagyon kötekednek, 1 dobozzal akkor is kötelesek felírni, akár ügyeleten is, mert a betegtől nem vonhatják meg az életfontosságú gyógyszert.
Ez igy van.
Ha szakorvosi javaslatra irjak ki, akkor kedvezmenyes, ha nem, akkor szinte teljes ar.
További ajánlott fórumok:
- Mit tudok tenni, ha a háziorvosom nem hajlandó szakrendelésre beutalót adni?
- 6 éve halott...ápolták, gondozták? - és senki sem vette észre a környezetében, a szomszédokban, a hatóságnál, a háziorvosnál stb.
- Mennyi pénzt szoktál adni a háziorvosodnak, ha házhoz hívod?
- Háziorvos felírhatja a bőrgyógyász által adott antibiotikumot?
- Arra lennék kíváncsi, hogy tud- e valaki olyan édesítőszert, amit a háziorvos felírhat és receptre ki lehet váltani?
- A háziorvos felírhatja a Bufomix sprayt?