Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » II.sz. női klinikáról tapasztalatok fórum

II.sz. női klinikáról tapasztalatok (beszélgetés)

1 2 3 4
2010. okt. 21. 10:08
Én mind a két fiam ott szültem,nekem elég jók voltak a tapasztalataim a szülőszobák nagyon jók,a szülésznők közül én Szilvit tudom ajánlani,ő tette lehetővé,hogy a második fiam gátvédelemmel jöjjön a világra.A kaja tényleg elég rossz,de meg kéred a családot vigyenek neked rendes ennivalót.A gyerekágyon pedig jó ha többen vagytok együtt,mert meg tudjátok beszélni a felmerülő kérdéseket.Még annyit mondanék,hogy a terhespatológián nagyon össze barátkoztunk a többiekkel,azóta is beszélünk.
2010. okt. 7. 18:24

Én sem voltam sajnos kedden, eléggé lebetegedtem. :S

Remélem jövő kedden tudunk menni, akkor megyünk uhra is :)

Szülésznőt mindig javasol a doki? Ha nem, akkor hogy szokás választani? Van ilyen találka, vagy a neten olvasottak, stb szerint?...

108. f77a773716 (válaszként erre: 102. - H.H.)
2010. okt. 6. 08:28

Sziasztok

Mi tegnap voltunk megnézni a klinikát. És mi is Katát választottuk szülésznőnek (doki javaslata alapján).

Bár, én még csak nézelődtem a kórházban, de nekem nagyon kulturáltnak tűnt. És Kata mindent elmondott, megmutatott.

Szóval, úgy gondolom, hogy jó választás volt a klinika, orvos, szülésznő részünkről.

Bár, a szüléstől tartok, de hát előbb-utóbb ki kell, hogy bújjon Tökmagunk.

107. 9e87ecb3d5 (válaszként erre: 102. - H.H.)
2010. okt. 5. 21:43

Nagyon köszönjük a részletes beszámolót!

Sokat segítettél:)

Gratulálok a babádhoz!

2010. okt. 5. 17:51
Én ma nem voltam. Te voltál?
2010. okt. 5. 17:17
csajok volt ma valaki felkészítőn?
2010. okt. 5. 17:17
köszönjük
103. Kriszti0711 (válaszként erre: 102. - H.H.)
2010. okt. 5. 15:29

Szia!

Köszi ezt a rengeteg infót. Jó tudni ezeket!

102. H.H.
2010. okt. 5. 15:16

Sziaztok,

SOTE II-n szültem, 2008. decemberében és véletlenül találtam erre a fórumra, de gondoltam leírom a tapasztalataimat

Gyors infók:

- a kórház nem körzetes kórház, ami azt jelenti, nincs egyik kerület sem hozzá rendelve (legalábbis pár hónappal ezelőttig így volt), így csak azok az emberek szülnek ott, illetve látják el nőgyógyászatilag akinek ott van orvosa, mindenki más az István kórházhoz tartozik (tehát hiába van a kórház a VIII. kerületben...nem tartoznak automatikusan oda ottani lakosok - gondolom értitek mire gondolok)

- 5 ágyas és 1 ágyas szobák vannak, én 5 ágyasban voltam, 3 napig 2-en voltunk itt is

- szerintem az 5 ágyas szoba egyáltalán nem gáz, nekem mindenki azt javasolta (orvos, szülésznő, tanfolyam), hogy mivel első gyerek jobb az 5 ágyas, mert akkor nem csak az ápolók, csecsemősök tudnak segíteni, hanem a szobatársak is és ez tényleg így volt

- az meg kifejezetten előnyös, hogy, hogy nem jöhet be látogató senkihez sem a szobába... több ismerős szült mostanában más kórházba (2,3, 5 ágyas szobában voltak) és mindenki azt mondta, hogy rettentően zavaró az, hogy idegen emberek bent vannak amikor éppen szoptatni próbált, vagy éppen pihenni, én a szülést követő második nap az összes látogatót lemondtam (férjem és anyukám jött csak be), valahogy akkor nagyon kimerült voltam, és ez így pont jó volt

- sajnos nálam a szülés vége császár lett, így az első estét az őrzőben töltöttem, utána kerültem le a rendes osztályra, de még így is az osztályon töltött első két éjjel visszatoltam a kislányomat éjszakára a csecsemősökhöz, mert első éjjel (azaz második) felkelni sem tudtam jóformán, második osztályon töltött éjjel is kényelmesebb volt a dolog, de nem szólt senki semmi rossz szót ezért... napközben is bármikor vissza lehetett hozzájuk tolni (volt egy szobatárs aki reggel szült, Ő első nap még visszatolta a babát, hoyg pihenni tudjon), ha pihenni szerettél volna... hallottam bababarát kórházról, ahol ezt nagyon nem díjazzák..... és finoman fogalmaztam

