Inzulinrezisztencia eredmény kiértékelésében tudtok segíteni? (tudásbázis)
Kérem tisztelettel véleményeteket:
Éhomi cukor: 6,54
60 perces: 11,66
120 perces: 7,66
Inzulinadatot nem adtak.
Tünetek:
nyugtalanság, alvásproblémák, erős hajhullás
60 körül lenne a normális. Ehhez képest tavaly elértem a 89 kg-ot. Annak ellenére, hogy a reform konyha híve vagyok, mióta magamra főzök. Ritkán eszek kenyeret, tésztát még ritkábban. A sült krumplit imádtam kamasz koromban, arról is lemondtam, mikor elkezdtem hízni. Nem ettem cukrosat (max. xilittel, eritrittel, steviával), semmit, amiben tartósítószer vagy ízfokozó lenne. Mindent magamnak csináltam, nem vettem félkész dolgokat, még egy leveskockát sem.
Ehhez képest most 90 napos diétával, kőkemémy éhezéssel elértem a 75 kilót, de visszatértem a nem túl egészséges dolgokra. Mivel így, hogy minden nap főzök, nem tehetem meg, hogy 3 órát töltsek a konyhában.
Mikor nekem kijött a terheléses vércukor eredmény, az orvos nem akart hinni a szemének. Azt mondta az ilyen jó eredmény ritkaságszámba megy. Pedig én mondtam neki, hogy nagyon odafigyelek az étkezésemre, de sajnos ez mégsem látszik meg rajtam. Ezért fordultam endokrinológushoz, de ott is az derült ki, hogy pajzsmirigy, hormonok rendben vannak. Illetve, amit már korábban említettem, hogy nekem 3,66 volt a TSH, ami határesetnek számít, nálunk szerencsésebb fejlődésű országokban lehet, hogy kaptam volna rá valamit.
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni a lelet értékelésében.
Természetesen megyek orvoshoz csak addig is hátha :)
Glükoz 0’ : 5,0
60’ : 9,1
: 5,8
Inzulin 0’ : 3,8
60’ : 13,7
120’ : 14,5
További ajánlott fórumok:
- Tudna valaki segíteni, hogy homlok és arcüreg gyulladást mivel lehetne eredményesen kezelni?
- 3. napi vérvétel eredmények, tudna valaki segíteni?
- 12 hetes ultrahangon a Nucha eredményem 2, 6 mm lett..:( Tudtok segíteni, információt adni erről, hogy mit várhatok?
- it gondoltok az eredményeimről? Van inzulinrezisztenciám?
- 19. napon hormonvérvételem volt! Tud valaki segíteni kiértékelni?
- Az eredményeim alapján inzulinrezisztenciám van?