Homeopátis orvost keresek Budapesten (beszélgetés)
Elég ritka lehet hogy egy nobel-díjas felfedezést megcáfolnak. De ezek a ritka esetek is (már ha igaz lenne)a tudományos módszer önellenörző voltát igazolják. A tudományos módszer tehát jó.
A homeopátiát már annyiszor megcáfolták tudományos módszerrel, hogy további cáfolatokra már nincs szükség.
De mint már korábban mondtam, legyen igazad, és ne használd a homeopátiát.
Én meg használom, mert nekem bevált, nem minden betegségemre alkalmazom, de van arra amire igen.
A mai tudományos módszer.
Békésy György 1961-ben „a belső fül csigájában létrejövő ingerületek fizikai mechanizmusának felfedezéséért” orvosi-élettani Nobel-díjat kapott, évtizedekkel később kiderült, hogy tévedett, mert azóta fejlődött a tudomány, és azokkal megcáfolták, hogy nem volt igaza.
Egy gyógymód hatásosságának vizsgálatára jó a tudományos módszer. Ezek általában nagyszámú páciensen végzett, randomizált, placebo kontrollált kettősvak klinikai vizsgálatok.
Homeopátiás szerek esetén is számtalan ilyet végeztek, melyek összességében nem igazolják a homeopátia hatásosságát.
A személyes tapasztalatok nem alkalmasak erre, mert azok eredendően pontatlanok, szubjektívek és elfogultak.
Masaru Emoto amatőr "tudós" végzett ilyen kísérleteket. A homeopaták gyakran hivatkoznak rá.
A gond, hogy a kísérleteket nem tudományos alapossággal végezte, közzétett képeket több száz mintából szubjektív módon válogatta ki.
Azok a cikkek, tanulmányok stb.csak onnan tudja megközelíteni a vizsgálatot, kísérletet, ahol a mai tudomány tart.
Pedig nem biztos, hogy ez a jó módszer rá.
Hahnemann-nak 1796-ban semmilyen műszere nem volt, csak a saját tapasztalatai alapján tudott dolgozni.
Pl.egyszer fogtak két pohár vizet, egyikkel káromkodtak, a másikkal kedvesen beszéltek, megnézték többszörös nagyításban a vizet, nem volt semmi humbug, ott mindenki előtt csak a víz volt, és a nagyító, és más volt a két víz szerkezete.
Én is szkeptikus voltam, amíg ki nem próbáltam.
Azért van amiben az sem tud segíteni, sajnos.
Sokat olvasok, hiteles forrásból.
A BBC filmje a témában. (alul be kell kapcsolni a feliratot)
Miből gondolod, hogy neked van igazad?
Mert amit meg én olvastam, és tapasztaltam, a szerint meg hatásos.
Azért mondtam, hogy maradj ebben a hitben, mert nem fogsz meggyőzni.
Én se téged, nem is akarlak.
Az a rengeteg orvos, meg mind tökhülye, hogy a tudásuk szerint ez hatásos, és alkalmazzák.
Ha csak placebo hatás, akkor is az a lényeg, hogy hasson.
Én "gondolat párti" vagyok.
Ha valaki elfogadja a homeopátiát, annak "illik " elfogadnia az agykontrollt is.
Én az utóbbit javaslom.
És honnan tudod hogy a homeopátiás szer hatott, vagy az étrend változtatás?
Utóbbi jóval valószínűbb, ugyanis a homeopátiának legfeljebb placebo hatása lehet.
További ajánlott fórumok:
- Gyermekfogorvost keresek Budapesten
- Szemész orvost keresek Budapesten vagy Debrecenben. Tudtok ajánlani?
- Kedves, alapos, jó gyermek fogorvost keresek Budapesten?
- Fogorvost keresek Budapesten a 18. kerületben, tudna valaki segíteni?
- Sürgősen keresek egy megbízható, jó sebész orvost! Ismer valaki saját tapasztalatból Budapesten vagy Budapesthez közel?
- Megbízható, nem túl drága fogorvost és bőrgyógyászt keresek Budapesten. Ajánljatok nekem.