Hormonlabor kiértékelése (beszélgetés)
Igen, méhnyálkahártyára. Viszont, ha az a tökéletes, teljesen felesleges az eü. kaparás, mert úgyis hormonális oka van a vérezgetésednek, semmit nem fog megoldani a műtét. Ott egyébként mi volt a szövettan eredménye?
Magas FSH magas ösztradiollal utalhat a változókorra, de az ösztradiolod nem magas, az FSH is határértéken van, tehát nem kell megijedni, de azért jobb figyelni rá.
AMH-t magánlaborban tudsz nézetni,változókor felé csökken a szintje, így lehet arra következtetni, mennyi tartaléka van még a petefészkeknek.
Nem akarlak megijeszteni, de az FSH picit magas. Én megnézetném még egyszsr a 3-5. napon, aztán ha ismét magas, nézetnék egy AMH értéket.
Endometrium vastagságot nézett uh-val?
Szerintem keress egy jó endokrinológust.
Aranyos vagy! :) Most jót nevettem, hogy emlékszel rám. :)
Na igen... pont ezért ijedtem meg, hogy tulajdonképpen van egy 5. és egy 4. napi hormon laborom... és ez így elég durva.
Most 23 napra jött meg a mensim, pont tegnap amíg dokinál voltam... kicsit jobban is érzem magam. Hosszú ideje ez a leghosszabb ciklusom.
Azt mondta szedjek barátcserjét. MEgvárjuk a következő ciklust, ha az is rövidebb, akkor eü kaparás lesz, és hormongyógyszerek.
De abból, hogy nem volt peteérésed még egyáltalán nem következik, hogy ilyen rövid ciklusodnak kell lenni, és nem is velejárója ez a pé nélküli ciklusoknak, pláne, hogy neked ez már krónikus probléma.
Milyen megoldást javasolt? Mert ha csak ennyit mondott össz-vissz, akkor sztem keress másik dokit.
Ja, már emlékszem Rád :)
Akkor viszont nem hülyeség a 21. napinak nem nevezhető progi érték, hanem ez pont a 4. napinak megfelelő szint. Viszont ahhoz meg az ösztrogén magas....
És nem is értékelhető, ha a ciklikusságot nézzük.
De ez nagyon kusza így.... érdekelne, hogy a dokid mit mondott? Mert a 13-17 naponta jelentkező mensi egyáltalán nem normális, de gondolom ezzel te is tisztában vagy.
Nagyon szépen köszönöm, hogy leírtad! :)
A doki is ezt mondja, hogy nem volt peteérésem.
Az a baj, hogy mostanában 13-17 naponta megjön a mensim, így a ciklus 21. napján tulajdonképpen az új ciklus 4. napja volt.
Az első vérvétel pedig azért az 5. napon lett levéve, mert a 3-4 nap hétvégére esett.
A 21. napi progi így is úgy is kevés, bármilyen mértékegységbe van. Olyan mintha fordítva lenne az 5. napival.
A többihez nem tudok, illetve nem akarok hozzászólni, mert én, és általában a 3. napon szokták nézni az első vv-t. Ezek a pár napok sokat jelentenek.
A 21. napi is csak a 14. napos ovuhoz van belőve, egyébként ovu után a 7. napi a jó.
De hát ha a dokinak van véleménye, akkor nyilván az úgy is van.
Sziasztok!
Most kaptam meg az 5. és 21. napon készült hormonlabor eredményeimet, és bár a doktornő mondott ezzel kapcsolatban véleményt, de továbbra is időhúzásnak érzem, magamat viszont jól nem.
Tudna valaki segíteni kiértékelni? Nagyon hálás lennék érte.
Ciklus 5. nap:
TSH 1,13
FSH 10,9
LH 4,8
Ösztradiol 233,0
Progreszteron 9,7
Prolactin 401,0
Tesztoszteron 0,8
Ciklus 21. nap:
Ösztradiol 730,0
Progreszteron 0,9