Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Oldalast szeretnék sütni burgonyával, mikor kell az utóbbit a hús mellé tenni? fórum

Oldalast szeretnék sütni burgonyával, mikor kell az utóbbit a hús mellé tenni? (beszélgetés)


2022. jan. 2. 11:14
Burgonyát csak akkor tudod az oldalas mellé tenni, ha megvetted az oldalast, és már bent sül a sütőben. Másképp meg se próbáld, mert nem sok eredménye lesz! :)
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Globus)
2021. dec. 19. 14:25
Igen, köszönöm mindenkinek, sikerült, egyszerre tettem bele mindent, finom lett.
10. globus (válaszként erre: 10. - Bless the child)
2021. dec. 19. 13:09
Reméljük, azért FI-nál lett ebéd :)
9. globus (válaszként erre: 8. - Globus)
2021. dec. 19. 12:41
Ami még fontos lehet, a sütő milyensége, nálam nincs alsó-felső sütés.
8. globus (válaszként erre: 7. - Bless the child)
2021. dec. 19. 12:40

Így van, de csak akkor lesz ropogós, ha elegendő zsír van rajta. Előfordul, hogy a tepsi szélein már kopogósan száraz a krumpli, a hús alatt nem, hús meg félig sületlen. Ha óvatosan átkeverem, akkor is szétmegy, mert már puha.

Gondolom, attól is függ, hogy milyen hús. Manapság a legtöbb fél liter vizet ereszt, nem kell alá önteni.

2021. dec. 19. 12:36
Ezzel az a bajom, hogy így főtt krumpli lesz a hús alatt. Mi ropogósan szeretjük, ahhoz viszont együtt kell sütni.
6. globus (válaszként erre: 6. - Bless the child)
2021. dec. 19. 12:31

Én sem a krumplit teszem bele először... :)

Gyakran sütök krumplit héjában is, egy óránál kevesebb idő kell neki, ha aprítva van, még ennyi sem.

Húsnak pedig másfél óra.

Mondjuk nem szeretem ezt a módszert, mert szárazon sütve nem szépen sül, ha zsíros, az meg ugye "zsíros"... inkább külön, és a tálalásnál majd szépen mixelik, ahogy tetszik.

5. Alessandro (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 19. 09:48
Én mindenképpen külön sütném, mert egy hús lehet fiatalabb állatból és persze nagyon öregből is. Ezt előre senki sem látja egy húson. Mindkettőnek teljesen más idő kell, hogy megsüljön. Esetleg elősütném a húst előtte közel puhulásig egy külön edényben és utána már egyszerre is be lehet tenni a felszeletelt krumplival a tepsibe.
2021. dec. 19. 09:31
Egyszerre kezdem el sütni
3. Epresturmix (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 19. 09:00
Karikára vágom a megpucolt, lemosott krumplit. Beleteszem egy nagy tálba, só, bors, kevés pirospaprika. Összerázom. Tepsi aljára zsír, belerendezem a krumplikat, a megmosott sózott, félbevágott oldalast, egész fokhagymát (akár reszelheted is) hagymát, ismét egy kis zsírt, nagyon kevés vizet, és teszek rá fóliát, 180 fokra a sütőt. Ha megpuhult, le lehet venni a fóliát és pirosra sütni.
2. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2021. dec. 19. 08:53

Valamikor a nagy kakas combja mellé rögtön odatettem a hüvelykujj vastagságú hasáb burgonyát is. Fóliával lefedve együtt puhultak, és utána együtt pirultak.


Attól függ, mennyire vastag az oldalas, és hogy a krumplit karikára szeled-e, vagy vastag hasábra. Max. kiszeded a krumplit hamarabb és igyekszel meleg helyen tartani tálalásig.

2021. dec. 19. 08:46
Oldalast fogok ma sütni, és vele együtt a krumplit.Mikor kell azt beletenni? Rögtön az elején, vagy később? Azt is be kell sózni? Ki hogy szokta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook