HoxAkasztófa keresztnevekkel (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: HoxAkasztófa keresztnevekkel
Legújabb kedvencem: Tonúzaba
Én elhiszem, hogy nagyon jó poén olyan neveket beküldeni, amikről még senki nem hallott, de tényleg örvendetes lenne, ha csak anyakönyveztethető nevek lennének, mert ennek így nem sok értelme van.
De melyikben? Én itt nézem a neveket, ha nem vagyok biztos benne, hogy létezik-e: [link] Mert itt hamar megtalálom, és itt olyanokat is kiad, amik nem anyakönyveztethetőek. Jelöli is, hogy melyik okés, melyik nem. Utána még le szoktam ellenőrizni a teljesen hivatalos listán (csak ott ugye nehezebb, mert az csak pdf, nekem kell kikeresni rengeteg név közül). De ez: [link] teljesen tuti, 100%, hogy ami itt nincs meg, azt nem lehet anyakönyveztetni.
Az a baj, hogy a neten bármi fent lehet, és bárminek az ellenkezője is. Így elég nehéz biztos forrást találni, de az mta listája eléggé az :)
Na meg most megint: Elbilge
Ilyen név nem létezik! Rákerestem, megnéztem a hivatalos listát, se a női, se a férfi nevek között nincs. Rákerestem más helyen is, hát ki hitte volna, hogy ez egy újabb "magyar" név, ami természetesen nem anyakönyveztethető.
Szerintem én nagyon sok utónevet ismerek, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy többet, mint általában az emberek szoktak ismerni, de így nem lehet játszani, hogy kitalált, vagy nem használható nevek is vannak.
Én meg megnéztem, és nincs benne mindegyik. Pl. a Hannaliza nem anyakönyveztethető név. Jó lenne akkor, ha ki lenne írva, hogy olyan nevek is benne vannak a játékban, amik nem léteznek, vagy nem hivatalosan elfogadott, Magyarországon használható nevek.
Meg kell nézni a Magyar Tudományos Akadémia listájában, ott szerepel az ÖSSZES bejegyzésre alkalmas utónév. Ami ott nincs benne, az nem bejegyeztethető. Most játszottam párat, és volt közöttük legalább 3, ami szerintem nincs benne, de csak ezt az egyet csekkoltam, ez tényleg nem volt benne.
Nekem is! A 218 rekordom mára leapadt 30-ra.
Szerintem Aria arra gyúr, hogy minden rekord az övé legyen. S tuti, hogy nem segédeszköz nélkül teszi.
Kérdésem lenne. Találkozott már valaki a Zsuzsanna névvel? Mert én még nem.
Viszont érdekes a Füzesgyarmat, mint utónév. Én biztosan nem adnám a gyermekemnek.
Nem hiszem, hogy nemzetközi lenne. Viszont nagyon zavarónak találom az olyan neveket, melyek egyszer kiejtve vannak, másszor leírás szerint.
A másik, alig jön elő a sűrűn használt, általános magyar nevek.
Kedves Hoxa!
Nem lehet, hogy a keresztneveket tartalmazó adatbázis összekeveredett a helységneveket tartalmazó adatbázissal?
Vagy tényleg létezik Érd, Harkány, Hövej, Tárkány mint keresztnév?
Sziasztok!
Nagyon furcsák a nevek, szinte hihetetlen, hogy ilyenek léteznek. Sokszor a naponta használtakat nem találom ki, mert a különlegesekre vagyok már beállva:-D
Jó játékot mindenkinek!