Hónapok óta nem főztem, csak rendelem a kaját. Most kezd... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Ugyan már! Te nem tudod hogy lehet büdös döghúsból mutatós, ízletes ételt kihozni!
Az egyik népcsoport - egyes tagjai a mai napig - dögkútból viszik haza a főznivalót. Mondják, ha nem régebbi egy hetesnél, meg lehet enni. Hogy elmenjen a szaga és forduljon ki a gyomruk már főzés közben, nem tudom mennyi ideig ecetes vízben áztatják. Aztán a tűzhelyen fedetlen edényben nem tudom meddig rotyogtatják. Azt a vizet leöntik róla, majd tiszta vízben fűszerezve főzik készre, vagy sütik.
Csak a siófoki vendéglátóról tudok beszélni mert onnan jött az infó, hogy a vágóhídról nagy tételben olcsón megvásárolt tikkadt húsokkal ugyanezt csinálják. A különbség annyi hogy az a bizonyos népcsoport nyomorában csinála ezt, míg a kajálda a minél nagyobb bevétel kedvéért. És még van számtalan költségcsökkentő praktika, és nem biztos hogy csak Siófokon.
megértelek.
vannak napjaim ,mikor még bevásárolni sincs időm.:/ vannak ilyen időszakok az ember életében.
Egy nagy boltban akciós baromfipárizsit vettem(1 kg-os rúdban)
a feleségem megkérdezte, biztosan ezt szeretném?..igen, kalandvágyból.-
nos ma reggel felvágtam, megkóstoltam, majd kitettem a kóbor macskáknak, süniknek.
....és megkaptam a "naugyemegmondtam"-ot.
szánom-bánom
Egy ismerősöm - aki egyik siófoki étteremben dolgozott, elmondta milyen alapanyagokat használnak fel. Döbbenetes dolgokat hallottam, ezért soha nem rendelnék ilyen helyről.
Én se szeretek főzni, de amit én főzök, legalább tudom mit teszek bele.
Nem csak a főzést, hanem a bevásárlás nagy részét is megúsztad. De jó neked!
Ezt tenném én is, ha többet keresnék.
És mennyire kezdett már-már visszatérni?
Pl, lessz majd már, lessz finom vasárnapi ebéd?
További ajánlott fórumok:
- Értem én, hogy járvány van, de mit lehet itthon csinálni hónapokig, ha minden bezár?
- Egy férfi egyetlen éjszaka kedvéért képes e hónapokig fűzni egy lányt?
- Mi lehet a hónapok óta tartó gyomorfájásom oka?
- 21 hónapos kisfiam nem akar főtt ételt enni hónapok óta! Ha tudtok segítsetek, tanácstalan vagyok, mit tegyek?
- Mitől lett tele a " C " meghajtóm, mikor hónapok óta nem telepítettünk semmit a gépre?
- Nagymamám hónapok óta beteg, segítenék, de nem tudok. Tanácsot kérek!