Hol tanulhatnék sminkelni?Néztem neten, de annyira drágák, esélyem sincs belevágni.Mondjak le az álmomról mert nem tudom megfizetni? (tudásbázis)
En ugy tanultam sminkelni magam, hogy elkezdtem youtube-on videokat nezni, kerestem hasonlo szemformaju, arcformaju embereket, akik jol sminkelnek, meg megneztem egy ket teljesen mas arc/szemformaju felhasznalo video gyujtemenyet, amikben technikak voltak.
Aztan eljutottam oda, hogy a 6 szinem ami volt nem volt eleg, ezert vettem egy szemhejpuder palettat.
Es aki szembe jott es hagyta magat kifestettem rokonok, baratnok, igy egy kicsit gyakoroltam is, nem csak magamat festeni.
Jahm meg ecseteteket is vettem. Es azt allapitottam meg, hogy nem minden esetben a dragabb ecset a jobb. Van egy ket nagyon kedvenc ilyen 200 HUF-os ecsetem. A legborzasztobbat 3000ert vettem a douglas-ben.
Szoval osszegezve, szamomra a paletta es a youtube volt az attores.
Nem mondom hogy profi sminkes vagyok, de azert ahhoz kepest amit regebben produkaltam eg es fold.
Szia!
Engem még érdekel,és a mennyiért része is:D
Sziasztok !
Hátha még nem, késő...én kb 100 éve sminkelem magam, de nemrég m,egism,erkedtem egy lánnyal, aki sminkes, és csoda dogokat mesélt, mutatott. Nem tudom mennyiért,de szívesen vállal tanítást is, és sminkkészítáést is. Hihetetlenül ügyes és korrekt.Priviben szivesen írok elérhetőséget. Budapest, azt elfeljetettem megírni:)
feltétlen ilyet keressetek, mert akkor a bőr- és szemszínetekhez, az arcformátokhoz alkalmas sminkekre tanít meg.
Nem minden sminkfogás jó mindenkinek!
A youtube-on van fenn sok videó sminkek készítéséről lépésről lépésre, de az egyéni adottság dönti el, kinek mi áll jól.
Értem, akkor nem igazán tudsz félrerakni sajnos :(
Az a gond, hogy szerintem minden ilyen sminkes és maszkmester-képzés önköltséges :(
Ha tényleg ez az a pálya, amit mindigis szerettél volna csinálni, akkor szerintem nem kellene feladnod, csak a pénz miatt...jó, oké, manapság az ember nemhogy félretenni nem sokat tud, hanem éppen hogy megél, de nem tudom hogy milyen a Te helyzeted (Nem is várom, hogy anyagiakról konkrétan beszéljünk :D ) Szóval ha tudsz valamicskét is félrerakni, akkor majd összejön rá a pénz, és máris elkezdheted!
Egyébként megkérdezhetem, hogy milyen szakmád van, vagy, hogy mivel foglalkozol jelenleg? :)
Hát valahol el kell kezdeni:)
A munkám miatt elég necces,de meglátom..még keresgélek hátha..:)
Úgy el tudja venni az ember kedvét ha akadályba ütközik.
szerintem semmiképpen se tgyél le róla.
az az olcsóbb, amit én találtam, nem felel meg neked?
Hát én sem tudom, csak gondolom :)
És szerintetek mennyire keresett ez a szakma ma Magyarországon, oké, ez egy kis közösség, de hogy lehet bekerülni egy jó helyre, szerintem nehezen.
És hol van a topicnyitó? :D
Okok, akkor nem akkreditált, hanem mennyire elismert. :)
Ezt úgy értem, hogy feltételezem egyes tanfolyamoknak nagyobb neve, jobb híre van a szakmában, persze ezek nem jelentik feltétlenül a drágábbakat.
a sminkes képzés nem tudom, hogy akkreditált-e, mivel nem OKJ-s képzésről van szó. bizonyítványt természetesen adnak, csak nem tudom, mire jó.
itt van, amit én találtam:
Sziasztok, régebben én is kacérkodtam a gondolattal, hogy esetleg ilyen irányban induljak el, de már akkoriban is éssajnos jelenleg is nagyon drágának találtam a tanfolyami díjakat :(
Az előbb néztem két helyen is és átlagosan 250.000 Ft körül mozognak az árak...
Azt hiszem, hogy a kozmetikus képzés folyamán is tanulnak sminkelni a hallgatók, de nem felsőfokú szinten, és nem hinném, hogy erről külön tanusítványt kapnak, de estleg nekik vannak olcsóbb továbbképzések, bár ebben nem vagyok biztos.
A másik döntő elem pedig az volt, hogy nem igazán érzem azt, hogy nagy eséllyel jutnék be olyan helyekre, ahol kizárólag sminkesekre van szükség.
Manapság amúgy sem valami könnyű elhelyezkedni:(
További ajánlott fórumok:
- Amway, mint üzlet.Érdemes belevágni, eladható?
- Egyedül belevágni?
- Lombik tapasztalat azoknak, akik még nem mernek belevágni
- Ajánlottak egy lehetőséget, ahol vállalkozóként kéne üzletkötőnek lenni. Érdemes belevágni? Segítsetek légyszives!
- Hiába minden új technológia, nem tudom megfizetni a...
- Hogyan tanulhatnék meg mosni?