Hormonmentes spirál=abortálás? (tudásbázis)
... elnézést, megszakadt...
... mert már nem tisztem. Voltak ettől már sokkal kegyetlenebb és keményebb megfogalmazások, elvárások is. Aki ezt lelkiismeretileg nem tudja bevállalni, az valóban más megoldás után nézzen.
Anno hasonló témában vizsgáztam a teológián morálisból (erkölcsteológiából), ezért tudom, hogy mire gondol. Tulajdonképpen az ember "segít" a természetnek, hiszen sokan tudják, hogy az első 2-3 hétben sokan vetélnek el anélkül, hogy tudnának róla. Nem elítélt (tiltott) módszer bizonyos körök részéről, ha ezt szeretted volna még hallani.
De akkor a gumi a hibás! :) Igazából minden védekezi módozatot fel lehet fogni abortálásnak. Így a bogyót, krémet, kúpot, bármit. Egy dologban jár "előrébb" a spirál, hogy ott már megtermékenyült a petesejt.
(Én nem ismerem a topic indítót hírből sem, úgyhogy nem tudok előzményeket.)
A férfi motyója, kondommal a férfinél marad... :D
És mi van a tablettával, az miért nem felel meg a hölgynek?
Érdekes. Úgy értem, hogy akkor úgy is nézhetjük, hogy az abortusznak vannak fokozatai.
Van a tényleges abortusz, amikor a már beágyazódott embriót "veszik el", aztán van amikor a megtermékenyített petesejtet akadályozzuk a beágyazódásban; de akkor az is az, tehát harmadik fokozat, amikor nem engedjük találkozni a feleket.
Végső soron tényleg nem kell szexelni. A férfi "motyója" maradjon a férfinél, a nőé pedig a nőnél. :)
Értem, hogy az illető mit kérdez, mi a problémája. Nem kéne egyből lenéző megjegyzéseket tenni.
Az illetőnek az a problémája, hogy a beágyazódás megakadályozása egyenlő e vmi abortálás félével...
:)
A csajjal az a gond, hogy beteg az agya. Van fent neki spirál, de ki van bukva, hogy nehogy gyilkos legyen. Ami okés, de 1. miért nem előtte gondolkozott, 2. miért nem védekezik másképpen. Amúgy szerinte a tabletta is gáz, szal neki semmi nem jó. ez a lényeg :)
Becseszne! :)
Az, aki elítéli, ne használja, de ne is ítélje el azt, aki így védekezik.
Valószínűleg a későbbiekben én is spirál mellett fogok voksolni, éppen azért, mert az én olvasatomban ez nem abortálás.
Nálam a hormonmentes spirál használata meg sem közelíti az abortusz fogalmát. Lehet velem van a baj.
Akinek azonban ez a kettő egy és ugyanaz, az válasszon más alternatívát az esetleges terhesség elkerülésére.