Hogyan vágjam le, "házilag" a tesóm haját? (3 éves, és retteg a fodrásztól) (tudásbázis)
Remélem azóta elvitted máshová,és "a módszerrel ahogy mondtam" lehet erdményeket elérni,azt mondanám csak úgy lehet és csak úgy érdemes.
Én síró gyerek haját nem vagyok hajlandó levágni! Nem is volt olyan aki ordított volna,kivéve eggyet ott nagy családi zűrök voltak,egy ideig nem akart hozzám jönni,ma már pedig,csak hozzám akar jönni.?
Nem tudhatjuk,hogy a gyerekek mit éreznek,érzékelnek a "fodrász néni lelkéből", a gyerekek pillantása olyan őszinte tükör önmagunk előtt,csak az "áll meg előttük nyugodt lelkiismerettel,aki jó ember",a gyerekek belénklátnak.
/Annó engem ketten-hárman fogtak le,úgy mesélik,pedig fodrász (volt)a keresztanyám. Sohasem volt egyenes a frufrum. Hasonlóan viszonyultam az injekció beadásához is,a szombszédot is át kellett hívni,igaz a szombszéd egyben a Mikulás is volt,úgyhogy számomra lerótta bűneit.":-)))) /
Vigyétek másik fodrászhoz! Ha tőle is félni fog,akkor ahogy elöttem is írták szépen lassan szoktatni. Vagy ha te mész hajat vágatni,akkor vidd el magaddal,hogy nézze végig. Közben mondod neki,hogy nem fáj,és milyen szép lesz az új frizura,ha kész lesz.
Amúgy én kiskoromban végig visítottam a fodrászig az utat (anyum szerencséjére 3 lépcsőház távolság) azt is amíg vágták és még haza úton is és még szerintem otthon is durciztam. Azóta sem szeretem a fodrászokat. Vágni is csak 2 ember vághatja a hajamat (ez is évente max.2-szer).
Ha pesti vagy ajánlom a férjemet..... ő nagyon tud a gyerekekkel bánni!
Nem bánnád meg....
Ezután nem fog rettegni a fodrászattól és még delfin könnycsepp –e is van, amit imádnak a gyerekek!!!
Feltöltöttem a pdf-et. Linken megtaláljátok:
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Ha a nénitől fél, akkor máshoz kell vinni:)
Ez nem ciki. De ha a fodrász ezért megsértődik, akkor baj van a fejével. Kislánynak, egyszerűen nem szimpatikus, nem szabad erőltetni.
Fodrásznénivel van baja..
Az utcán is menekül, ha meglátja. Okát nem értjük, mert egy tündéri nő.
Vigyük másik fodrászhoz?
Nem veszi ki bénán magát?
Igazából valami olyan "lapra" gondoltam, ahol le van írva, hogyan is fogjunk hozzá.
Nem akarom elcsúfítani a kis Nokedlit:D
Kislány, és nem túl hosszú a haja, de össze-vissza áll Neki.. (szeretnénk anyával, ha rendezett lenne a frizuja)
Először gombafrizurára gondoltam, talán azt annyira nem nehéz levágni, és olyan ki vagesz is:)
További ajánlott fórumok:
- Készítsünk együtt karácsonyi ajándékokat házilag!
- Csoki házilag
- Takarítószerek házilag.
- Hogyan lehet házilag megnézni, hogy a hálószobában hol megy a vízér? Csak pozitív ötleteket várok!
- Miért érdemes a kozmetikumainkat házilag készíteni?
- Hogyan kell házilag zsemlemorzsát készíteni? Mivel lehet megdarálni?