HPV tesztet érdemes-e csináltatni? (tudásbázis)
szakrendelésen voltam a bőrgyógyásznál, nem magánrendelésen.
Te voltál már ilyenbe benne?
Levették a cytológiát, eddig mindig P2 volt az eredmény, max folyást mutatott ki.
Én is úgy hallottam mondjuk hogy a cytológia leletben leírnák ha lenne benne hpv gyanú.
Bennem egyedül azért vetődött fel a gondolat hpv tesztre, h mi van ha condyloma volt valaha csak valami miatt...nem vették volna netán észre.
ehet kicsit nagyon aggodalmaskodónak hangzik, de ettől nagyon tartok.
Van egy megnagyobbodott nycs-m a nyakam hátsó részében, ami 1,5 éve nem kisebb, nem nagyobb, nem is tűnik el onnan. Haematológushoz jártam akkor saját magamtól kérvényezve a vizsgálatokat az orvosnál.
A laborok akkor neg. lettek, nyaki uh-ok is neg-ak lettek. Most ismételten lett laborom ami jó lett a crp értéket kivéve ami igazolja h épp meg vagyok fázva (gyulladás). Gondolom ez a nycs is már ott fog maradni h nem múlik el, és semmi teendő nincs vele.
Ez badarság, hogy nincs rá gyógymód!
Az immunrendszer erősítés az elsődleges, a gyógyszerek nem bizonyítottan hatásosak.
Ha szeretnéd megnyugtatni magad, csináltass, de egy sima szűrésnél, ha körültekintő a doki, ezt simán kiszúrja!
Ha meg maszek, naná hogy érdeke, hogy csináltass...:S
A HPV DNS teszt vizsgálhatja mind a kis kockázattal járó HPV vírus fajtát –amely nemi szerv tájéki kinövéseket eredményez -, mind a magas kockázati tényezővel járó típust, amely méhnyakrákot okozhat. Lehetséges, hogy az orvos csak a magasabb kockázati tényezővel járó fajtákra ajánl szűrővizsgálatot, amelyek az egészségére veszélyt jelenthetnek.
Mivel magára a HPV vírusra nem létezik önálló gyógymód - bár a kifakadt nemi szerv tájéki kinövésekre léteznek gyógymódok - az alacsony kockázatú típusokra irányuló vizsgálatokra pénzt kiadni nem érdemes.
Ezért kérdezted hogy miért akarnám megcsináltatni?
Elmentem a bőrgyógyászhoz mert volt a nagyajkak környékén egy kis fehér valami.
Mondtam neki h esetleg nem condyoma e?
Erre annyit mondott hogy nem mondaná rá azt hogy az.
Lefagyasztotta. Eltűnt, most a helyén csak a leesett rész "sebe" látszik.
Ha condyloma lenne tán nem csak 1 jelenne meg és egy fagyasztással nem tűnne el egyből?
Kezembe nyomott a bőr doki egy csekket hogy csináltassak egy hpv tesztet, ill a papírt amit adott.
?????
Egy sima rákszűrön is kitérnek erre......
Miért szeretnél ilyet csináltatni?
További ajánlott fórumok:
- Van akinek a párja csináltatott DNS tesztet és kiderült, mégsem az övé a gyerek?
- Ha apasági tesztet csináltat a férjem és kiderül, hogy a mostani párom az apa, akkor kinek kell fizetni a teszt költségét?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Beültetés után hány nappal csináltatok otthoni terhes tesztet?
- Hol tudnék csináltatni candida tesztet? Ahol segitenek is a gyógyulásban? Kérem segitsetek!!
- Valaki csináltatott kombinált tesztet a Margit kórházban, Budán? Mennyi idő alatt lett kész?