Az angolok miért vannak azon meglepődve, hogy mi csapvizet is iszunk?! (beszélgetés)
Nem vagyok politikus.
Magyarországon is vonatkoznak az Uniós normák a csapvizekre.Az igaz, némi késlejkedés van az alkalmazás terén, de ennek a késlekedésnek a határideje lassan lejár.
Hidd el nekem, ma Magyarország legnagyobb természeti értéke és erőforrása a közvetlenül fogyasztásra alkalmas kiváló vízkészlete. Nem sok ország büszkélkedhet ezzel Európában, de a világon sem.
Nagyon sok ásványvíz van, amelyik rosszabb minőségű az adott lakóhely csapvizénél. Persze ez lehet fordítva is.
Én pl. a munkahelyemen azért iszom mindig ásványvizet, mert az be van hűtve és én a hideg vizet szeretem. De-látva a címkéjén feltüntetett adatokat és pontosan ismerve a csapvíz üsszetételét tudom, hogy a csapvíz jobb, egészségesebb. (Jó, hogy szóbajött a téma, januárban lecseréltetem az ásványvizet egy másik típusra.)
Nem vagyok doktornő.
Attól, hogy te Csülkösbab néven futsz, nem gondolom rólad, hogy megfőztek, tányérra kerültél és megettek.
Amúgy nekem bocs, de nem ízlik a csapból folyó víz, ezért ásványvizet veszünk, nem alsókategóriásat. Ennyit megér az egészségünk.
Magyarországon minden csapvíz iható, nem így külföldön!
Ezért nagy kincs az ivóvíz bázisunk, amire vigyázni kell!
Nekem sem kell a műa.palackból a víz!
Tipp!
Egy üveg csap vizet az ablakba teszel egész éjjel ott áll és másnap már kitűnő.
Megírnád nekem, hogy milyen tisztítót használsz?
Nálunk egyébként jó minőségű a víz. Karsztvizünk van. Én csak ezt iszom, ezzel főzök, és ebből készítem a gyógyteáimat is. Nincs vele bajom, viszont hamar vízkövesedik minden, de inkább veszem a citromsavat, ami nagyon jól oldja a vízkövet, kb. úgy mint az ecet, csak nincs ecetszag, mint az ásványvizet. Olvastam, hogy nyáron a negyven fokos tűző napon, kint a betonplaccon áll garmadában a műanyag palackos ásványvíz. A nagy hő hatására kioldódik a műanyagból minden, ami csak káros lehet ránk nézve. No, ezek után, aki ásványvizet iszik, azt mondom: egészségére!
Viszont, ahol nem jó minőségű a csapvíz, tényleg, ők mit igyanak?
Én még úgy nőttem fel, hogy kútból húztuk vödörrel a vizet, beleöntöttük a vizesvödörbe, ami a spájzban volt. Volt az egész családnak EGY vizes pohara a vödör mellett. Természetesen, mosogatáskor mindig azt mostuk el először. Vizet ittunk, házi tejet, kakaót, tejeskávét. Nem volt ásványvíz, sem ezerféle "üdítő". Ja, és nagyon ritkán voltunk betegek, és szinte nem is nagyon tudtunk rákos megbetegedésről sem... Se magas koleszterin, se magas vérnyomás.
"Tényleg birka egy nép a magyar,"
ez bántó és nem is igaz. :-(
csodálkozom azért... :-o
A kancsó jó a klór ellen, bár tudok olcsóbb márkát is, ami fenntartásban is jobban jön ki.
Bár attól az arzén, az azbeszt, a gyógyszermaradványok benne maradnak. De legalább a klór nem.
Mennem kell.
Hja, rákos megbetegedések! Nem is csak az idősebbeknél. Érdemes volna rálátni a statisztikákra. Tényleg birka egy nép a magyar, hogy meg lehet ezt csinálni velünk.
Ha a tévébe' mongy'ák, az igaz, hát "jó a víz", erre igyunk! Egészségetekre!
Bocsánat, tényleg kihoz a sodromból a téma. Mát elmentem a fogyasztóvédelemig meg a versenyhivatalig, de szinte semmi nem történt.
Ásványvíz?! Nem is értem, hogy merülhet fel. Tényleg ugyanolyan, leszámítva a klórt. De a flakonokból sokkal több szmötyi oldódik le, mint ami a testünknek feldolgozható lenne. Ráadásul tényleg némelyik (a puccosabbja rosszabb, mint a csapvíz).
Szóval tisztító! Kölönbözők vannak, ezzel foglalkozom, mérem a vizeket, különböző tisztítók vizét is, ásványvizeket, kutakat, forrásokat.
Nem kéne csap és ásványvizet inni. Rendszeresen semmiképp. Én egy fajta tisztítót használok 5 éve. Bevált. Nem drága. Mindenképp olcsóbb, mint az ócska ásványvizes illúzió.
További ajánlott fórumok:
- Innál most csapvizet?
- Ihat-e a csecsemő csapvizet?
- Mikortól ihat egy kisgyerek forralatlan csapvizet?
- Ti meddig forraltátok a csapvizet a babának?
- Mikortól adtatok sima csapvizet a babátoknak?
- Mivel tudnám eceten kívül a vasalómat vízkőoldózni? Én bamba mindig csapvizet töltöttem bele és most ott járok hogy egyáltalán nem gőzöl