Hogyan tudok a fogyasztóvédelemhez fordulni egy termék miatt? (tudásbázis)
sziaszok!Lenne egy olyan kérdésem,hogy ha Magyarországon EU-s számlát kérek(0%-os tehát a 27% adót kéne az eladónak levonni,mert a vevő Ausztriában adózik róla,ottani a cég)de itt a bolt 10-15%-okat von le hasravágásilag.
HOl tehetek erről panaszt?
Nagyon helyes:)
Ügyes vagy!!!
Én még tavaly nyáron vettem két papucsot ott. Kb.3 hét múlva elszakadt mindkettő....azóta hanyagolom a boltot,de már mástól is hallottam,hogy megszívták.Ha sportosat szeretnél,ajánlom a dec...ont,10.000alatt kapsz és ez a newfeel "márka" szuper tartós (3 éve hordom a sportcipőt,hibátlan),de ettől függetlenül a párom ugye megszívta a drágával:(De nekem jó tapasztalataim vannak velük,minőségiek a ruhák is. De én nagy turi fan vagyok:)
Elnézést a sok szövegért:)
Ez durva hogy 1 hét alatt lejön a talpa, a kínai is tovább szokott tartani. Én a velúr beütésűeket veszem, ha nincs megfelelően a talpragasztása előtt lecsiszolva, akkor is megragad, mert érdes annak a felülete. 4000. Ft láttam csizmát, persze kínait, mert 10 - en ezerért nem vehetek én se.
Szomorú hogy gyakran dobálnak be ennek a hálózatnak a kínálatát, és ilyen a minősége.
Fogyasztóvédelem, ombucmann és a többi ilyen bűvös szótól nagyon félnek.
( Volt kolléganőm ha sokadik alkalommal se tudta megoldani "velük," megpendítette hogy tovább megy, nem hagyja annyiban ).
Hát, sajnos igazad lehet. De a franc se gondolta volna, hogy egy D...n ennyire selejtes cipőket árul.
Pedig vannak ott drága cipők is, tehát nem is egy Olcsó János. Sajnos, a minőség nem mindig attól függ, mennyibe került az adott cipő...
Láttam én már 20-30 ezres cipőt is tönkremenni fél év alatt:(
Én pl.nem tudnék/de nem is adnék ki egy cipőért 10 ezer Ft-nál többet, nem tehetem meg!!
Sokan vannak így, ebben biztos vagyok!!
Szerintem előbb próbáld meg a boltban visszacserélni (párom nemrég cserélte vissza a tizenezres cipőjét a De...thlonban),kezében meg ott volt a kérelem,hogy legyenek szívesek stb.stb.Simán ment,le tudta vásárolni az összeget.
Véleményem szerint a deichman nagyon gagyi,cipőben érdemes minőségit venni. De ez az én véleményem:)
szia!
Ugyanennek az áruházláncnak egy vidéki boltjában én már "törzsvevő" vagyok:( Nagyjából minden 3-4. hónapban cserélem le a cipőket, és úgy, hogy tényleg vétlen vagyok!
Mondjuk, én mindig vettem másikat, nem kértem a pénzt, nem tudom, hogy reagálnának, és hogy ez mennyire lenne jogszerű. Első alkalommal biztosan nem, hiszem, ha javítható, megjavítják (ez a szabály)-ha nem tudják, kicserélik, vagy mint nálad: adnak érte utalványt.
Én végül is nem bánom, így minden fél évben új cipőm van:D
Sajnos a pénzt nem fogod vissza kapni.
Adnak majd egy utalványt ismét,amennyiben megbizonyosodnak róla,hogy a termék nem a te hibádból ment tönkre.
És sajnos senki nem kötelezheti őket arra,hogy a pénzedet adják vissza,ezzel kár is elmenni a Fogyasztóvédelemhez:(
Jogosan járnak el.
További ajánlott fórumok:
- Hová tudok fordulni, hogy a kisfiamnak ne kelljen ismét első osztályban maradnia?
- Hova tudok fordulni, ha az óvónő láthatóan undorodik gyermekemtől?
- Próbálta valaki a Lives salaktalanító, fogyasztó, zsírégető terméket? Kinek mi a tapasztalata?
- Fáj a hátam, nem tudok megfordulni a ágyban.
- A fogyasztóvédelemtől tudok interneten segítséget, vagy tanácsot vagy akár segítséget kérni?És ha igen akkor hol, milyen címen?
- Próbáltátok már az aloe vera fogyasztó termékét?