Hol van a cipőben a harántemelő? (tudásbázis)
Szia!
Olyan cipőt vegyél a gyerkőcnek,ami döntött sarkú,ún. supinációs cipőt.(ezeknek a belseje teljesen egyenes)Ez munkára fogja a talp izmait,és ha esténként tornáztatjátok is,akkor hamar kinőheti a meglévő lúdtalpat is,de megelőzésre is tökéletes.
A harántemelő a lábközépcsontok mögött van,a hosszboltozat pedig a talp belső oldalán levő hosszú boltív.Betétes cipőt semmi esetre se vegyél,mert eltunyulnak a fejlősésben levő izmai.
Igen, ott van. A harántcsont alatt van a harántemelő.Azért jó ha van a cipőben, mert megakadályozhatod vele a lúdtalp kialakulását. Ha nincs meg az ív a gyerek lábán, vagyis egyenes a talpa, akkor val.színűleg lúdtalpas lesz. Ha nem örökölt lúdtalpat, ami kb. 1 éves korra derül ki, ugyanis akkor már lehet látni az ívet a talpacskán, akkor ezzel kivédhted. Ha nem szerzett, hanem örökölt lúdtalpról van szó, akkor is megkönnyíti a járást, nem lesz később talp, sarokfájdalma, bokasüllyedése, aztán csípőfájdalmai.
Nem tudom miért mondták hogy az a jó amiben nincs harántemelő. ?
Sziasztok!
Egy csomó hozzászólásban olvastam,hogy az a lényeg,hogy nem legyen a kiscipőben harántemelő.De hol keressem,hogy van e benne?
További ajánlott fórumok:
- Milyen cipőben vezettek?
- Nem leszek nagymama! A gyerekem döntött így. Van köztetek aki ugyanebben a cipőben jár?
- 20 éves vagyok, de olyan hihetetlen vágyat érzek az anyaságra, hogy azt el nem tudnám mondani. Van olyan, aki hasonló cipőben jár?
- Melyik a jó gyermekcipő?Kell harántemelő, vagy sem?
- Asso szandálban lévő harántemelés, nektek bevált?
- Harántsüllyedés esetén melyik elég, vagy szükséges? Talpbetét, vagy harántemeléssel készített kényelmi papucs? Kinek mi a tapasztalata?