Időseknek készült mobilt, mit ajánlanátok? (beszélgetős fórum)
Ez szerintem is teljesen jó kis telefon!
Nekem Nokia volt, és nagyon szerettem. Telefonálásra éppen jók ezek a telefonok.
Remélem beválik!
Én, ha több pénz van nálam valami miatt, azt is elosztom.
A kétes helyeken csak az esetleg szükséges pénz van a tárcában, amit előveszek.
Nem használom, mert nincs ekkora forgalom nálam. :)
Nekem is külön van minden, mert a piacon csak a pénztárcát veszem elő. És ott vannak tolvajok. :(((
Hívástartás és -várakoztatás
Beszélgetés közben másik hívást fogadhatszÚj hívást indíthatsz telefonálás közben
A korszerűbb készülékek alkalmasak arra, hogy használójuk beszélgetés közben egy másik bejövő hívást is átvegyen (Hívástartás), illetve egy újabb beszélgetést kezdeményezzen (Hívásvárakoztatás).
A hívó fél a kicsöngetés közben sípoló hangot hall, ha a hívott fél éppen beszél. Ennek alapján eldöntheti, vár-e arra, hogy a hívott fél átvegye, vagy inkább később újra hívja. A Hívástartás szolgáltatás aktív állapotában a hívott fél Hangpostája ilyenkor nem kapcsol be.
Hívástartás, illetve -várakoztatás esetén a tartásba, illetve várakozásba tett fél addig nem hall semmit, amíg a hívását vissza nem veszik.
Díjazás:
havidíjmentes
(Ezt a szolgáltatóm oldaláról másoltam.)
A hívásátirányítás is csak néha hasznos. Annak idején, amikor Anyu elutazott egy hónapra, a mi telefonunkra irányíttattam a hívásait, így ha a barátai keresték, meg tudtam mondani, hogy köszöni, jól van, ekkor és ekkor lesz megint itthon.
A fiam se bankol az okosán.
Az övén is csak az itthoni net van, meg a Wifi mindenütt, és nincs gondja.
Én sem szeretnék telefonnal bankolni, jó nekem a bankkártya is. Kisebb helyen elfér, és még a véletlen mosást is kibírja.
Sőt teljesen külön tartom a pénztárcától, telefontól.
Tényleg, azt sosem használtam. Nem vagyok én olyan fontos nőszemély, hogy szükségem legyen erre a funkcióra! :DDD
Én is szerettem a régi kis nyomógombos telefonjaimat.
Sorra tönkre mentek, és azért is kaptam egy okosat. Leginkább a fényképezője, internet lehetősége érdekelt. Na meg a Skype.
Ja, de csak itthon van net, mert skót vagyok, és nem fizetek elő rá.
Ha szükség lenne rá, wifi mindenhol van. Nem bankolok vele.
Tényleg teljesen nem érdekel.
Használtad már valaha pl. a hívásvárakoztatót? Még a régi mobilokon is van, de talán még vezetékes készülékeken is.
De ez a saját döntésem, éppen ezért bosszant, ha rá akarnak beszélni.
Jajjj teee!
Amikor otthon vagytok, egymás mellett!
Így a legegyszerűbb! de már akkor úgyis mindegy.
Én minden új készülékemmel leülök, és próbálgatom a kínálatát. Amit nem tudok, megkérdezem, mert szeretném használni, és érdekel is. Ha téged meg nem, jók a régi kis telefonok.
A fiamtól nem kívánom el, hogy felhívjon, ideszaladjon megint megmutatni, és közben viselje is el, ahogy szidom a kedves régi telóját.
Nem kötelező azt nekem kezelni tudni.
Köszi!
Azt a megoldást választottam, hogy a másik butafon kártyatartóját nagyon finoman kitágítottam, és belefért a SIM-kártya.
Most azt használom. Ezt felveszem, leteszem ahogy akarom, és gyakorolni sem kell.
Ezek az okosok nyilván érzékelik rajtam az ellenérzést, és azért sem működnek.
Szólj a fiadnak, hogy hívjon fel, amikor otthon van! Nem kell felvenned, utasítsd vissza, de ott megtanulhatod, hogyan kell felvenni, letenni.
Én is így tanultam meg! ;)
A hívást is ugyanígy lehet kipróbálni.
Sok szerencsét és sikert is hozzá! :)
Na képzeljétek, fontos hívás érkezett, és nem tudtam felvenni.
De legalább addig szerencsétlenkedtem, míg véletlenül sikerült visszahívnom, így megkaphattam a próbamunkát az új megbízótól.
És ismét visszatérve az eredeti kérdéshez, nem a típus a lényeg, hanem a "célszemély" gusztusa, itt nincs értelme a meglepetésnek. Hadd válasszon ő maga.
Meglepinek maga a szándék is elég. Gere nagyi, megvesszük az új telefonod!
A hosszabbítókat meg lehet szervezni hozzá.
Az asztal vázának belső felén vagy egy sín, abba lehet beleigazítani az elosztót, amiről ennek-annak az áramellátása megy. Ki van ez találva, ahogy mondani szokás.
Amikor beteg voltam, az ágy mellé gurítottam, dolgozni akkor is kellett...
Az enyém a kis fotótudásomhoz illően kicsi, de elég sokat tud. Nekem való - én magam választottam magamnak.
Kényelmesebben elfér egy táskában, és kevésbé érzékeny, mint egy okostelefon.
Annak idején kaptam ajándékba egy használt Ikeás számítógépasztalt. Ha nem is íróasztal, de azért mégis munkaasztal, ha úgy vesszük. Még görgethető is, sőt a kis könnyű nyomtatóm is elfér rajta. Szeretem, kényelmes.
Volt már, hogy meleg nyárban az ablak elé gurítottam, úgy dolgoztam.
Amúgy szerintem is ki kell pihenni a netet!
Meg voltam elégedve a régi kis telefonommal, de már öreg volt, és az aksija már dögledezett. Azt annyi kedvezménnyel adta a Voda, hogy majdnem ingyen volt.
Az asztali gép kényelmes!
Kéretlenül rálőcsölni eleve semmit nem szabad senkire, hacsak jó lélekkel nem tudjuk tudomásul venni, ha nem használja. Árban viszont egy okostelefon nem ez a kategória, és még a megajándékozot is kellemetlen helyzetbe kerül.
Talán az a legjobb, ha úgy kap egy okostelefont, hogy nincs rajta lelki teher, és ha megmondjátok, hogy nyugodtan szóljon, ha nem szereti, lesz más gazdája.
Nekem nagyon rossz volt, mert a húgom csak nekem szánta annak idején, és még azért is mellé kellett beszélnem egy darabig, hogy a fiamnak adtam.
És nem tudom, mire fel szánta nekem, csak a tiszta jóakarat vezérelhette, nyilván nem tételezte fel rólam, hogy nem örülök neki. De én kiválóan megvoltam akkor is a csak telefonálásra való gombossal.
A munkám miatt mindenképpen kell asztali gép.
Ha meg valamerre megyek, akkor kipihenem a netet.
További ajánlott fórumok:
- Szeretném tudni, milyenek a tapasztalatok arról, ha időseknek idegenek, önkéntesek vásárolnak?
- Vitmainok, erősítők időseknek 60+
- Milyen telefont vennél időseknek?
- Melyik mobiltelefon a legjobb időseknek?
- A zabkorpából készült zabkása is diétás reggeli, ugye? És reggeli edzés előtt 1 órával ehetem? Vagy mit ajánlanátok?
- Tudtok olyan programot, amivel a mobiltelefonnal készült videókat meg lehet vágni?