Ideiglenes személyivel utazhatok-e Londonba repülővel? (tudásbázis kérdés)
Itt van a rendőrség közleménye, de repülésnél én biztos rákérdeznék a légitársaságtól, vagy hívd fel a konzulátust, kellemetlen lenne, ha esetleg Londonból küldenének vissza.
Milyen úti okmánnyal lehet külföldre menni? Melyik személyi igazolvány jó a határátlépéshez? A régi, keményfedeles? Az újabb, a puhafedeles? A kártya formájú? Az ideiglenes?
A külföldre utazáshoz szükséges okmányokat Magyarországon törvény határozza meg. A törvény (1998 évi. XII. Tv. a külföldre utazásról 1.§. (3). bek.) alapján a külföldre utazás joga érvényes úti okmánnyal gyakorolható. A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát az Európai Gazdasági Térségről szóló egyezményben részes tagállam területére történő beutazáskor és a tagállamok közötti utazás során, valamint ha azt nemzetközi szerződés lehetővé teszi.
Tehát az az okmány, amely jó a határátlépéshez -az útlevél és -a személyi igazolvány (régi és új típusú egyaránt; puha fedeles, kemény fedeles, a kártya formátumú és még az ideiglenes is).
Nem hiszen érvényes személyi okmánnyal lehet csak, ami nem jár le x időn belül. az ideiglenes meg szerintem 1 hónapnál tovább nem érvényes.
Én biztos csináltatnék sürgősséggel inkább egy útlevelet.
"Az Európai Gazdasági Térség tagállamai (az EU-tagállamok + Izland, Liechtenstein és Norvégia), illetve Svájc területére a beutazás, illetve ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonosító igazolvány birtokában, útlevél nélkül is lehetséges.
A személyazonosító igazolvánnyal történő utazás joga az összes forgalomban lévő személyazonosító igazolvány típussal, azaz:
* az 1991. április 1-je előtt kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel);
* az 1991. április 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel);
* a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve
* a 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolható."
az gáz, ha ott sem tudtak biztosat mondani:((
de az is probléma lehet, hogy ugye a repülőjegynél be kellett regisztrálnod az utazási okmányod számát, ha londonba mész, és ha leellenőrzik és nem egyezik, az probléma lehet
remélem sikerül megoldanod!
szerintem nem.
de kérdezz rá az okmányirodában.
További ajánlott fórumok:
- Milyen utazni repülővel?
- Vegák, ideiglenesen „húst elhagyók”: fogytatok a hús étrendből történő kiiktatása után? Volt valami áldásos hatása?
- Az albérlőt ha ideiglenesen bejelentem, abból nekem adódik valami hátrányom?
- Eltört a csuklóm, ideiglenes gipszem van, és pénteken cserélik. Gondolkodom azon, hogy műanyagot kérjek-e? Melyik jobb?
- Lehet kérvényezni ideiglenesen a láthatási jogot, ha a szülők még nem váltak el, de az anya feltételekhez köti a gyerekek láthatását?
- Postán a csomagátvétel ideiglenes személyivel is megtörténhet?