Hozzáférhettek a Visa C bankkártyámhoz? (tudásbázis)
Nem ,ez a kártya altatva lesz😉
A másik számla és kártya adatai sehol nincs megadva ,szűz.
Ezt fogjuk használni ,a másikat csak azért nem szüntetemmeg ,mert onnan is vonnak pénzt .
Külföldről nem egyszerű ilyeneket intézni ,mert van mikor a személyes jelenlét kötelező.
Remélem, nem lesz semmi baj.
Tőlem pár napja egy "kedves" ismerős el akarta kérni a kártyaadatokat, ezért ki vagyok hegyezve a kártyás csalásokra :DD Persze nem adtam ki neki.
Nincs , rögtön néztem a netbankon.
Utána ,tűzoltásként a rajta levő pénz átutaltam egy másik számlára.Mindenről ,erről is kaptam sms ,(kártyaőr funkció ).
Nekem is fura ,de hát én hogy bíráljam felül az ügyintézőt?
2015-ös fórumban találtam másutt:
"3 nap legalább a könyvelés, mire látszani fog a kód a netbankod kivonatában. Ha van sms szolgáltatásod a bankodnál, akkor azonnal megkapod (mivel írtad, hogy vársz, így azt gondolom nincsen).
Ha sürgős, lépj kapcsolatba hétfőn a bankod ügyfélszolgálatával, ők már látják a kódot.
Az 1 USD csak zárolás. Egy hónap múlva visszakapod a lakossági folyószámládon.
A 400 HUF a Paypalos próbaterhelés, amit a Paypal fog jóváírni a Paypalos számládon, amint beírtad a 4 jegyű verifikációs kódot. ---> Status: Verified leszel.
Mivel csináltál egy accountot, így már lesz/van Paypal számlád, ahonnan vásárolhatsz.
a) utalást indíthatsz a létrehozott Paypal számládra a saját folyószámládról, ez az egyenlegfeltöltés
b) beregisztrált bankkátyád terhére
Az alapbeállítás talán az, hogy a Paypal, a Paypal számláról veszi le a rendelkezésre álló összeget és azt követően a beregisztrált kártyáról pótol, ha kevesebb a rendelkezésre álló keret. Ha nincsen egyenleged, akkor automatikusan a kártyát terheli be."
Ennek nincs nyoma a netbankban?
Nem sms-re gondoltam, hanem a netbanki felületen lekérdezésekre.
Tényleg nem tudom,ezt mondta az ügyintéző.
Megadtam az adatokat ,az sms szövegét és már mondta ,hogy ez és ez történt.
Egyébként én is kapok mindenről sms ,hogy nincs fedezet a bankközi tranzakciókra ,stb..
Az ügyintéző azt mondta ,hogy idézem:szoktak ilyet csinálni ,pl. Paypal.
Hát ez roppant érdekes, de a bankkártyákhoz nem értek annyira, hogy "felülbíráljam".
Esetleg netbankban nem kaptál erről értesítést, mert azért illene küldeni.
Igen .Megnézte ,és ezt mondta .
Nyílván látta az adatok alapján.
Próbaterhelés? A te kártyáddal?
Ezt mondták a bankba?
Nos,a Paypal végzett próbaterhelést.
Amiatt ,hogy az egyik kártya már lejárt ,az új még nem volt aktiválva.
Megnyugodtam.
Köszönöm mindenkinek.
Miért csak most reggel?
Ne haragudj, de egy ilyen esetben nem fórumot kell nyitni, hanem a bankot hívni...
Nem kulonos buvos, dolgot kell keresni, hanem felhivni a bankot.
Hol nincs 24 oras ugyfelszolgalat? De ha nics is, 11 ora alatt nincs egy ugyentezo?
Na, azt ott kell hagyni. Vagy talan neked kelleni joban latni a lehetosegeid.
Köszönöm . Holnap reggel hívjuk a bankot rögtön!
Van egy különös dolog is benne,mert a kártyát még nem aktíváltam,mert nem használom .(nemrég kaptam új kártyát ,mert lejárt a régi)
Nincs pénzfelvétel automatából ,nincs vásárlás vele pl.boltokban ..
Igaz ez a kártya amivel a Paypalra utalok.
Egyszerűen nem értem,mi történt.
Ilyen esetben azonnal a bankot kell hívni!
Ők megtudják mondani, hogy milyen tranzakció lett volna, ami sikertelen és azt is, hogy tiltsátok e le a kártyát illetve, az is lehet, hogy netbank azonosítót is kell cserélni, stb.
Tehát a számla megmaradhat, de ha a bank úgy látja, akkor tenni kell valamit.
Holnap hívjuk a bankot.
Vajon lehetséges e ,hogy a számlám megmaradjon ,mert onnan vonják az otthoni lakás költségeit?
De a kártyát letiltanám.
A rajta lévő összeget netbankon keresztül átutaltam egy másik számlára.
Tulajdonképpen ez a számla csak ezért van ,hogy tudjanak róla levonni összegeket a lakás költségeire.
Mi nem otthon élünk,ezt a kártyát csak erre használjuk.
Nem tudom mi történt ,azóta is azon angyalok.
És mit mondott a bankos?
Gondolom felhívtad őket, ugye?
Semmi függőben lévő tranzakció nincs.
Az üzenetben csak annyi volt ,hogy biztonsági okok miatt !! sikertelen kártyahasználat történt.
Ezt a kártyaőr küldte.
A banki megbízások pl. lakás költségek miatt,ha esetleg pont akkor nem volt rajta elég pénzt ,csak sikertelen tranzakcióról kaptam sms.Nem biztonsági okok miatt sikertelen kártyahasználat!
Ilyenkor nagyon dühös vagyok ,hogy az embernek mindig kell valami miatt aggódnia.
Nem lett károm,de maga az eljárás ,hogy mocsadékok szarakodnak az adataimmal🤮 felháborító.
Arról vonják az otthoni lakás költségeit, biztonsági kóddal jutok be.
Paypal -ról fizetek netes vásárlásnál ,ott is kell kód.
Fogalmam sincs ,hogy férhettek az adatokhoz.
Nyílván ,ott főtt meg a rohadéknak a dolog ,hogy kérte sms-ben a kódot ,ami a telefonomra érkezik.
A bank pedig kód híján nem hagyta jóvá a tranzakciót.
Nem használom.Netbankom van azon bonyolítok tranzakciókat.
Kártyához nem férhettek hozzá,sejtések szerint netes dolog lehet.
Az összeget ami rajta van ,átutaltam a férjem számlájára.
Kérdeztem a netbankos segítőt ,semmi válasz.
További ajánlott fórumok:
- Segítsetek! Ellopták a bankkártyám adatait! Valaki járt már így?
- Közös bankkártya
- Regisztrált valaki olyan oldalra ahol online filmeket lehet nézni, de kérik a bankkártya számot és azt ígérik, hogy nem kerül semmibe?
- Ha valaki kizárólag a bankszámlaszámomat ismeri (jelszót, születési számot nem), hozzáférhet a pénzemhez?
- Mit tehetnék? Már többszöri alkalommal felfigyeltem arra, hogy a kurzorom "vándorol", lehetséges, hogy valaki hozzáférhetett a géphez?
- Melyik bank küldi ki postán a bankkártyát?