Homeopatiában jártasak, segítsetek! Mi a különbség a Cimicifuga ch 15 es ch 30 között? (tudásbázis)
A homeopátiás készítményeket nem lehet túladagolni, nincs mellékhatásuk sem. Ha valamelyikből mégis többet vesz be az ember, mentolos rágógumival, vagy egyszerű fogmosással közömbösítheti a szert.
A 15 CH értelemszerűen kisebb potencia, mint a 30 CH. Nem többet, hanem többször lehet bevenni (a 15CH-t), pl. napi 3X5 golyó, míg a nagyobb potenciából 2X5 golyó. Semmi rosszat nem tesz.
Igen szerintem sem lehet túladagolni, én is kicsit nehezen igazodtam ki amikor olvasgattam ezekről a homeos cuccokról, mert mindenhol kicsit mást írnak...
Kitartás neked és vigyázz magatokra!
Szia!
Nem akarok butaságot mondani, de én úgy gondolom hogy a CH 15-ből kétszer annyit kell bevenni mint a CH 30-ból. Szerintem nem egyszerre, hanem mondjuk délelőtt - délutánra elosztva két alkalomra.
Ezt csak abból gondolom, hogy nekem azt mondta a doki egy másik homeopátiás szerrel kapcsolatban, hogy CH 30-ból napi 5 golyó, vagy ha csak CH 15 kapható akkor abból napi kétszer 5 golyó.
Azért szerintem a biztonság kedvéért nyugodtan csörögj rá telefonon a szülésznőre, az lenne a biztos amit ő mond!
Boldog babavárást és egészséget nektek! :)
Sziasztok,
Ha valaki jártas a kérdésben, homalyositsatok fel legyszi :)
Amit jelenleg szedek a 36. héttől:
Cimicifuga ch 30, napi 1x5golyó, minden masodik nap,
Caulophyllium ch 30 napi 1x5 golyo, szinten minden masodik nap. Szoval egyik nap ez, masik nap az, majd a hét hetedik napjan Arnica montana, 5golyo, szinten ch 30.
A Cimicifuga elfogyott, de a patikabol a ferjem csak ch 15öt tudott hozni.
A jkerdesem h mi a különbseg a higitasok kozott, es a ch15-öt maskepp kell e szedjm, mint a 30ast?
A szülesznő javasolta ezt az adagolast, de majd csak jov het vegen talalkozok vele, addig nem akarom zaklatni feleslegesen..
Köszi a segitseget :)
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Hiszel a homeopátiás csodaszerekben? Én nem.. Győzz meg az ellenkezőjéről
- A szellem és a lélek ugyanaz? Ha nem, mi a különbség a kettő között?
- Zavar ha a párod valahol pl. újságban, filmben, neten bombanőket lát? Nem érzed hogy összehasonlít, vagy különbséget lát?
- Allergia kezelése homeopátiával
- Vannak tapasztalataid a SEDATIF PC nevű homeopátiás stresszoldóról?