Mik a megfelelő IR értékek? Mit mutat az FSH? Mely értékeknél diagnosztizálható az inzulinrezisztencia? (tudásbázis kérdés)
Szia!
Aktuális még a kérdésed?
Az inzulinod még mindig magas, s sajnos nem indul lefelé. A cukor hozzá hogy alakul, mert az is fontos?
A hormonok hanyadik napi vérvételből lettek mérve?
Szia!
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos az egyik doki azt mondta szedhetem a fog. gátlót, a másik azt, hogy nem, majd én utánaolvastam és úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább...
Jelenlegi értékeim:
Inzulin meghatározás: 16,39 uU/ml
60': 95,24 uU/mol
120': 77,88 uU/mol
FSH: 11,1 mU/mol
Luteinizáló hormon meghatározás: 66,6 mU/mol
Prolaktin meghat.: 27,6 ng/ml
Ösztradiol meghat.: 270,20 pg/ml
Tesztoszteron meghat.: 1,72 nmol/l
Bárki ért hozzá, várom a kiértékelést!!!
Köszönöm!
Szia,
A diéta, mozgás és a gyógyszerek is az inzulin szint ingadozását igyekeznek megszüntetni. A PCOS is szintén az inzulin szint javulásával fog rendeződni, nem pedig fordítva.
Egyéb hormonértékek nélkül sajnos többet nem tudok mondani.
Azt nem értem, hogy amikor diagnosztizálták nálad a PCOS-t és IR-t akkor miért szedted majd egy évig még a fogamzásgátlót, hiszen az köztudottan nem javallt!
Sziasztok!
2012. évben diagnosztizálták nálam a PCO-t és az IR-t. Rengeteg orvosnál jártam, a Mensmentist is felkerestem. A szérumcukor értékeim most már rendben vannak, de az inzulin értékeim folyamatosan ingadoznak, pedig próbálok rá odafigyelni. A legkiugróbb értékem 2012. novemberében volt, akkor az inzulin meghatározás 22,33 uU/ml volt, 60': 234,64, 120': 154,34. A doki azt mondta az inzulin meghatározásnak max. 10 uU/mol-nak (neten 5) lehet lennie, a 120'-nak 35 alatti értéket kell mutatnia (neten 25). 2013. év júliusában abbahagytam a fogamzásgátló szedését, beszedtem egy 50 szemes folsavat, elkezdtem D vitamin krémet használni, sportolni, diétázni. 2013. év novemberében leállították a Merckformin szedését, decembertől Inofolicot használok, kezdetben napi egy tasakot, ma már napi kettőt. A kérdésem az lenne, hogy ez a készítmény a PCO-ra hat vagy az inzulinra is? 4 óra után a kezemben lesznek az új terheléses értékeim, akkor leírom, most hogyan alakulnak az értékeim, szeretném, ha valaki segítene kiértékelni. Testalkatomat tekintve hajlamos vagyok a hasi zsírra, vékonyan is hasas voltam. Jelenleg 170 cm-hez 68 kg vagyok, de 78-ról indultam, már 10 kilótól megszabadultam. Bármilyen segítség jól jön!!! Köszönöm!
További ajánlott fórumok:
- Preimplantációs Genetikai Diagnosztika (PGD)
- Alternatív terápiák és diagnosztikai módszerek fizikai, kémiai, biológiai alapjai
- Ahol a betegnek kell diagnosztizálni magát!
- Betegszabadság, saját jogú táppénz, passzív táppénz (2008-as jogszabályoknak megfelelően)
- Volt már köztetek olyan, akinek "későn" diagnosztizálták a terhességet?
- PCOS-t és inzulinrezisztenciát diagnosztizáltak, három gyermek után... Volt-e valaki így?