Tud valaki abban segíteni, hogy ha ingatlant ajándékozok kell-e fizetni valamelyik félnek valami? (beszélgetés)
Na ezért csodálkozom és ezért kérdeztem , mert én is ilyesmit hallottam , hogy már nics illeték.
Egyenes ági hozzátartozónak számit a testvér?
Az illeték mértéke:
I. csoport - az ajándékozó gyermeke, házastársa, szülője, valamint a háztartásában eltartott szülő nélküli unokája terhére: 18 millió forintig 11%, 18 millió forint feletti rész után 35 millió forintig 18%, a 35 millió forint feletti rész után 21%
(Az örökbe fogadott, a mostoha- és nevelt gyermek a vér szerinti gyermekkel, az örökbe fogadó, a mostoha- és nevelőszülő a vér szerinti szülővel egy tekintet alá esik),
II. csoport - az ajándékozó I. csoportba nem tartozó unokája, nagyszülője, testvére terhére: 18 millió forintig 15%, 18 millió forint feletti rész után 35 millió forintig 21%, a 35 millió forint feletti rész után 30 %,
III. csoport - minden más megajándékozott terhére: 18 millió forintig 21%, 18 millió forint feletti rész után 35 millió forintig 30%, a 35 millió forint feletti rész után 40%.
További ajánlott fórumok:
- Kertet ajándékozok/cserélek INGYEN - Kertbirodalom, Farmerama, Én kicsi tanyám
- Szólánc- Írjunk zöldségeket +gyümölcsöket! Az előző szó utolsó 2 betűjének valamelyikével kezdődik a következő.
- Te mivel ajándékozod meg a párodat Valentin napján?
- Végrehajtás alá került ingatlant el lehet ajándékozni?
- Masszázs matracot szeretnék ajándékozni, vagy székbe/fotelba tehetőt. Tudnál segíteni, hogy milyet érdemes venni?
- Tudnátok segíteni nekem ajándékozzással kapcsolatban? A legjobb barátunk születésnapjára kellene valami.