Inzulinrezisztenciának számít ez az érték? (tudásbázis)
vékony pcosoknak valami izomerősítő gyakorlat?pl beres alexandra stb?
azt tudom hogy nekünk vékonyaknak imot kell erősíteni
inozit/inofolic rol hallottatok esetleg?
az is hat állitolag?!
Az inzulin szinten nem csak a cukortól függ sajnos.
A diéta napi 5x-i étkezésről szól, a szénhidrátot kell számolni (30-20 gyors/lassú-50-20 gyors-40). Fontos, hogy milyen köretet eszel, és ahhoz, hogy az inzulin szint folyamatosan a megfelleő szinten legyen, rendszeresen kell enni 2és fél-3 óránként.
Tudom, hogy vannak olyan helyek, ahol nincs lehetőség enni. Én suli mellett dolgoztam, és az elején nem is tartottam a diétát. Utána amikor kopogott a szemem, és ájulás szélére kerültem, szóltam a munkahelyemen és a tanároknak is, hogy bocsánat de én cukros vagyok (pici hazugság), és rendszeresen kell ennem. Nagyon megértőek voltak, sőt még egy alkalommal a főnököm rám is szólt, hogy ennem kellene..
Minden este összekészítem a másnapi tízórait és uzsonnát (gyümölcs és saját sütésű keksz), reggelim az általában fix (saját kenyér, sonka, zöldség), az ebéd és vacsora meg sikerül ahogy sikerül. Ha én főzök kimérem a mennyiségeket, ha venni kell valamit, akkor annak a 3/4ét eszem meg vagy a felét.
A diéta tartása elhatározás kérdése, és ha segítséget kérsz kapni is fogsz.
csak a mellékhatásoktol félek!+ a bilirubin szintem magas,és a gyógyszer tájékoztatójában benne van hogy májbetegség stb esetén nem szedhető!
+ munkahelyi körülményeim nem engedik sajnos hogy 3óránként egyek!xr mellett pedig az kell hogy ne legyen bibi ahogy eddig olvastam bárhol
2hétig csináltam csak cukor diétát akkor 25volt a 120 perces!
napi 1et kellene szednem!de most cukros dolgot egyáltalán nem eszem,kenyeret néha!
ez ereményem elött nem tartottam a cukor diétát!
vagy lehet attol magasabb most a 120perces hogy 2x csináltak egymás után terheléses vizsgálatot 1hónap különbséggel? szeptember elején volt az egyik,sajnos a glükoz elveszett a laborban ezért ujra kellett csinalbi oktober elején a másik terhelést!
baràtcserjétől 2havonta lett pém!
köszönöm az eddigi hozzászolásokat!
a"csoportban már benne vagyok" :)
innofolicot mondta még mert állitolag az is ugyanugy hat az inzulinra mint a met
Kimaradt, hogy én 167/54ről híztam 94-re, szóval mindenképp javaslom, hogy mielőtt eljutsz idáig nézz utána rendesen a dolgoknak, valószínűleg nálam is csak emelkedett inzulinnal kezdődött, és aztán nagyon súlyos értékek lettek belőle.
A diéta és a mozgás pedig elengedhetetlen.
Én szedném a helyedben, főleg ha babát szeretnél.
Igen nekem is hasonló érték jött ki terhelés után ez IR! És a súlytól független. Ahogy az előttem szóló. Fokozatosan kell szedni. Valóban van mellékhatása, de főleg akkor ha valami az étkezésben nincs rendben. Pl. reggel nem szabad tejterméket fogyasztani stb...
Én 4 éve szedek merckformint (xr 750), inzulinrezisztencia, pcos miatt. A gyógyszert fokozatosan kellett bevezetni, először csak fél, utána napi 1, majd napi másfél, majd napi 2 (ebéd után és este). Mellékhatást egyszer sem tapasztaltam, még csak rosszullétet sem.
Reklámozni nem szeretném, az egyik népszerű közösségi oldalon találsz pcos, ir-es csoportot, ahol ebben tudnak segítni, de ott is mondják már sokan, hogy egymás leleteit nem elemezzük.
Ha az orvos azt mondta neked, hogy szedned kellene, de te nem szeretnéd, én a helyedben keresnék egy másik orvost is, másodvéleményért, és a rendszertelen menstruáció miatt egy jó nőgyógyászt is.
A kezeletlen inzulin probléma cukorbetegséget is okozhat.
A tüneteidet és a leleteidet pedig nem szétdarabolva, hanem egyben kell vizsgálni.
Nekem 42 volt a 120 perces inzulinom, igaz, a 0 perces 11 volt :-( Nem kaptam rá gyógyszert, azt mondta az endokrinológus, hogy próbáljuk meg első körben a 160 g-os diétát, hogy reagál a szervezetem. A diéta egy hét alatt mindent megváltoztatott, kivirultam, elmúlt az örökös fáradtság és 3 hónap alatt 54-ről 48 kg-ra fogytam.
Nekem a menstruációm volt kicsit rendszertelen, 22-28 nap és barnázás.
Az nem derült ki, hogy a menstruációmra hat-e ez az egész, mert abban a hónapban teherbe estem és januárra várjuk a kisbabánkat :-)
inzulin OGTT 0 min <2 mIU/l
120 min 45.5mIU/l
glukoz 0 min 4.3mmol/l
120min 5.3mmol/l
azt mondta az endokrinológusom hogy csak a 120perces nem jó,nem vèszes csak emelkedett!
felírta a merckformin xr 500at,de sok mellékhatás ájulás miatt nem igazán szeretném szedni,ha nem muszáj!inofolic port javasolta még!nincs tünetem a rendszeretelen mensin kívűl+az lh fsh szintem nem jó ezen kívűl!vékony is vagyok!160cm 48kg
További ajánlott fórumok:
- Vagyontalan emberek emberi értékei nem számítanak?
- Megcsalásnak számít vagy nem? A te értékrended szerint?
- Férfi karóra milyen érték alatt számít "gagyi" ajándéknak?
- Emelkedett inzulinrezisztencia értékkel sikerülhet gyógyszer és életmódváltás nélkül a baba?
- Mik a megfelelő IR értékek? Mit mutat az FSH? Mely értékeknél diagnosztizálható az inzulinrezisztencia?
- Ezek az értékek utalnak inzulinrezisztenciára?