Igaz, hogy ha kell felülre fogszabályzó, akkor akkor az alsó fogsorra is muszáj, mert nem fog jól záródni a fogsor? (beszélgetés)
Nekem például csak felül lesz, mert alulra különböző okok miatt nem merem, mérjük a dokival bevallalni.
Az alsó nekem jonak mondható, a felsore kell tagito alulra nem kene. Sot, nekem csak felul van a kozepvonalam eltolodva, illetve ezért is van keresztharapásom.
Nekem most felül van kb. két hónapja és most fogjàk feltenni az alsót.
Szerintem is muszàj, hogy kettő legyen ( alul- felül ) mivel màr most úgy megvàltozott a harapàsom, hogy nem érnek rendesen össze a fogaim alul meg felül .
Ezeket megint össze kell hozni, hogy olyan legyen, mint azelőtt csak szebb formâban.
2 hónap alatt a felső fogsorom 0,5 cm - t jött előre ès ezt a vàltozàst az alsónak is követnie kell.
Most teljesen el van csúszva a harapàsom....
Nekem mindkettőn van, de egyáltalán nem látszik. :)
De van olyan ismerősöm, akiknek csak alul van.
Viszont csak felsőt senkin sem láttam még. :/
Szerintem nem feltétlenül akar lehúzni a doki.
Én például most arra várom, hogy leszedjék, de a felső még nem igazodik teljesen az alsóhoz, ezért gumizom kell.
Ebből kiindulva lehet, hogy fontos, hogy az alsón is legyen fogszabályzó, hiába szépek a fogaid. :) De nem értek hozzá.
Szerintem az a legegyszerűbb, ha kikéred egy másik doki véleményét is. :)
Lányomnak is kellett alsó is, pedig a felső fogsorral volt a gond. Én sem értettem, hogy az alsó fogai teljesen szabályosak, szépek, miért kell oda is fogszabályzó, de egymástól függetlenül 5 dokihoz mentem el konzultációra, és mind ezt mondták, hogy a harapás beállítás miatt így kell. (Egy dokinő akarta volna úgy, hogy csak a felsőre tesz fogszabályzót, de akkor már nem volt bizodalmam benne.)
Amúgy az árak horribilisek, több magánrendelőből is kértünk árajánlatot, az alsó-felső állandó fogszabályzó akkor (4 éve) 600 ezer lett volna.
Végül ismerősöm tanácsára a Heim Pál fogszabi klinikáját választottuk, és nem bántuk meg, tökéletesen megcsinálták, és így az alsó és felső készülék csak 60 ezer volt (600 helyett), a konzultációk pedig tb-re.
nekem csak felül volt éjszakai, 7 évig.
bátyámnak is csak felül volt éjszakai és állandó is.
nővéremnek alul-felül volt éjszakai és állandó is.
de gondolom minden eset más és más.