Ingatlan ajándékozás felmenő rokonnak, de utána? (tudásbázis)
Nem derült ki, mi a valóság, mi a baj apáddal.
Az eredeti kérdés pedig meg lett válaszolva.
Nagyidról a saját gyerekére-gyerekeire száll az örökség, ha meghal. Ennyi.
Elment abba az irányba, hogy kb. a nagyim milyen kis furfangos, hogy elveszi a részemet és biztos magának akarja, közel sincs így, de nem láttok ilyen téren bele, mellesleg a kérdésre sem válaszoltok, eltértetek személyeskedő irányba.
Mindenesetre a válaszokat köszönöm, sziasztok.
igen, ez eddig is egyértelműnek tűnt
a nagyapa része lett a kérdés feltevőé, a maradék 50%-nak a nagymama a tulajdonosa
most meg a furfangos nagyi visszavette a nagypapa részét az unokájától :)
Ha veled valami történik, akár itthon, akár külföldön, a szüleid kapják a vagyonod (ha nincs gyermeked ill. egyéb végrendeleted)
A nagymama ezzel a lépéssel csak visszaszerezte magának a vagyonát, de Téged nem "védett meg" apádtól...
Nagyi agyafúrt öreglány....
gondolkozz!
Itthon is történhet Veled ugyanaz, mint külföldön!
Teljesen logikátlan az egész. Valami miatt kellett neki újra a teljes vagyon...
Nem mindig jó kitérni a konfrontáció elől.
Bár ebben az esetben már mindegy.
Egyenesági nincs, csak mi.
Nem, ilyen téren nem. Csak eléggé paranoiás dolgokra, állandóan aggódik mindenen, már az egészségére is ráment, nem akartam idegesíteni úgymond ezzel.
Ez mondjuk igaz. Igazából csak azért írtam, hogy biztosan nincs senki más, aki igényt tarthatna az örökségre?
A másik része a dolognak az, hogy a nagymamád azt tehet a lakásával, amit csak akar.
Nem feltételezek rosszat róla, de ez így van.
Adódhat olyan helyzet is az életben, hogy a lakás eladására kényszerül. (mondjuk betegség miatt, vagy csak az öregség miatt ápoló otthonba kényszerül)
Nem veszik el ők, ez tuti.
Meg hát ők oldalági rokonok, nem egyenes ági.
erre azért ne vegyél mérget
szerintem rossz ötlet volt ez az ajándékozási manőver
Hülyén fogalmaztam, lesz-e valami extra, mint az előző.:)
De köszi a választ.
Nem szokványos, az biztos.
Vagy mire gondolsz, hogy törvényes-e?
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Mit ajándékozol Karácsonyra?
- Végrehajtás alá került ingatlant el lehet ajándékozni?
- Tud valaki abban segíteni, hogy ha ingatlant ajándékozok kell-e fizetni valamelyik félnek valami?
- Ingatlan ajándékozási szerződéshez olcsó dolgozó ügyvédet vagy közjegyzőt keresnék, ha valaki tud ajánlana egyet?