Honnan tájékozódsz az egészséges táplálkozásról (ill. a helyes fogyókúrázásról)? (beszélgetés)
Igazából a médiára nem merek támaszkodni, mert olyan körítést adnak elsorvasztó és egészségtelen diéták mellé, hogy az eszem megáll. Nehogy valakit megsértsek,hát csak egyet: "A szegedi klinika orvosai találták állítólag ki a tojásdiétát"...ááááááááá :PPP Vagy valami ilyesmi, hadd ne keressem most meg!
A szerves kémiában tanult anyagcserefolyamatokra támaszkodom. A biokémia azért elég átfogó képet ad a megfelelő tápanyagszükségletről (szerintem). Előhalászom a könyveimet, ha valami nem tiszta.Aztán ennyi. Nem igazán tom tovább ragozni....... :DDD Meg persze ismerkedek a boltok "diétás" kínálataival, de a vélemény már megint saját.......
Sziasztok! Én leginkább olyan honlapokról tájékozódom, ami egyes termékeké, itt elolvasok mindent. De ami alapján döntök, az a fórumban egyes hétköznapi emberek tapasztalata. Az a baj, hogy az MLM-es termékeknél nem lehet reális képet látni, mert ezt mindenki árulja, és nyílván csupa jókat ír róla. Az viszont, akinek nem jött be, vagyis nem fogyott, esetleg nem tudott vele keresni, jól lehúzza, tehát a negatív kép sem reális.
Leginkább az lenne számomra a mérvadó, ha hozzám hasonló cipőben járót találnék, és ő írná meg a tapasztalatait, de ilyen ritkán akad, pedig neki mindent elhinnék!
Ok, csak megijedtem, hogy kilószámra eszed:-)
Sokan - főként természetgyógyászok...-javasolják pajzsmirigyproblémákra (vagy feltétlezett pajzsmirigyporblémákra). Ez a lehető legnagyobb őrültség, egy kezdődő pajzsmirigybetegséget ezzel egy életre el lehet szúrni (szakorvoshoz kell fordulni ezzel kapcsolatos ügyben).
Szia! Valami ilyesmire gondoltam:-)
Sajnos fogyókúrákkal foglalkozó honlapok, újságok 90 %-ban nem megbízhatóak...:-/ Sajnos ez az átlagembernek nem tűnik föl:-(
Az algával vigyázz, ha sokat eszel, könnyen jódtúladagolásod lehet tőle.
:))))))Csalódást kell okoznom mert,igaz a családban van férfi bőven és Bazsó is,ellenben én Nő vagyok!
A kalóriatáblázatot azért tartom fontosnak,mert segítséget ad ahhoz,hogy mely élelmiszerek azok amelyek segítik a diétát.
Főként női honlapok amiket megnézek,de magazinokat is szoktam olvasni.
Helló! Végre egy férfitárs:-)
Én nem hinném, hogy ez reklám lenne. Akkor legalább annyit, hogy milyen jellegű a honlap (férfimagazin;-), női magazin, fogyókúrás honlap stb.)
Nem hinném, hogy kalóriatáblázatokból a fogyás élettanáról sokat lehetne megtudni:-)
Egyébként alapvetően pontosak.
Én is internetről szoktam tájékozódni(főleg kalória táblázatokból)már amennyire ezek pontosak.
Konkrét honlapot nem hiszem hogy szabadna említeni,mivel Hoxa felhívja a figyelmet,(NE REKLÁMOZZ SEMMIT(SE TERMÉKET,SE ÜZLETET,SE MÁS HONLAPOT)!
Ha van ötleted szívesen veszem!:)
További ajánlott fórumok:
- Imádok mozogni és egészségesen táplálkozni
- Tényleg sokba kerül az egészséges táplálkozás?
- Mi számít ténylegesen egészséges táplálkozásnak?
- Segítene egy picit, aki sportol vagy fogyókúrázik esetleg az egészséges életmód híve?
- Ti hogyan táplálkoztok egészségesen?
- Mennyi kalóriát kell bevinni a szevezetbe ideálisan, ha nem akarunk fogyókúrázni, csak egészségesen táplálkozni?