Inditott szülés után van esély, hogy magától indul a második szülés? (beszélgetés)
Nekem az első programozott császár volt, betöltött 38. héten, farfekvés miatt. Azért nem lehetett nagyon tovább várni, mert kevés volt a magzatvíz és beágyazódott a baba feneke a szülőcsatornába. Ő oda szépen becsücsült. Nem tudom, hogy mikor indult volna el magától, mert a szülés napja előtt 10 nappal már elment a nyákdugóm.
A második a kiírt időpont utáni napon indult el, rögtön 10 perces fájásokkal, rá 11 órára lett meg a baba normál úton. Nem lehetett a császárhegem miatt kapnom oxitocint, illetve a kórházba epi sincs, csak valami külön extra eljárással. Fájt baromira, és a végén már nehezen is bírtam, nem jött sehogy lejebb a feje, hiába látták már, úgyhogy némi vákum-segítséggel lett meg. Aztán volt egy 40 perces szabás-varrás, de ezt inkább nem részletezem.
Nekem nagyon eltompította a tágulási szakaszt és úgy adagolták hogy mire kitágultam annyira hogy nyomni kellett addigra mindent éreztem és nem a dokinak kelet mondani.
Fájni fájt de össze se lehet hasonlítani azzal mikor nem kértem!!
Igen,azzal.
Hú,a bal oldalad jobban fájt?
Szegény,az nem semmi!
Én is abban bízok,hogy most teljesen sikerül és nem fog úgy fájni. Bele gondolok,hogy ha a másik oldalamra se hat,akkor mi van...
Bár nekem azt mondta a szülésznő is és a dokim is,hogy segít az eda a babának is,mert könnyebben tud jönni,ellazítja a méhet,ami az én esetemben jó is,hogy így történt,mert majdnem 4 és fél kiló lett a Drágám! Most még nagyobb babára tippelek :)
Azt nem tudom,hogy milyen érzés,hogy nem érezzük,hogy mikor kell nyomni,mert én éreztem.
Tényleg valóban nem tudtad,hogy mikor kell nyomni és a doki mondta,hogy na most vagy azért érezted kicsit? Egyáltalán nem fájt az egész?
Szia!
Nekem ugyanez volt az egyiknél,kértem epit,szintén a jobb oldalam nem zsibbadt,hiába próbálkoztak még.A bal meg szerintem még jobban is fájt!Hogyan indították a szülésed?Oxitocinnnal?
Sziasztok!
Egyáltalán nem biztos,hogy újra szülésindítás lesz.
Minden terhesség,szülés más.Meg ezt nem lehet előre megjósolni.
Ez az én tapasztalatom.
Az rossz lehetett hogy csak félig hatott:-(
Remélem most nem jársz így,szorítok!!
Nekem sokan mondták ne kérjek mert hogy hosszabbítja a szülést,nem fogom érezni mikor kell nyomni,fájni fog a fejem vagy akár le is bénulhatok ha rosszul adják be.
A barátnőm aki 1 héttel előttem szült ő is ellen volt de szerencsére nem hallgattam rájuk,bár be voltam parázva de elsőre sikerült és egy felüdülés volt.
Az én orvosom magától adja az epit. Először vaciláltam,de biztatott,hogy jobban járok higgyem el és milyen igaza volt.
Csak hogy valamiért a jobb oldalam nem akart elzsibbadni és nagyon fájt. Ezért még egy próbálkozás volt az epivel,de az sem segített!
Szóval nekem nagyon fájt,hiába az egyik oldalamon nem éreztem. A másikon nagyon.
Tehát nem kérdés,hogy kérek :))) Hátha segít is!
Fogsz kérni epit?
Én az első és a másodikkal nem kértem és iszonyatos volt.
25-23órát vajúdtam velük.
A harmadikkal is 21-et viszont az epi csodás volt!!
A negyedikkel sajna nem kérhettem más kórházban született így az első 10-12 órát itthon szenvedtem végig és akkor hívtuk csak a mentőket mikor 2 perces fájásaim voltak már!
Köszönöm szépen!
Remélem nem fog jobban fájni,mint az első :)))
Nekem 3 óra alatt meglett oxitocin-al,bár délután 2-kor raktak fel infúzióra és csak este 8 felé kezdtem valamit érezni!
Viszont hirtelen jöttek a nagy fájások.
Első szülést 42. héten az oxitocinos teszt indította meg. Második szülést 40+4 hetesen indították mert nem érezte már bent jól magát a lányom (hírtelen trachikard lett az nst alatt). Most valami kúppal indították.
DE: míg az első 10órás tömör szenvedés, végig 1 perces fájásokkal, addig a második alig 2 órás szenvedés volt, 20perccel burok repesztés után már kint is volt a baba! Igaz, itt is végig 1 perces fájásokkal... Én erre vagyok kalibrálva :) nincs átmenet, máris bele.a közepébe!
Nekem az első a 37.k héten már kibújt.
A másodikat a 43.k héten indították.
A harmadik a 36.k héten már megunta odabent:-)
És a negyedik pont a 40.k héten indult meg.
És így van minden terhesség és szülés más és más.
Nyugi nem lesz semmi baj!!
Sok boldogságot és könnyű szülést!
Na,ez biztató :)
Én is most leszek a 37-.be :))) Fájdogálok már,az elsővel nem éreztem jóslókat. Meglátjuk.
Az első szülésemet a 42. héten indították.
Nem szeretném,ha ez most is így lenne.
Anyukák,nálatok hogy volt?
További ajánlott fórumok:
- Tényleg könnyebb a második szülés, de ugyanakkor fájdalmasabb is?
- Indított szülés és epidurális érzéstelenítés
- Tudja valaki, hogy miért fájhat jobban a második szülés az elsőnél?
- Sziasztok! Van köztetek, akinek burokrepesztéssel indítottak szülést terminus előtt? Milyen ok miatt?
- A második szülés is annyira fáj?
- Megindított szülés (jelen esetben 19 hétre), van-e valakinek tapasztalata?