- azt is érdemes tudni, hogy az 1 ágyas szobák nem csak kismamáknak vannak fenntartva...olyanok is kérhetik akik mondjuk nőgyógyászati ellátásban részesülnek és külön szobába szeretnének menni.. nekem azt mondták, hogy amikor bemész szülni, akkor kell jelezni, hogy ilyet szeretnél, ha éppen van üres, akkor megkapod, ha nem akkor 5 ágyasba kerülsz, és ha felszabadul dönthetsz, hogy átmész vagy sem (az egyik szobatársam 1 ágyasba szeretett volna menni, de éppen mind foglalt volt.. másnap amikor felszabadult, azt mondta marad az 5 ágyasba :-D, jól érezte magát)

- az 1 ágyas szobák a 2. emeleten vannak és ott nagyon érdekes a szituáció, hiszen az egy tök más osztály (nőgyógyászat), szóval az ottani ápolóknak szerintem nem tartozik feladatuk közé ezen szobák ellátása, a gyerekágyas osztályról meg nem igazán tudnak feljárni... egyedül a csecsemős nővér az aki hivatalosan feljár szerintem, de azt hallottam, hogy azok meg nem szívesen mennek fel...de ezt persze a kórházban cáfolják, az viszont biztos, hogy bármiért (gyerek fürdetés, vagy kérdésed van) Neked kell lemenni 1 emelettel lentebb a csecsemősökhöz a babával... ami szerintem annyira nem jó...

- hozzáteszem, mi megengedhettük volna magunknak az 1 ágyas szobáért fizetendő 10eFt/éj árat, de a mai napig azt mondom, jó döntés volt a részemről az 5 ágyas szoba

- a szülőszobákról én úgy tudom 4 db 1 ágyas szoba van, plusz a vajúdó (6 ágyas)... ha nincs nagy tumultus, akkor rögtön a szülőszobát foglalhatod el, ha esetleg sok szülés van egy időben, vagy éppen nem tartasz még olyan stádiumban akkor attól függ mikor kerülsz a szülőszobába, hogy hogyan halad a vajúdás

- az egyik szobatársamnak voltak olyan infói, hogy igyekeznek odafigyelni az 5 ágyas szobák összetételére... (gondolom mindenki érti mire gondolok) és ezt tapasztaltuk is....

- szerintem szülésznőt (Éberling Katát javasolta a dokim, mert vele szeret együtt dolgozni, és csak szuper dolgokat tudok róla mondani, mindenkinek ajánlom Őt) mindenképpen érdemes fogadni... kb. 28-29 héten jeleztem neki, hogy létezem, számítson rám majd... aztán vele már a 35. héttől találkoztunk rendszeresen, Ő mutatta meg a szülőszobát, mondta el, hogy mi hogyan zajlik..., ott volt végig a vajúdás alatt (úgy hogy éjjel ügyelt és reggel szóltam neki, hogy szerintem szülünk :-))

ráadásul én az utolsó két hétben minden második nap mentem CTG-re (egy idióta orvos miatt), amit hétvégén a kórházban a szülőszobán csináltak, ha bent volt a szülésznőm akkor természetesen Ő, amúgy meg a dokim megbeszélte....de ég és föld volt a kettő között a különbség

- ja és mindenki azt mondta, hogy ugyan olyan előfordul, hogy minden 1 ágyas szülőszoba foglalt, de még soha, senki sem szült a vajúdóban, mióta ez a rendszer van :-)

-mosószert nem kellett vinni anno, és ruhákat sem, csak amiben hazahozod, de pelenkát igen

- a kaja borzalmas egyetértek az előttem szólókkal :-D, amennyiben meg tudjátok oldani, kérjétek meg a családot, minden nap hozzon be valaki valamit :-)

- a takarításról írtak is igazak...jó esetben csak 6-kor vágja ki az ajtót s kezd el takarítani, rosszabb esetben ez 5-kor már előfordult, hogy jött a takarítónő

Hú, kb. most ennyi jutott eszembe a témában, remélem tudtam segíteni. Bárkinek esetleg még kérdése van írjon.

2010. okt. 1. 11:01

Gabicika, idő előtt? Mármint a szülés/vajúdás korai szakaszában?

Ha 5 percesekkel megyünk be a kh-ba, az már csak ér egy szülőszobát, nem? :)

Amúgy szerintetek van olyan (gyakran), hogy mind az 5 (?) szülőszoba foglalt?

100. 2e94d4a45e (válaszként erre: 96. - Bettiletti)
2010. szept. 30. 19:20
Én csak mutatóba láttam a vajúdót,hogy tudjam az is van.A dokim megmutatta,hogy ha esetleg idő előtt bekerültem volna. Nálunk programozott császár volt,csütörtökön reggel befeküdtem,péntek reggel én voltam az első műtétes,engem egyből az egyik szülőszobába vittek,vagyis mentem én a saját lábamon:)és onnan a műtőbe. Egyébként szerintem ez attól függ,hol tartasz a szüléssel..
99. Kriszti0711 (válaszként erre: 97. - Gavrilo1)
2010. szept. 30. 12:45

Szia:)

Köszi az infót!

