Honnan lehet tudni, hogy mennyi rajtam a súlyfelesleg? Ha fogyózok, edzek, honnan tudjam, hol a határ, elértem a célt?! (tudásbázis)
Ez nagyon király!!!
Egyébként ezek mind kellenek is ahhoz, hogy hiteles adatot kapjunk:)
Köszi
Gyorsan előkerestem és ezeket adták meg. /Az eredményeket viszont megtartanám magamnak. :)/
Ideális testsúlyod:
A derék csípõ hányados:
A testtömeg- indexed:
A számított testzsír százalékod:
A minimális napi energiaszükségleted:
Az ideális napi energiaszükséglet:
A tartós fogyás eléréséhez szükséges napi energiaszükségleted:
A hízáshoz szükséges napi energiaszükségeleted:
Az ideális testsúly eléréséhez szükséges idõtartam:
Az ideális testsúly eléréséhez szükséges napi mozgásmennyiség:
A számodra ideális sporttevékenység:
A számodra ideális edzésmennyiség:
Megnéztem, de nem töltöttem ki, mert kér derékbőséget, csípő stb. Holnap lemérem és beírom.
Táplálkozási tanácsot és edzést is ajánl, hogy mi lenne számomra az adatok alapján a legkedvezőbb?
Sziasztok!
Sok mindentől függ ( magasság, életkor, egészségügyi helyzet ...stb ), hogy kinek mi az ideális testsúly. Igaz, hogy a BMI csak iránymutató, mert ott is kijöhetnek érdekes eredmények. Pl én a 172 centimhez soha nem leszek 55 kiló. A normál súlyom valahol 70-75 kilónál lenne jó. Ezen az oldalon pár adatot megadva csinálnak egy értékelést és néhány napon belül e-mailben küldik az eredményt.
Nem tudom, hogy híznod kellene-e vagy fogyni.
Én azt csinálnám (csinálom is) a helyedben, hogy odafigyelnék arra, hogy sok zöldséges-gyümölcsös kaját egyek, mellette edzek és adja magát a súly. Nekem pl 65-nél megállt, de jól is érzem magam egyelőre.
Ez azért van, mert a testképed lassabban alkalmazkodik, mint a fogyás/hízás tempója.
A BMI inkább egy iránymutató, de nem szentírás.
Annyi mindentől függ, hogy kinek hány kg-nak kellene lenni. pl én 58 kg-osan csini leszek, míg más még simán duci ezzel a súllyal.
szerintem ahol jól érzed Magad:)
illetve a BMI mutatja
További ajánlott fórumok:
- Sok súlyfelesleggel küzdők...Nem vagyunk egyedül!!!
- Ki dobna le tényleg jelentős súlyfelesleget 2012-ben?
- Leküzdjük a nagy súlyfelesleget!!!
- Akiknek 20 kg feletti súlyfeleslegük van
- Társat találni jelentős súlyfelesleggel
- Honnan tudom, hogy a súlyfeleslegemből fogyok (zsírból) és nem az izomzatomból vagy másból?