Oldalast szeretnék sütni burgonyával, mikor kell az utóbbit a hús mellé tenni? (beszélgetés)
Így van, de csak akkor lesz ropogós, ha elegendő zsír van rajta. Előfordul, hogy a tepsi szélein már kopogósan száraz a krumpli, a hús alatt nem, hús meg félig sületlen. Ha óvatosan átkeverem, akkor is szétmegy, mert már puha.
Gondolom, attól is függ, hogy milyen hús. Manapság a legtöbb fél liter vizet ereszt, nem kell alá önteni.
Én sem a krumplit teszem bele először... :)
Gyakran sütök krumplit héjában is, egy óránál kevesebb idő kell neki, ha aprítva van, még ennyi sem.
Húsnak pedig másfél óra.
Mondjuk nem szeretem ezt a módszert, mert szárazon sütve nem szépen sül, ha zsíros, az meg ugye "zsíros"... inkább külön, és a tálalásnál majd szépen mixelik, ahogy tetszik.
Valamikor a nagy kakas combja mellé rögtön odatettem a hüvelykujj vastagságú hasáb burgonyát is. Fóliával lefedve együtt puhultak, és utána együtt pirultak.
Attól függ, mennyire vastag az oldalas, és hogy a krumplit karikára szeled-e, vagy vastag hasábra. Max. kiszeded a krumplit hamarabb és igyekszel meleg helyen tartani tálalásig.
További ajánlott fórumok:
- Szeletelve is lehet sütni a kacsamájat?
- Hogyan kell rántott sajtot sütni, hogy tutira ne folyjon ki?
- Ha valaki ezt meg meri sütni vagy ismeri jelentkezzen!
- Hogyan kell sütni az oldalast?
- Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki?
- SÜRGŐS!! Esküvői zenekart és lagzihelyszínt keresek, utóbbit Miskolcon vagy környékén...segítsetek!