Igaz az a mondás hogy "Napi 1 alma az orvost távol tartja"? (beszélgetés)
Eredetileg rímelt is, hogy
Naponta egy alma, az orvost távol tartja. :D
Honni soit qui mal y pense.
A porból kutyult fehérjére gondoltam, amit magam állítok elő dobozból, de ki-ki saját szokása szerint... :D
Tényleg!
"Igaz, ha kell, akkor vitézül lenyelem, jobb vele hamar végezni."
Ezt bármelyik férfi örömmel hallaná 😂😂
Én valamilyen ételben elég gyakran eszem. gyömbért.
Kurkumát is, amit sokan limonádéban isznak meg, mielőtt leülepszik (nem igazán oldódik), mert egyes esetekben segít az ízületi bajokon.
Amikor nagyon beteg vagyok, akkor kevés teába pakolok rengeteg reszelt gyömbért és még rágok is rajta, mielőtt lenyelem. Borzalmas, de segíteni szokott.
Ma felfedeztem egy jó kis koktélt: grapefruit, citrom és gyömbér. Náthára, ilyesmire tökéletes.
A kínzással egyetértek, legközelebb kipróbálom gyömbérrel.
Igaz, ha kell, akkor vitézül lenyelem, jobb vele hamar végezni.
Ez igaz.
Abban is igazad van, hogy tényleg sós alapról indulok.
Ha gyógytea kell, sokszor a fűszerpolc tartalma tényleg elég, de nem a tea vagy lereszelem-megeszem az első gondolat, ha egy újabb fűszerről hallok vagy olvasok. :D
Én mindig rakok a fehérje turmixomba is. Egy halom aszkorbin savat, banánt, almát, fahéjat, gyömbért. És így isteni finom, csak magában a fehérje por felér egy kínzással ;)
Limonádéba is rakok, ha van itthon, teába is.
A canada dryban is van gyömbér, az pedig ital. De lètezik a twinningsnek is gyömbér-citrom filteres teája.
A legtöbb fűszer mindenféle gyógyteák, italok, koktélok alapja, szóval miért ne lehetne "inni" a fűszereket?
Érdekes, most komolyan.
A gyömbér fűszer.
Nekem az ugrik be a fűszerről, hogy ételbe teszem.
Ti pedig megisszátok. :D
Most ez hogy van?
A gyömbér nálunk húsételben van, sütéskor sem ég meg. De a gyerek bejön az illatára, mert megéhezett.
Krumplifőzelék nem az igazi nélküle, a babgulyás vagy a sűrű bableves elképzelhetetlen.
A zöldségek ízét egybehangolja.
A pirospaprika hiányát simán elviselem két hétig is, a gyömbér KELL! :D
Nem úgy kell. Úgy csak a fakírképzősök eszik.
Hogy jutott eszedbe ez a módja a fogyasztásának? :D
További ajánlott fórumok:
- Bor a szavakban, dalokban, művekben, mondásokban...bármiben pl:Tibor, borz, borban az igazság...
- A nagycsaládosokat a gyerektelenek és az egygyerekesek tartják el? - egyetértesz?
- Mivel tartjátok fenn a párotok iránt az érdeklődéseteket éveken át?
- A férfiak azokat a nőket tartják megközelíthetetlennek, akik szépek, de hűvös, távolságtartó a kisugárzásuk?
- Tetőtéri lakásban hogyan tartjátok távol a szúnyogokat?
- Szolnokon gyerekorvost keresek, olyat, aki tényleg CSAK AKKOR tartja otthon a gyereke, ha TÉNYLEG beteg!!!