Ihat-e a csecsemő csapvizet? (tudásbázis)
Csak forralva, majd lehűtve.
Vagy van bébivíz.
Én bébivizet csak az első 2 hónapban vettem, biztos ami biztos alapon, meg praktikus volt, hogy mindig kéznél volt, ha kellett.
Nem kell túlzásokba esni kedves hölgyek...
Való igaz, hogy vannak az országban olyan helyek, ahol a csapvíz és a kútvíz minősége nem megfelelő a babáknak. DE!!! Minden ilyen helyen a VÉDŐNŐ ERRŐL KÖTELES INFORMÁLNI AZ ANYUKÁT! Szóval ha a valakinek lakóhelyén nem adható a csapvíz/kútvíz felforralás után, arról tud a kedves anyuka.
Biztosan emlékeztek a szomorú esetre, a tv híradóban is szerepelt kb egy éve. Egy kisbaba meghalt a magas nátrium tartalmú kútvíztől (bizony hiába forralta fel az anyuka)... pedig a VÉDŐNŐTŐL megkapta a TILOS információt...
Szóval ha a védőnő nem szólt....vagy ha igen, és felfogtuk, akkor a gereknek semmi baja nem lesz a felforralt csapvíztől.
A tiszta kútvízzel vitatkoznék (maradjunk annyiban, hogy nem tudták mi minden van a vízben). Most meg az a baj, hogy sajnos tudjuk...
Mivel a csapvíznek ihatónak kell lennie (nem mindenki csak a wc-t húzza le vele)... ezért muszáj beletenni azt a sok hipermangánt, klórt, stb-t....
Az viszont TÉNY, hogy szerencsére vannak olyan települések, ahol a csapvíz JOBB minőségű mint akármelyik ásványvíz. És SAJNOS fordítva is igaz. Van ahol ihatatlan a víz, az embernek már akkor kifordul a gyomra amikor még csak a víz szagát érzi... A rengeteg vegyszer szagát... Brrr...
Vízügyi szakember! :))))
Csak Pesten nem próbáld meginni a vizet!
Arra kiváncsi lennék, hogy a sok hormont hogyan szedik ki a vízből? No és azzal mi van, amikor fürdővizet engedek, olyan,mintha hypós vízben ülnék, arról nem is beszélve, hogy a klór úgy szétmarja a gyerek bőrét, hogy babaolajjal kell fürdedtni... EZT ITASSAM VELE???
Ja, igen szüleink a tiszta kútvizet adták, és a kerti pottyantósba jártak!
Ha lesz gyermekem akkor csapvizet fog kapni.Ezek szerint ha valamilyen ételt készítettetek, akkor az ásványvízből történt?Miért Ti nem azt isszátok?Akkor adnék neki babavizet, ha nem lenne vezetékes vizünk.
Bishop81-el egyetértek.Azért mert márkaneve van az ásványvíznek, nem biztos hogy annyival jobb is.Az egyik ásványvizet Budán a Duna mellett palackoznak.Na köszi abból nem kérek, inkább iszom a csapvizet.
Hölgyeim! Én a vízügyben jártas szakember vagyok. Sokan elcsodálkoznának azon hogy egyes városokban, településeken mennyire jó a vízminősége. Most a szó pozitív értelmében persze !!! Debrecenben magasan szinte az összes palackozott ásványvíz és néhány bébivíz tisztasági értéke felett áll a VEZETÉKES víz minőségi szintje. Nemrég volt egy ÁNTSZ vízbevizsgálás 20 üveg víz ebből 19 boltban kapható ásványvíz és egy üveg db-i vezetékes víz. A bevizsgáló csak kódokat tudott azt nem hogy honnan származik és milyen víz-e (egyáltalán hogy emberi fogyasztásra alkalmas-e?) Nos a teszt végén a vezetékes győzött. Elgondolkodtató, nemde ?
Ebben a túlfejlett világban sokan a rossz minőségű vizet is megveszik azért mert be van csomagolva szép műanyagpalackba, pedig a csapból jobb folyik :) A szüleink, nagyszüleink is biztosan mindenkinek bébivizet adtak - meg lehet kérdezni. És láss csodát felnőttünk, hiszen most itt beszélgetünk.
Forralva és visszahűtve.
A gyerekeim 1 éves korukig így kapták.
Én még forralva sem adtam neki, mert a nitrát a hő hatására sem tűnik el a csapvízből (ha van benne). Vannak az országban helyek, ahol a nitrát kifejezetten nagy arányban van benne a vízben. Nézz utána! Ha pici a baba, érdemes a vizet bevizsgáltatni, az önkormányzat ingyenesen köteles ezt megcsináltatni. Csak azt nem tudom, hogy a baba hány hónapos koráig.
Inkább babavizeket itass vele.
További ajánlott fórumok:
- Innál most csapvizet?
- Az angolok miért vannak azon meglepődve, hogy mi csapvizet is iszunk?!
- Mikortól ihat egy kisgyerek forralatlan csapvizet?
- Ti meddig forraltátok a csapvizet a babának?
- Mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?
- Mivel tudnám eceten kívül a vasalómat vízkőoldózni? Én bamba mindig csapvizet töltöttem bele és most ott járok hogy egyáltalán nem gőzöl