Hogyan tudom megakadályozni, hogy a házunk falára fészket rakjanak a fecskék? (tudásbázis)
Mi is sajnáljuk nagyon őket. De az ürülékük a másik ok. Nem igazán szeretném, hogy a 2 és 3 éves gyermekem abban mászkáljon.
Egyébként van garázsunk, ami eldugottabb helyen van, oda nyugodtan mehetnének.
Mikor neovemberben beköltöztem új lakásomba, a felújításkor (redőny szerelése miatt) 2 fecskefészket le kellett verni.
Annyira sajnáltam őket, mikor visszajöttek tavasszal, repkedtek az ablak előtt, csipogtak egymásnak, rákapaszkodtak a falra a fészek helye alatt és látszott rajtuk a kétségbeesés.
Remélem, sikerült fészket építenük.
Amúgy meg tele volt az ürülékükkel az ablakpárkány, centi vastagon, élmény volt lekaparni, fertőtleníteni.
Én sem szeretném, ha az ablakomban fecskefészek lenne.
Jó pár évvel ezelőtt már megengedtük neki.
De amikor kikeltek a kis fecskék és majdnem megtámadtak minket, úgy döntöttünk, hogy soha többé.
Nálunk ez most nem vált be. Ezért is várom az ötleteket.
Egyébként annyira szemtelenek, hogy hajnalban a nyitott konyhaablakon is beszálltak és elkezdték építeni a kis fészküket.
Valaki örülne, ha raknának fészket a fecskék a háza körül.
De itt nálunk úgy szokták a falat védeni tőlünk, hogy fóliát raknak oda ahová fészkelni akarnak, ennek két változata van, általában fólia csíkokat vágnak és azt rakják fel, vagy fóliát ami nincs felszeletelve.
Békülj ki velünk, előbb vagy utóbb oda fészkelnek még ha meg is akadályozód őket. :)
Madzagra tegyetek hosszú fényes papírcsíkokat,és húzzátok körbe a ház falán az eresz alatti részen.
Biztos hatás.
védett állat, pénzbüntetés jár érte ha bántjátok.
Valamit alá kell tenni, cserébe megeszik a sok bogarat!
Más örülne,hogy reagálunk...
Tegyetek a fészek alá polcot.
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Frissen festett házunk falára akarnak fészket építeni a fecskék.
Mit ajánlotok, hogy tudnám ezt megakadályozni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehetne megakadályozni, hogy tönkretegyék az esküvőnket?
- Hogyan lehet megakadályozni palacsinta sütésekor, hogy mindenhol az a nagyon durván büdös égett olaj legyen?
- Hirtelen leeső vérnyomás - hogyan lehet megakadályozni?
- Állandóan lefagy a gépem. Mit lehetne tenni, hogy ezt megakadályozzam?
- Tudnátok ajánlani olyan talpbetétet nyitott szandálba, ami tényleg megakadályozza a láb csúszkálását?
- Bejelentkezési kísérlet megakadályozva - mit tegyek?