Idős beteg otthoni ápolása. Így még mehet? (tudásbázis)
Mi van akkor ha a kórházban zárlat van,mert járvány van. És az idős beteg embert,akin erősen mutatkoznak a demencia jelei bevisz a mentő és otthon nincs aki ápolja?
Mit tehet a közeli hozzátartozó hirtelen és gyorsan?
értem :-)
tételezzük fel, hogy nincs is más. Akkor sem célszerű hagyni otthon kiszáradni. Vagy én látom rosszul?
gáz a helyzet, de nem megoldhatatlan (egyelőre)
de számomra érthetetlen, hogy 3 orvos engedte el a füle mellett a nem evést.
labor volt a héten, elméletileg jó
de elutasít minden jellegű táplálékot hiába próbálak meg mindent a lányáék. Engem az a hír aggasztott ma, hogy ma már ki is hányta azt a kicsit amit megevett
de nem szervezik, ez a gond. A család hiába mondja az orvosoknak
vitaminkúra milyen?
Most már ezt is otthon szervezik...
vitaminkúrára is szokták fogni.
igen, ez így van
de valahol csak fel kellene erősíteni. Ha nem eszik nem iszik akkor marad az infúzió, nem hiszem, hogy 80 évesen sokba tart kiszáradni.
ez érthető, de meg nem tömhetik
egyedül már járni sem tud, vagy a legyengüléstől vagy a bajától
Ha az alapbetegség kiderül akkor az arra szakosodott osztály felveheti.
Most mit írjak...jó majd megy a privi!
szerintem is ez az aggasztó, a kiszáradás
az orvosnak említették és semmi. Sőt, a héten voltak több helyen vizsgálaton ott is, de egyik orvos sem kapta fel a fejét. Biztos azt gondolják, hogy nem eszik jól. De semennyire...
Sziasztok!
Akkor kifejtem...
Nagybácsikám hírtelen robbant le. Pontos kórkép még nincs, kivizsgálás előtt van. Szóbajött a tüdeje, parkinson, stb..., de erősen elkezdődött a demencia is. Lánya otthon ápolja, 2 hónap alatt oda jutott a dolog, hogy mindenben segítségre szorul. Ami végképp aggasztó, hogy nem eszik (picit, azt is nagy unszolásra), alig iszik, amit sikerült megenni ma már azt is kihányta. Nem lenne kórházban a helye?
További ajánlott fórumok:
- Idős beteg ápolása
- Ha valakit kirúgnak az iskolából, utána mehet egyből munkanélkülire? Kap pénzt, ha betegség miatt nem mehet se iskolába se dolgozni?
- Állandó 24órás otthoni felügyeletet igénylő beteg ápolása...
- A gyerekorvos elmehet a rendelési idő vége előtt, ha nincs több beteg?
- Alzheimer kórban szenvedő családtag otthoni ápolása
- Beszélgessünk az otthoni betegápolásról...