Akkor már nem pattogok azon, hogy nekem nincs fogadott orvosom.

2010. szept. 30. 09:28
Köszi a beszámolót :)
2010. szept. 30. 08:54

Sziasztok!

Én ugyan már két éve szültem a sote II, de nagyon jü véleménnyel vagyok. Én nem egy ágyasba akartam menni és nem bántam meg. Halálra untam volna magam egyedül. A hat ágyas szobához is nagyon szép fürdőszoba volt.Csak a kaja volt katasztrófális.

Én a vajúdót nem is láttam, egyből a szülőszobába mentem. Fogadott orvosom volt (így utülag teljesen feleslegesen), mert mindent az ügyeletes szülésznő csinált egyszerűen szuperül és nagyon nagyon kedvesen, előzékenyen. Az összes közül az ottani volt a legjobb szülésznőm eddig.

96. bettiletti (válaszként erre: 79. - 2e94d4a45e)
2010. szept. 30. 08:34

Tényleg?

A szülésznő dönt, hogy odakerülsz-e, vagy nálad hogy volt?

95. bettiletti (válaszként erre: 78. - Kriszti0711)
2010. szept. 30. 08:32

persze, hogy nem :)

de írtam is, hogy ne úgy értsétek, hogy aki nem 1ágyasba megy, az olyan......:)

ugyan, dehogy... :D

Tudom, hogy sajnos nem csak azon múlik, hogy mit szeretnénk.

94. Lóczy Mária (válaszként erre: 93. - 9e87ecb3d5)
2010. szept. 29. 23:23
A 2. kisfiam. 2 fiús anyuka leszek. Szerettem volna kislányt, de így alakult:)
93. 9e87ecb3d5 (válaszként erre: 91. - Lóczy Mária)
2010. szept. 29. 21:53

Kisfiú, bár ez csak most a 20hetess uh-n derült ki, mert az orvos 12hetesen még csajszinak látta:)

A Te babád kukis vagy kislány?

92. Lóczy Mária (válaszként erre: 90. - Kriszti0711)
2010. szept. 29. 21:50
Érdekes ,én nem vittem és nem is kellett.
2010. szept. 29. 21:49
Én 23.-ára , de soha sem lehet tudni. kisfiú, vagy kislány?
90. Kriszti0711 (válaszként erre: 88. - Lóczy Mária)
2010. szept. 29. 21:49

Kaptam egy listát és ott azt írják, hogy vigyünk mosószert a ruhák mosásához.

Azt tudom, hogy hazajövetelkor be kell vinni a ruhát.

89. 9e87ecb3d5 (válaszként erre: 83. - Lóczy Mária)
2010. szept. 29. 21:45

Az jó lenne.

Én 11.ére vagyok kiírva, de pár héttel előbb vagy később is jöhet.

Te mikorra vagy kiírva?

88. Lóczy Mária (válaszként erre: 87. - Kriszti0711)
2010. szept. 29. 21:41
Ruhát adják, neked nem kell vinni mosóport, ők mossák. De amiben haza szeretnéd vinni azt vinni kell, évszaknak megfelelően
87. Kriszti0711 (válaszként erre: 85. - Lóczy Mária)
2010. szept. 29. 21:37

Jó, hogy ezt is mondjátok, mert én is állandóan éhes vagyok.

Ja, a ruhát ugye adják a babának, a mosóport vinni kell. Nekem kell kimosni vagy, mi van? Ezt a részét nem értem:(

86. Kriszti0711 (válaszként erre: 84. - Lóczy Mária)
2010. szept. 29. 21:35
Értem, köszi! Akkor viszem az elektromosat:)
85. Lóczy Mária (válaszként erre: 81. - 2e94d4a45e)
2010. szept. 29. 21:34
Ez tényleg így van, bár én mindent megettem amit lehetett, de állandóan éhes voltam. Kajával most felpakolok az biztos!
84. Lóczy Mária (válaszként erre: 82. - Kriszti0711)
2010. szept. 29. 21:33
Bármilyet bevihetsz, mekünk folyadékot is adtak
83. Lóczy Mária (válaszként erre: 77. - 9e87ecb3d5)
2010. szept. 29. 21:32

Én is ebben bízom, hogy megint össszejön egy jó kis csapat:)

lehet, hogy egyszobára kerülünk, mivel én is februári vagyok.)

82. Kriszti0711 (válaszként erre: 80. - 2e94d4a45e)
2010. szept. 29. 21:27

Ajjajj, nekem elektromos van, azt is be lehet vinni? Vagy inkább folyadékot vigyek?

De jó, hogy Te már tudsz informálni minket!

Köszönet és 1000 hála!

Egyébként egy helyen élünk, ha jól láttam:)

2010. szept. 29. 21:17

Aki viszont megteheti,hogy minden nap vitethet be valami /hazai/kaját,az mindenképp használja ki!!!

Borzalom az ellátás... dehát.. ugye nem 5*hotel :))))

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook