Helene S hormonmentes spirálról mik a tapasztalatok? (beszélgetős fórum)
Helene S hormonmentes spirálról mik a tapasztalatok?
3 baba után tenném fel de nagyon félek.
Köszönöm
Sziasztok!
Nekem szept.11.-én rakta fel az orvos ezt a fajtát. Azóta folyamatosan szenvedek miatta! :(
Eleve a 100. gyógyszertárban volt csak és kizárólag ez a fajta,így megvettem majdnem 15 ezerért. Hogy a doki + 10 ezerért rakta fel...hát ez gondolom orvosonként változik. Van aki ingyen rakja,más meg pénzért... Aztán kezdődött a cirkusz: Állandó és azóta is fennálló görcsök. Nem folyamatos de naponta többször úgy begörcsölök pár másodpercre,hogy abba kell hagynom amit éppen csinálok. Hozzáteszem,soha nem voltam görcsös típus,pedig 36 éves vagyok. Aztán a folyás,vagy mi a fene... Olyan izé,mintha éppen most jönne meg vagy menne el... rózsaszínes,enyhén véres vagy barnás és igen nagy mennyiségű,naponta két tisztasági betétet fogy legalább. A szaga meg egy rémálom,nagyon erősen tejsavós...ha már cserélni kell a betétet érzem,hogy terjeng körülöttem...remélem más nem érzi! :((
A menstruációm meg egyenesen a vicc kategória volt: Előszőr 4 napig kicsit erősebb volt a fent említett folyás és jóval véresebbnek tűnt. Azt gondoltam,hogy ez lesz a menstruációm ezentúl. Gondoltam,ez szuper lesz,elég a tisztasági betétet cserélni naponta párszor,semi komolyabb nem kellett. :) Aztán ezután a 4 nap után újabb 4 napig valóban menstruációszerű valami volt,de ezek közben nem görcsöltem jobban,sőt,majdnem kevésbé,mint rendesen. Eztán ezután a 2x4 nap után visszaállt a már szokásosnak és normálisnak mondható idegesítő rózsaszínes, véres,barnás folyás. :(( És azóta ez megy. Gyakorlatilag állandóan görcsölök és állandóan folyik belőlem valami! Ezt én nem fogom bírni sokáig,kivetetem a fenébe! :(
Másnál is jelentkezett hasonló tünet? Köszi a válaszokat.
Nincsenek újabb tapasztalatok a Helene-ről?
Nagyon leült a fórum..
Akkor én megosztom a 4 hónapos tapasztalatomat.
Október óta van fent, a felrakás nem fájt. Az első hónapban sokszor volt pecsélgetésem, a menzeszem 9!! napig tarott és fájdalmasabb volt, mint előzőleg. A második hónapban kevesebb volt a pecsételgetés, és menzesz 10 napig volt.
Decemberben aztán 2x volt meg... 2 hetente menzesz.. (kellemes karácsonyt :)))) ) Januárban semmi köztes pecsételgetés, de megfigyeltem, hogy menzesz előtt 2-3 nappal a menzesznél jóval gyengébb, de a pecsételgetésnél erősebb előjelek vannak, aztán nekem is 2-3 nap erős vérzés, majd még 4-5 napig tart. A ciklusom is meghosszabbodott. Az eddigi 28 napost felváltott a 30-31 napos ciklus és tényleg majd 10 napig tarta a menstruáció :( mióta a Helen S van fent.
Szia!
Érdeklődöm, hogy mi a tapasztalatod a spirállal?
Van vele gondod? Most készülök megvenni, hónap végén fel is tenné a doki. Kérlek segíts a tapasztalataiddal, mert a neten továbbra sincs semmi ezügyben. Köszönöm!
Mellékhatások:
alhasi fertőzés vagy összenövés, vérszegénység, hátfájdalom, bélelzáródás, kismedencei gyulladás, méh- vagyméhnyak perforáció, beágyazódás, kilökődés, fertőzés okozta vetélés, meddőség, pecsételő vérzés, fájdalmas szexuális együttlét, fertőzés, késleltetett menstruáció, méhen kívüli terhesség, terhesség, az eszköz nehezített eltávolítása , erős vagy elhúzódó menstruációs vérzés, rézszál darabka leválás, rézallergia, a " T" eltörése, ájulás vagy fájdalom felhelyezés közben ( mondjuk itt ha nagyot sóhajtasz felhelyezés közben , nem annyira kellemetlen, de a doki szól ).Figyelmeztetések és ellenjavallatok sora még hosszabb ! De nekem a viszeres lábamra már eleve nem írták fel a gyógyszert. :(( Mondjuk már régen olvastam azok mellélkhatásait, lehet, hogy ott sem rövidebb a felsorolás. Ahogy hallom, hogy milyen árak vannak, anyagilag is " kellemesebb " a spirál. Én eleve minden gyógyszertől irtózom, csak végszükség esetén veszem be, vagy adom a gyerekeimnek.
Ne haragudj, de túlreagáltad a szitut.
A nődokidnál valószínüleg azért volt készleten, mert a nagykertől ő kedvezőbben tudja beszerezn és a betegeinek is adni.
Én drágábban vettem gyógyszertárban ugyanezt a típust....
Egyébként a gyártó cég a világ legnagyobb spirálgyártója...
Injeflex a neve. (a dobozon elírták, hiányzik egy l betű).
Tehát szerintem ne aggód, nem kísérleteznek rajtad, egy bevállt darabot kaptál:)
Egyébként hasonlóan az előttem szólókhoz, a Goldlilly-t én sem találtam sehol és azt a választ kaptam,h nem szállít a gyár. Idén már biztosan nem.
Még egy észrevétel:
Nem valószínű, hogy Magyarországon forgalomba kerülhetne, ha nem lenne engedélyezve.
A nőgyógyászomban maximálisan megbízom, már 17 éve.
Nem pénzéhes, ezért sem adtam plusz pénzt, csak a 13.000 forintot.
Szia!
Remélem én is, hogy csak "túlreagálod"!
Kicsit én is meglepődtem, hogy a neten semmiféle magyar oldal nincs róla.
De én elkértem a dobozát és a leírás benne volt, amin magyar nyelv is van.
A dobozon van sorozat szám,a gyártó is rajta van:
Injefex Ind.Com.Ltda
Szerintem kicsit túlreagálod a dolgot. Gyártótól függetlenül ugyanaz a spirálok működési elve, úgyhogy nem vagy kísérleti nyúl.
Valószínűleg nem összeesküvés van a háttérben, sokkal valószínűbb, hogy a gyógyszer támogatási, kiadási és egyéb előírások, rendelkezések megváltoztatása miatt nem bocsátanak jelenleg bizonyos gyógyszereket, gyógyászati eszközöket forgalomba. Ha tényleg kötelező lesz báriumot hozzáadni az eszközhöz, akkor nyilván azért nem adnak már el korábbi spirálokat, mert úgysem lehet majd továbbértékesíteni.
A többi spirál is látszott a röntgen felvételeken, a báriummal valószínűleg csak jobban kivehető lesz, de ez a beteg érdeke.